Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener.
Algunes cooperatives oleícoles elaboren l’oli del raig, el coneixes?
Es tracta d’un oli d’oliva verge extra obtingut durant les primeres setmanes de campanya que s’obté per extracció en fred mitjançant procediments mecànics, però que en aquest procés el suc de l’oliva no ha estat filtrat. D’aquí la seva aparença tèrbola, fins i tot podem trobar matèria sòlida d’oliva al fons de l’envàs. Això d’entrada ens podria semblar un defecte, però tot el contrari, ofereix a l’oli textura, aroma i sabor i aporta fibra vegetal al producte.
Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra
Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra. Els olis d’oliva s’han de conservar sempre en llocs on no rebin llum directa, sobretot del sol, i frescos. Les altes temperatures no són bones aliades per aquest producte. D’aquesta forma evitareu accelerar el procés d’oxidació.
Així que ja ho sabeu, d’aquí poc podreu degustar l’oli nou! Us recomanem trepitjar el territori i visitar les fires especialitzades en aquest producte o les agrobotigues. I si no teniu la possibilitat, sempre podeu fer les vostres compres on-line a través d’agrobotigues.cat o bé a algunes de les botigues virtuals de les cooperatives.
MÉS INFORMACIÓ D’INTERÈS
Infografia "Saps diferenciar els tipus d'oli d'oliva?"
La Cooperativa Vinícola de Sarral organitza, el cap de setmana del 15 al 17 de novembre, la 27a Festa del Vi Novell a les instal·lacions del celler...
La Cooperativa Agrícola del Prat consolida la seva presència a les més importants cites gastronòmiques del circuit i torna, per tercer any...
El celler Empordàlia amplia la seva oferta d’enoturisme amb tot tipus de propostes. El 10 de novembre arriba el moment de l’esport amb Fitness...
Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...
Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...
Tens un dinar amb els amics o la família i no saps que portar? Et proposem aquest pastís de nectarina i segur que triomfaràs....
La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...
Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h