El grup Castell d'Or ha estat reconegut amb una medalla d'or al 28è Concurs Mundial de Brussel·les amb el seu vi negre 'Cossetània Reserva 2015', amb DO Penedès i elaborat amb la varietat cabernet sauvignon. Aquest premi arriba en un any en què, malgrat el repte que ha implicat l'organització, s'ha assolit un rècord històric de participació amb la presència de 10.000 vins de més de 45 països que han avaluat un panell de 300 experts de tot el món.
El director general de Castell d'Or, Jordi Amell, ha volgut agrair aquest premi perquè "és un orgull que un certamen amb aquest prestigi internacional i exigència hagi reconegut un dels vins que elaborem al nostre territori amb una medalla d'or que acredita els nivells de qualitat dels nostres vins i esdevé un altaveu internacional per donar-los a conèixer", ha explicat.
'Cossetània Reserva 2015', personalitat i potència
El 'Cossetània Reserva 2015' és un vi amb personalitat, caràcter, potència i finesa. Aquest vi és el símbol dels orígens del vi al Penedès que al S. VI a.C va ser habitada per una tribu ibera anomenada Cossetans. Aquest vi és un homenatge a mil·lennis de tradició agrícola a la comarca del Penedès. Al nas, es caracteritza per una gran concentració de fruita molt madura en melmelada. Prunes negres, mores i figues seques. La complexitat aromàtica es va mostrant successivament apareixent una gran varietat de matisos ben conjugats. Aromes d'espècies variades, destacant el pebre negre, la nou moscada i la vainilla. Tot això deixant entrellucar unes excel·lents bótes de roure que aporten complexitat al conjunt aromàtic però sense tapar res i sense mostrar-se tal com la mateixa fusta, sinó amb l'efecte d'arrodoniment i conjunció d'aromes i sabors.
Castell d'Or, la unió de 16 cellers
Castell d'Or neix el 2006 de la unió de diversos cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Actualment el grup està format per un total de 16 cellers cooperatius, amb una història centenària, que aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l'estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h