Carregant web FCAC

Muria BIO llança els primers caramels de mel ecològica d’Europa amb envàs 100% compostable

El packaging d'aquest nou producte és totalment revolucionari, ja que es descompon al final de la seva vida útil per tornar a la natura

12/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria que pertany al Canal Horeca, llança la primera línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable d’Europa. 

Una gamma de caramels de mel de 4 sabors (mel i llimona, mel i eucaliptus, mel i pròpolis i mel i gingebre) que no contenen cap estabilitzant i que estan elaborats amb productes totalment naturals.

El packaging del nou producte i els embolcalls dels caramels de Muria Bio són totalment revolucionaris, ja que segueixen un model d’Economia Circular i es descomponen al final de la seva vida útil per tornar a la natura. L’envoltori és de NATURFLEX TM NK amb certificat ‘OK COMPOST HOME’ de TÜV AUSTRIA BELGIUM NV i es pot llençar junt a la matèria orgànica ja que compleix la Normativa EN 13432 sobre productes compostables. El material del packaging es desintegra en 3 mesos i és completament biodegradable en 6 mesos i el material de l’embolcall es desintegra entre 6 i 8 setmanes.

A nivell nutricional Muria BIO ha canviat la típica formulació de glucosa + sucre de la majoría de caramels que existeixen en l’actualitat al mercat per crear una nova recepta i un producte més saludable. Ha estat necessari més d’un any d’I+D per desenvolupar una formulació saludable basada en melassa d’arròs pura ecològica (59,1%), mel ecològica (28,6%) i sucre de coco ecològic (10,8%). 

Els caramels de mel ecològics que existeixen actualment en el mercat Bio contenen glucosa ecològica en estat químic i el 20% o menys de mel ecològica. Els nous caramels de Muria BIO arriben gairebé al 30%, el percentatge més alt del mercat. Quasi el 60% de la base dels nous caramels Muria BIO és la melassa d’arròs pura ecològica que té nombrosos avantatges (menys calories, és del tot natural, sabor més uniforme, menys fructosa i aporta petits percentatges de ferro, àcid fòlic, tiamina, niacina, vitamina E, calci, potassi i fòsfor). 

Una altra característica que diferencia a aquest innovador producte és que els caramels convencionals tenen com a ingredient principal el sucre de remolatxa o de canya ecològica. Pel contrari, els nous caramels de Muria BIO s’elaboren amb un 11% de sucre de coco ecològic, pel que tenen un baix índex glucèmic, es realitzen de manera natural, posseeixen menys carbohidrats i contenen nutrients essencials: potassi, magnesi, zinc i ferro.

A més de tots aquests avantatges, els nous caramels ecològics de Muria BIO compten amb aromes totalment naturals: llimona (0,9%) i eucaliptus, pròpolis i gingebre (1,4%).  

A banda de tenir presència en tendes especialitzades, els nous caramels de mel ecològica Muria BIO també estan pensats per a grans superfícies. L’empresa ha dissenyat caixes expositores de 12 bosses de 65 gr perquè cada establiment esculli el format que més li interessi. Las caixes estan fabricades amb paper cartró amb certificació FSC, provinent de boscos gestionats de manera sostenible. Muria BIO també comercialitza caixes de 10 bosses de 1000 gr d’un sol sabor per a venda a granel.

La política empresarial de Mel Muria manté un fidel compromís social i mediambiental i dur a terme nombroses accions per mantenir la biodiversitat més enllà de la cura de les abelles. De la mà de PEFC Espanya l’empresa ha certificat de manera recent la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.

La darrera edició del prestigiós premi internacional BIOLMIEL, fallat fa unes setmanes, ha atorgat 4 medalles d’or, 1 de plata i 2 màximes certificacions a les millors mels de la seva categoria a 5 de las varietats de les mels ecològiques Muria BIO. 

 

Font: Muria

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya