Carregant web FCAC

Arriba l’oli del raig a les cooperatives

La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener

22/10/2021

Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener.

Algunes cooperatives oleícoles elaboren l’oli del raig, el coneixes?

Es tracta d’un oli d’oliva verge extra obtingut durant les primeres setmanes de campanya que s’obté per extracció en fred mitjançant procediments mecànics, però que en aquest procés el suc de l’oliva no ha estat filtrat. D’aquí la seva aparença tèrbola, fins i tot podem trobar matèria sòlida d’oliva al fons de l’envàs. Això d’entrada ens podria semblar un defecte, però tot el contrari, ofereix a l’oli textura, aroma i sabor i aporta fibra vegetal al producte.

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra

Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra. Els olis d’oliva s’han de conservar sempre en llocs on no rebin llum directa, sobretot del sol, i frescos. Les altes temperatures no són bones aliades per aquest producte. D’aquesta forma evitareu accelerar el procés d’oxidació.

Així que ja ho sabeu, d’aquí poc podreu degustar l’oli nou! Us recomanem trepitjar el territori i visitar les fires especialitzades en aquest producte o les agrobotigues. I si no teniu la possibilitat, sempre podeu fer les vostres compres on-line a través d’agrobotigues.cat o bé a algunes de les botigues virtuals de les cooperatives.

MÉS INFORMACIÓ D’INTERÈS
Infografia "Saps diferenciar els tipus d'oli d'oliva?"

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

04.03.2025

La Cooperativa Agrícola de Cabacés inaugura noves oficines

04/03/2025

La Cooperativa Agrícola de Cabacés ha inaugurat les noves oficines, un projecte que representa un gran pas endavant per al sector i per al...

03.03.2025

Torna la Festa del Soci de Cellers Domenys amb centenars de participants

03/03/2025

Sant Jaume dels Domenys ha acollit la tradicional Festa del Soci de Cellers Domenys, una jornada que ha reunit centenars de socis i sòcies en un...

27.02.2025

L’OOVE 'Terrall' reconegut internacionalment

27/02/2025

Per segon any consecutiu, l’oli d’oliva verge extra ‘Terrall’, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, ha obtingut la medalla...

25.02.2025

El 15% dels productes de proximitat que es venen a Caprabo són de cooperatives agràries

25/02/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han renovat el seu acord de col·laboració, una aliança estratègica que...

03.02.2025

La gamma de vins 'Castell d'Or' creix

03/02/2025

El celler Castell d’Or arriba a la Barcelona Wine Week amb propostes innovadores que reflecteixen la seva essència i valors. En aquesta...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya