Carregant web FCAC

Arriba l’oli del raig a les cooperatives

La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener

22/10/2021

Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener.

Algunes cooperatives oleícoles elaboren l’oli del raig, el coneixes?

Es tracta d’un oli d’oliva verge extra obtingut durant les primeres setmanes de campanya que s’obté per extracció en fred mitjançant procediments mecànics, però que en aquest procés el suc de l’oliva no ha estat filtrat. D’aquí la seva aparença tèrbola, fins i tot podem trobar matèria sòlida d’oliva al fons de l’envàs. Això d’entrada ens podria semblar un defecte, però tot el contrari, ofereix a l’oli textura, aroma i sabor i aporta fibra vegetal al producte.

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra. Els olis d’oliva s’han de conservar sempre en llocs on no rebin llum directa, sobretot del sol, i frescos. Les altes temperatures no són bones aliades per aquest producte. D’aquesta forma evitareu accelerar el procés d’oxidació.

Així que ja ho sabeu, d’aquí poc podreu degustar l’oli nou! Us recomanem trepitjar el territori i visitar les fires especialitzades en aquest producte o les agrobotigues. I si no teniu la possibilitat, sempre podeu fer les vostres compres on-line a través d’agrobotigues.cat o bé a algunes de les botigues virtuals de les cooperatives.

MÉS INFORMACIÓ D’INTERÈS
Infografia "Saps diferenciar els tipus d'oli d'oliva?"

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies

Mel Solidària, el nou producte de Mel Muria que destina els beneficis a l'ONG NASCO Feeding Minds

20/01/2022

L’empresa de mel centenària del Perelló (Tarragona) Mel Muria, ha presentat Mel Solidària, el nou producte que ha creat en benefici de l’ONG...

Garapinyades, el dolç elaborat de L'Avellanera que ens retorna a la infantesa

11/01/2022

D’entre tots els productes que elabora la cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp (Tarragona), destaquen les seves avellanes i ametlles...

Muria BIO arrasa en els Great Taste Awards 2021 amb 2 estrelles per a 4 de les seves varietats de mel ecològica

16/12/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria, ha destacat de manera notable en l’edició dels Great Taste Awards...

Nou li’COR d’arròs’ del Delta de la Càmara Arrossera del Montsià

23/11/2021

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià ha tret recentment al mercat el li’COR d’arròs’ del Delta. És tracta d’un licor crema...

Empordàlia celebra la seva festa i presenta l'oli nou

17/11/2021

El diumenge 28 de novembre el celler Empordàlia celebrarà la seva festa de l’oli, un moment per agrair la fidelitat als seus clients, socis i...

Bombons d'avellana, la proposta més dolça de L'Avellanera

21/10/2021

La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), ens porta una dolça proposta per a aquest Nadal: els seus deliciosos bombons...

Els productes de les cooperatives catalanes ja representen un 10% de les vendes de proximitat de Caprabo

20/10/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo han reforçat el compromís de col·laboració per fomentar el coneixement i el...

Som socis de:
Amb el suport de