Carregant web FCAC

Pa amb oli, xocolata i sal

Recepta de Nacho Arregui, xef gastronòmic i assessor de cuina

29/07/2021

Ingredients per 4 persones

  • 250 g de nata
  • 250 g de llet
  • 100 g de sucre
  • 100 g de rovells d'ou
  • 225 g de sucre
  • Sal maldon
  • Oli d’oliva verge extra 'Oli de Pau' de la cooperativa Empordàlia
  • Pa de xapata
  • Cacau
  • Avellanes 'Coselva' de la cooperativa Coselva

Elaboració

Bullim la nata amb la llet i el sucre i quan bulli escaldem els rovells, tornem al foc fins obtenir una crema anglesa, arribat a aquest punt escaldem el xocolata i ho triturem amb l'ajut d'una batedora per tal d'emulsionar el conjunt i reservem a la nevera.

Tallem unes rodanxes fines de pa de xapata i les torrem.

En un plat posem una torrada, a sobre una quenelle de xocolata, la salem, empolvorarem amb cacau i afegim un bon raig d’oli d’oliva verge extra i acabem les postres amb unes avellanes trencades per sobre.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies

Mel Solidària, el nou producte de Mel Muria que destina els beneficis a l'ONG NASCO Feeding Minds

20/01/2022

L’empresa de mel centenària del Perelló (Tarragona) Mel Muria, ha presentat Mel Solidària, el nou producte que ha creat en benefici de l’ONG...

Garapinyades, el dolç elaborat de L'Avellanera que ens retorna a la infantesa

11/01/2022

D’entre tots els productes que elabora la cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp (Tarragona), destaquen les seves avellanes i ametlles...

Muria BIO arrasa en els Great Taste Awards 2021 amb 2 estrelles per a 4 de les seves varietats de mel ecològica

16/12/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria, ha destacat de manera notable en l’edició dels Great Taste Awards...

Nou li’COR d’arròs’ del Delta de la Càmara Arrossera del Montsià

23/11/2021

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià ha tret recentment al mercat el li’COR d’arròs’ del Delta. És tracta d’un licor crema...

Empordàlia celebra la seva festa i presenta l'oli nou

17/11/2021

El diumenge 28 de novembre el celler Empordàlia celebrarà la seva festa de l’oli, un moment per agrair la fidelitat als seus clients, socis i...

Arriba l’oli del raig a les cooperatives

22/10/2021

Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a...

Bombons d'avellana, la proposta més dolça de L'Avellanera

21/10/2021

La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), ens porta una dolça proposta per a aquest Nadal: els seus deliciosos bombons...

Els productes de les cooperatives catalanes ja representen un 10% de les vendes de proximitat de Caprabo

20/10/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo han reforçat el compromís de col·laboració per fomentar el coneixement i el...

Som socis de:
Amb el suport de