Carregant web FCAC

Pa amb oli, xocolata i sal

Recepta de Nacho Arregui, xef gastronòmic i assessor de cuina

29/07/2021

Ingredients per 4 persones

  • 250 g de nata
  • 250 g de llet
  • 100 g de sucre
  • 100 g de rovells d'ou
  • 225 g de sucre
  • Sal maldon
  • Oli d’oliva verge extra 'Oli de Pau' de la cooperativa Empordàlia
  • Pa de xapata
  • Cacau
  • Avellanes 'Coselva' de la cooperativa Coselva

Elaboració

Bullim la nata amb la llet i el sucre i quan bulli escaldem els rovells, tornem al foc fins obtenir una crema anglesa, arribat a aquest punt escaldem el xocolata i ho triturem amb l'ajut d'una batedora per tal d'emulsionar el conjunt i reservem a la nevera.

Tallem unes rodanxes fines de pa de xapata i les torrem.

En un plat posem una torrada, a sobre una quenelle de xocolata, la salem, empolvorarem amb cacau i afegim un bon raig d’oli d’oliva verge extra i acabem les postres amb unes avellanes trencades per sobre.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya