Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a finals de desembre o principis de gener.
Algunes cooperatives oleícoles elaboren l’oli del raig, el coneixes?
Es tracta d’un oli d’oliva verge extra obtingut durant les primeres setmanes de campanya que s’obté per extracció en fred mitjançant procediments mecànics, però que en aquest procés el suc de l’oliva no ha estat filtrat. D’aquí la seva aparença tèrbola, fins i tot podem trobar matèria sòlida d’oliva al fons de l’envàs. Això d’entrada ens podria semblar un defecte, però tot el contrari, ofereix a l’oli textura, aroma i sabor i aporta fibra vegetal al producte.
Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra
Es recomanable consumir l’oli del raig en un màxim de 3 mesos després de la compra. Els olis d’oliva s’han de conservar sempre en llocs on no rebin llum directa, sobretot del sol, i frescos. Les altes temperatures no són bones aliades per aquest producte. D’aquesta forma evitareu accelerar el procés d’oxidació.
Així que ja ho sabeu, d’aquí poc podreu degustar l’oli nou! Us recomanem trepitjar el territori i visitar les fires especialitzades en aquest producte o les agrobotigues. I si no teniu la possibilitat, sempre podeu fer les vostres compres on-line a través d’agrobotigues.cat o bé a algunes de les botigues virtuals de les cooperatives.
MÉS INFORMACIÓ D’INTERÈS
Infografia "Saps diferenciar els tipus d'oli d'oliva?"
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h