Carregant web FCAC

El valor de cada ampolla

31/05/2019
El valor de cada ampolla
El valor de cada ampolla © Cooperativa Falset-Marçà

Cada ampolla de vi reutilitzada set vegades evita l’emissió de 500 grams de diòxid de carboni a l’atmosfera. Les ampolles que es reciclen ajuden a mitigar un preocupant canvi climàtic que, en el cas del sector agrari, ja no afecta només els camps i els conreus sinó també tots els processos d’elaboració que se’n deriven.

Per aquest motiu, la Cooperativa Falset Marçà està participant en el projecte ReWine que té l’objectiu d’aconseguir que 100.000 ampolles siguin reutilitzades aquest any i així estalviar fins a 45 tones de residus.

Es tracta d’una iniciativa necessària i urgent, tenint en compte que a Catalunya es consumeixen actualment 147 milions d’ampolles anuals i, segons un estudi de la Fundació Rezero, la reutilització d’envasos a Catalunya ara fa dos anys només era del 16%.

La ciència ha demostrat que la qualitat organolèptica del vi es manté invariable amb ampolles netejades fins a deu vegades, i el tast de vi realitzat després d’aplicar la reutilització també ho va confirmar ja que ningú va poder diferenciar entre vidre nou o netejat. El pròxim pas serà demostrar que aquesta pràctica és, també, més econòmica.

En el projecte ReWine, a més de la Cooperativa Falset Marçà, hi participen el Parc de Recerca de la Universitat de Barcelona, la Fundació Rezero, Inèdit, Infinity i l’Agència de Residus de Catalunya.

Altres notícies
09.05.2022

Empordàlia dona suport a l'associació We Love Uganda

09/05/2022

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...

29.04.2022

Castell d'Or brilla amb tres noves medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

29/04/2022

Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...

14.04.2022

Empordàlia regala roses fetes per la Fundació Arrels per Sant Jordi

14/04/2022

Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...

11.04.2022

Celler Batea llança els seus primers vins en llauna

11/04/2022

Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...

07.04.2022

L'Avellanera selecciona els seus millors productes per a la campanya de mones de Pasqua

07/04/2022

L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...

07.04.2022

Castell d'Or obté quatre medalles al Concurs Mundus Vini Spring

07/04/2022

Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...

01.04.2022

La Fageda celebra el 40è aniversari amb el llançament d''Orígens', un iogurt natural d’edició especial

01/04/2022

La Fageda celebra el seu 40 aniversari amb el llançament d’'Orígens', un iogurt d’edició especial que combina les millors característiques...

01.04.2022

Alimentaria torna acompanyada de les cooperatives agràries

01/04/2022

Alimentaria, una de les fires de l’alimentació més importants a nivell internacional, torna a Barcelona després d’una aturada forçosa a causa...

Som socis de:
Amb el suport de