Carregant web FCAC

Mel Solidària, el nou producte de Mel Muria que destina els beneficis a l'ONG NASCO Feeding Minds

20/01/2022

L’empresa de mel centenària del Perelló (Tarragona) Mel Muria, ha presentat Mel Solidària, el nou producte que ha creat en benefici de l’ONG NASCO Feeding Minds.  

Deixant entreveure la seva vessant més solidària, Mel Muria ha dissenyat un pack de mel que conté un pot de 100 grams de mel de flors dels seus propis ruscos i un pot 28 grams de mel de flors de la cooperativa que l’organització sense ànim de lucre gestiona a Ghana (Àfrica Occidental).

Mel Muria destinarà 5€ de cada compra del pack de Mel Solidària a aquesta entitat que treballa per a l’educació digital i el desenvolupament econòmic de les comunitats rurals de Ghana, evitant que centenars de milers d’immigrants arrisquin la seva vida en el desert i en el mar cercant un futur millor. El pack pot adquirir-se per 10€ a la botiga física de Mel Muria i també online, a través de la seva pàgina web

La presentació del nou producte, a la seu de Mel Muria, ha comptat amb la presència d’Ousman Umar, fundador i president de NASCO Feeding Minds i de Rafael Muria, gerent de Mel Muria i cinquena generació d'aquesta nissaga d’apicultors.

Durant l’acte de presentació, Rafael Muria ha fet entrega a l’Ousman d’un xec de 2.500€ com a avançament dels beneficis de les primeres 500 unitats de producte.

Empoderament de la dona

El 2016, NASCO Feeding Minds va crear una cooperativa de mel a Ghana amb l'objectiu principal d'empoderar a les dones de les aldees i aprofitar els recursos naturals per incrementar els ingressos econòmics de les famílies de la zona i així facilitar l'educació dels seus nens. Des de llavors, Mel Muria ha col·laborat en el projecte donant material apícola, vestits d'apicultor i productes finals. 

Actualment, la cooperativa compta amb 127 dones involucrades, de 8 comunitats diferents, que gestionen un total de 131 ruscs.

Llançar-se al mar a la recerca d’oportunitats

El 2021 han estat 4.400 persones les que han perdut la vida al Mediterrani intentant entrar a l’estat espanyol, un 102,95% més de víctimes respecte a 2020. Les rutes que segueixen el migrants per mar cada vegada són més llargues i perilloses i les condicions de les embarcacions i de les persones que hi viatgen són del tot precàries. 

L’Ousman va sortir de Ghana essent un nen, va creuar el Sàhara a peu, el mar en pastera i va veure morir en el camí a la majoria dels seus companys de viatge. Va recórrer 21.333 km per arribar a Barcelona, creuant 8 països, i va trigar 5 anys a fer-ho. (Veure vídeo)

Amb aquesta iniciativa, Mel Muria i NASCO Feeding Minds volen oferir eines a la societat ghanesa perquè els habitants d'aquest país africà tinguin oportunitats dins de les seves fronteres i no hagin d’arriscar la seva vida i la dels seus, com va fer-ho l’Ousman.

Font: Mel Muria
Altres notícies
26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

10.06.2025

Els olis d’oliva de cooperatives catalanes reben 6 medalles al concurs internacional London IOOC

10/06/2025

Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya