Carregant web FCAC

El valor de cada ampolla

31/05/2019
El valor de cada ampolla
El valor de cada ampolla © Cooperativa Falset-Marçà

Cada ampolla de vi reutilitzada set vegades evita l’emissió de 500 grams de diòxid de carboni a l’atmosfera. Les ampolles que es reciclen ajuden a mitigar un preocupant canvi climàtic que, en el cas del sector agrari, ja no afecta només els camps i els conreus sinó també tots els processos d’elaboració que se’n deriven.

Per aquest motiu, la Cooperativa Falset Marçà està participant en el projecte ReWine que té l’objectiu d’aconseguir que 100.000 ampolles siguin reutilitzades aquest any i així estalviar fins a 45 tones de residus.

Es tracta d’una iniciativa necessària i urgent, tenint en compte que a Catalunya es consumeixen actualment 147 milions d’ampolles anuals i, segons un estudi de la Fundació Rezero, la reutilització d’envasos a Catalunya ara fa dos anys només era del 16%.

La ciència ha demostrat que la qualitat organolèptica del vi es manté invariable amb ampolles netejades fins a deu vegades, i el tast de vi realitzat després d’aplicar la reutilització també ho va confirmar ja que ningú va poder diferenciar entre vidre nou o netejat. El pròxim pas serà demostrar que aquesta pràctica és, també, més econòmica.

En el projecte ReWine, a més de la Cooperativa Falset Marçà, hi participen el Parc de Recerca de la Universitat de Barcelona, la Fundació Rezero, Inèdit, Infinity i l’Agència de Residus de Catalunya.

Altres notícies
17.12.2024

‘Baronia de Cabacés’ entre els 10 millors olis d'oliva de Catalunya

17/12/2024

L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...

03.12.2024

La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a La Fageda

03/12/2024

La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...

25.11.2024

La Festa del Vi Novell català torna a Barcelona

25/11/2024

Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...

18.11.2024

Castell d'Or rellança la imatge de la seva marca Cossetània

18/11/2024

Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...

13.11.2024

IMPULS.COOP

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...

13.11.2024

"La burocràcia és un escull per als professionals del sector"

11/2024

Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...

13.11.2024

Reunió bilateral amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

11/2024

La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...

13.11.2024

La fruita seca, en perill

11/2024

La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya