L’oli d’oliva verge extra DOP Siurana representa l’essència d’un territori amb història i tradició, és fruit de la qualitat i té un indiscutible sabor de salut.
Amb el pas dels anys, aquesta denominació d’origen –que va néixer l’any 1977 i enguany celebra el 40 anys del primer reglament del Consell Regulador- ha anat guanyant volum i valor afegit, esdevenint la primera DO catalana d’oli a certificar en ecològic.
Per commemorar l’aniversari, s’ha replantat una olivera centenària als jardins de la seva seu -ubicada a l’edifici modernista de l’Estació Enològica de Reus- que evidencia la importància històrica del cultiu de l’olivera a l’arc mediterrani.
Antoni Galceran, president de la DOP Siurana, va voler destacar “l’orgull de l’aliment que produïm” i va insistir en la importància de “continuar fent pedagogia de la necessitat de consumir oli d’oliva verge extra, especialment amb tallers a les escoles i transmetent als professionals el valor que aquest producte aporta les cuines i els restaurants”.
La DOP Siurana representa 32 envasadores -majoritàriament, cooperatives- i 4.784 productors que conreen unes 8.782 hectàrees d’olivera. S’estén a set comarques: Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Tarragonès.
Els últims anys, aquest reconeixement d’origen i qualitat ha centrat els esforços a augmentar el volum d’envasat, passant del 43 al 70% de la producció i bona part en envasos petits, de més valor afegit.
Caprabo manté el creixement en les vendes de productes de proximitat procedents de cooperatives agràries, que han registrat un augment del 6% en el...
La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a...
Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements, aquesta vegada en l'àmbit català. Dos vins...
L'agrobotiga Rebost Pagès, de la Cooperativa Plana de Vic, presenta enguany un catàleg de productes per crear lots amb valors cooperatius i...
Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per...
La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema...
Els Premis Vinari dels vins catalans 2023, ha atorgat 1 medalla Vinari Gran Or, 12 medalles Vinari Or, 23 medalles Vinari Plata i 2 Premis Especials...
El grup Castell d’Or, format per un total de 16 cooperatives vitivinícoles de Catalunya, ha rebut el guardó al Millor Celler de l’any a la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h