Carregant web FCAC

El valor de cada ampolla

31/05/2019
El valor de cada ampolla
El valor de cada ampolla © Cooperativa Falset-Marçà

Cada ampolla de vi reutilitzada set vegades evita l’emissió de 500 grams de diòxid de carboni a l’atmosfera. Les ampolles que es reciclen ajuden a mitigar un preocupant canvi climàtic que, en el cas del sector agrari, ja no afecta només els camps i els conreus sinó també tots els processos d’elaboració que se’n deriven.

Per aquest motiu, la Cooperativa Falset Marçà està participant en el projecte ReWine que té l’objectiu d’aconseguir que 100.000 ampolles siguin reutilitzades aquest any i així estalviar fins a 45 tones de residus.

Es tracta d’una iniciativa necessària i urgent, tenint en compte que a Catalunya es consumeixen actualment 147 milions d’ampolles anuals i, segons un estudi de la Fundació Rezero, la reutilització d’envasos a Catalunya ara fa dos anys només era del 16%.

La ciència ha demostrat que la qualitat organolèptica del vi es manté invariable amb ampolles netejades fins a deu vegades, i el tast de vi realitzat després d’aplicar la reutilització també ho va confirmar ja que ningú va poder diferenciar entre vidre nou o netejat. El pròxim pas serà demostrar que aquesta pràctica és, també, més econòmica.

En el projecte ReWine, a més de la Cooperativa Falset Marçà, hi participen el Parc de Recerca de la Universitat de Barcelona, la Fundació Rezero, Inèdit, Infinity i l’Agència de Residus de Catalunya.

Altres notícies
30.11.2022

La Cooperativa de Gandesa presenta el vermut ‘Pessigolla’, conceptualitzat per fer combinats

30/11/2022

La Cooperativa de Gandesa ha presentat aquesta setmana el nou vermut d'autora 'Pessigolla' de la multipremiada bartender Mariona Vilanova,...

25.11.2022

6a Edició dels Premis DOP Catalanes d'Oli

25/11/2022

Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya -Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà- han...

11.11.2022

Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi!

11/11/2022

Tal i com marca la tradició, avui, dia de Sant Martí, és el tret de sortida del primer vi de l’any, l’anomenat vi novell. Es tracta d’un vi...

09.11.2022

Arriba la Festa d'Empordàlia

09/11/2022

El diumenge 27 de novembre, el celler Empordàlia celebrarà la seva festa de l’oli, la tradicional Festa d’Empordàlia, un moment per agrair la...

03.11.2022

‘Cabra Feixet’ Prèmium, l’OOVE de Coperelló reconegut internacionalment

03/11/2022

Al Perelló es troben les pintures prehistòriques Cabra Feixet, reconegudes com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Aquestes pintures són la...

26.10.2022

El Taller Baix Camp i la Cooperativa Falset Marçà reforcen la seva col·laboració amb la presentació d’un vi solidari

26/10/2022

La Cooperativa Falset Marçà ha posat a la venda un nou vi solidari, els beneficis del qual aniran destinats a les persones amb discapacitat...

25.10.2022

Còctel xocolatejat, la millor selecció de fruits secs de L'Avellanera per endolcir les sobretaules nadalenques

25/10/2022

La cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp, ens fa una dolça proposta per endolcir les sobretaules de les festes nadalenques: el seu còctel...

24.10.2022

La Cooperativa de Juncosa presenta l'oli d'oliva verge extra 'Les Cabanes Taste of Earth' de la nova campanya

24/10/2022

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha presentat l’oli d’oliva verge extra ‘Premium’ de collita primerenca 'Les Cabanes Taste of...

Som socis de
Amb el suport de