Carregant web FCAC

40 anys DOP Siurana

07/08/2019
40 anys DOP Siurana
40 anys DOP Siurana © DOP Siurana

L’oli d’oliva verge extra DOP Siurana representa l’essència d’un territori amb història i tradició, és fruit de la qualitat i té un indiscutible sabor de salut.

Amb el pas dels anys, aquesta denominació d’origen –que va néixer l’any 1977 i enguany celebra el 40 anys del primer reglament del Consell Regulador- ha anat guanyant volum i valor afegit, esdevenint la primera DO catalana d’oli a certificar en ecològic.

Per commemorar l’aniversari, s’ha replantat una olivera centenària als jardins de la seva seu -ubicada a l’edifici modernista de l’Estació Enològica de Reus- que evidencia la importància històrica del cultiu de l’olivera a l’arc mediterrani.

Antoni Galceran, president de la DOP Siurana, va voler destacar “l’orgull de l’aliment que produïm” i va insistir en la importància de “continuar fent pedagogia de la necessitat de consumir oli d’oliva verge extra, especialment amb tallers a les escoles i transmetent als professionals el valor que aquest producte aporta les cuines i els restaurants”.

La DOP Siurana representa 32 envasadores -majoritàriament, cooperatives- i 4.784 productors que conreen unes 8.782 hectàrees d’olivera. S’estén a set comarques: Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Tarragonès.

Els últims anys, aquest reconeixement d’origen i qualitat ha centrat els esforços a augmentar el volum d’envasat, passant del 43 al 70% de la producció i bona part en envasos petits, de més valor afegit.

Altres notícies
21.11.2023

Caprabo augmenta les vendes de productes de cooperatives agràries un 6% en el que va d’any

21/11/2023

Caprabo manté el creixement en les vendes de productes de proximitat procedents de cooperatives agràries, que han registrat un augment del 6% en el...

16.11.2023

Festa d’Empordàlia, un moment per agrair

16/11/2023

La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a...

14.11.2023

Tres vins de l'Agrícola de Llorenç obtenen més de 9,5 punt a la Guia de Vins de Catalunya 2024

14/11/2023

Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements, aquesta vegada en l'àmbit català. Dos vins...

13.11.2023

Lots de Nadal amb valors cooperatius de la Cooperativa Plana de Vic

13/11/2023

L'agrobotiga Rebost Pagès, de la Cooperativa Plana de Vic, presenta enguany un catàleg de productes per crear lots amb valors cooperatius i...

09.11.2023

Coselva inaugura el nou molí sostenible, amb coberta vegetal i un sistema pioner d’extracció d’oli al buit

09/11/2023

Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per...

06.11.2023

La Cooperativa Agrícola del Prat presenta la nova crema de calçots per contribuir amb la lluita contra el malbaratament alimentari

06/11/2023

La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema...

10.10.2023

Els cellers cooperatius s’enduen 36 medalles i els guardons al Millor Celler i Millor Etiqueta dels Premis Vinari

10/10/2023

Els Premis Vinari dels vins catalans 2023, ha atorgat 1 medalla Vinari Gran Or, 12 medalles Vinari Or, 23 medalles Vinari Plata i 2 Premis Especials...

10.10.2023

Castell d’Or rep el premi Vinari al Millor Celler

10/10/2023

El grup Castell d’Or, format per un total de 16 cooperatives vitivinícoles de Catalunya, ha rebut el guardó al Millor Celler de l’any a la...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya