Carregant web FCAC

Arriba l’oli del raig a les cooperatives

La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener

22/10/2021

Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener.

Algunes cooperatives oleícoles elaboren l’oli del raig, el coneixes?

Es tracta d’un oli d’oliva verge extra obtingut durant les primeres setmanes de campanya que s’obté per extracció en fred mitjançant procediments mecànics, però que en aquest procés el suc de l’oliva no ha estat filtrat. D’aquí la seva aparença tèrbola, fins i tot podem trobar matèria sòlida d’oliva al fons de l’envàs. Això d’entrada ens podria semblar un defecte, però tot el contrari, ofereix a l’oli textura, aroma i sabor i aporta fibra vegetal al producte.

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra. Els olis d’oliva s’han de conservar sempre en llocs on no rebin llum directa, sobretot del sol, i frescos. Les altes temperatures no són bones aliades per aquest producte. D’aquesta forma evitareu accelerar el procés d’oxidació.

Així que ja ho sabeu, d’aquí poc podreu degustar l’oli nou! Us recomanem trepitjar el territori i visitar les fires especialitzades en aquest producte o les agrobotigues. I si no teniu la possibilitat, sempre podeu fer les vostres compres on-line a través d’agrobotigues.cat o bé a algunes de les botigues virtuals de les cooperatives.

MÉS INFORMACIÓ D’INTERÈS
Infografia "Saps diferenciar els tipus d'oli d'oliva?"

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
10.08.2022

Empordàlia organitza "Fes-te el Most"

10/08/2022

Els dissabtes de setembre, el celler Empordàlia organitza “Fes-te el Most”, l’activitat enoturística per a tota la família més important...

14.07.2022

Gaudeix de l'estiu amb un deliciós gelat casolà d'oli d'oliva

14/07/2022

L’oli d’oliva verge extra té infinitat d’usos, tant dins com fora de la cuina. Entre ells l’elaboració de postres i gelats amb aquest...

13.07.2022

Què hi ha darrera d'un got de llet?

07/2022

Us heu preguntat mai què és tot el què passa abans de beure’t un got de llet? A l’Experiència #Aprop de Llet Nostra ho descobrireu d’una...

12.07.2022

L'Agrícola de Llorenç premiada al concurs anual "50 Great White of the World"

12/07/2022

Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements a nivell internacional. Concretament han...

30.06.2022

Domenio Wines porta les seves referències de vins i caves al Festival de música Jordi Savall "Per la Pau"

30/06/2022

Domenio Wines s’envolta de música aquest estiu. La marca identificadora de les referències de vins i caves de Cellers Domenys estarà present al...

27.06.2022

'Cabaret' de Castell d'Or, un cava únic per apassionar-se amb la vida

27/06/2022

Castell d’Or continua apostant per la innovació i la transformació de la seva imatge. Amb aquesta voluntat, presenta el cava 'Cabaret' inspirat...

21.06.2022

Onze medalles per als vins joves de les cooperatives agràries als Premis Vinari

21/06/2022

Els Premis Vinari dels vins catalans han desvetllat els millors vins joves de Catalunya de les categories blancs, negres, rosats, escumosos i...

13.06.2022

Mel Muria porta les seves mels més sostenibles a Organic Food Iberia

13/06/2022

Mel Muria va participar a la fira internacional de referència a la Península Ibèrica per a professionals del sector ecològic Organic Food Iberia,...

Som socis de
Amb el suport de