La Cooperativa de Gandesa ofereix, des d'aquesta setmana, un producte nou: el bag-in-box amb Denominació d'Origen Terra Alta. Es tracta d'una nova aposta per la qualitat, la innovació i la sostenibilitat, molt present en el pla estratègic de l’entitat. Al mercat, ja s’hi poden trobar tres nous bag-in-box de 5 litres -un blanc jove, un negre jove i un negre criança- que es comercialitzen amb la marca registrada '1919', en referència a l'any de creació de la cooperativa. El disseny de l'envàs representa la silueta de la cooperativa, obra de l'estudi gandesà Tercer Primera.
El bag-in-box és un format amb una forta popularitat a països com França, Itàlia o Alemanya que, segons l'Observatori Espanyol del Mercat del Vi, va experimentar un augment del 6% en volum i del 7,2 % en valor el primer semestre de 2021 en relació amb el mateix període de 2020.
“És un format ideal al vi que, en estar envasat al buit, queda protegit de l'aire i la llum. Per això es conserva en condicions òptimes fins a 6-8 setmanes després d'obrir, front als 2-3 dies d’una ampolla de vidre”
Segons els responsables de la cooperativa, “és un format ideal per al vi que, en estar envasat al buit, queda protegit de l'aire i la llum. Per això es conserva en condicions òptimes fins a 6-8 setmanes després d'obrir, front als 2-3 dies d’una ampolla de vidre”. Així doncs, es converteix en un producte òptim per al consum diari i amb la qualitat de la denominació d'origen Terra Alta. “Pots servir-te una copa en qualsevol moment sense haver d'obrir una ampolla”, diuen des de la cooperativa. A més, és un format apilable i transportable, amb bon encaix a la nevera. El pes i el volum es redueixen entre un 40 % i un 60 % en relació amb el vidre i cada caixa conté l'equivalent de 6 ampolles i mitja de 75 cl, unes 33 copes de vi de 150 cl.
D’altra banda, el bag-in-box és el format amb la millor petjada ecològica a la categoria d'envasat de vins. “Com és conegut, la petjada ecològica representa el volum de gasos d'efecte hivernacle. Conèixer aquesta dada (expressada en tones de CO2) dels envasos que fem servir és important per prendre decisions. Hem fet una aposta per aquest format i estem treballant per canviar tots els nostres envasos: volem que, en pocs anys, tots siguin tots 100 % reciclats i reciclables".
Els tres bag-in-box es poden adquirir tant a la botiga física de la cooperativa com a la botiga on-line. Els dos vins joves estan elaborats amb raïm de vinyes de mitjana edat, macerats i fermentats en tines d'acer inoxidable durant 20 dies. El negre criança s'ha elaborat amb raïm de vinyes velles especialment seleccionades i ha tingut una fermentació controlada en tines d'acer inoxidable durant aproximadament 20-25 dies a 25ºC, i posterior criança en bótes de roure francès i americà al voltant de 12 mesos.
L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...
Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...
Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...
Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...
L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...
Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...
La Fageda celebra el seu 40 aniversari amb el llançament d’'Orígens', un iogurt d’edició especial que combina les millors característiques...
Alimentaria, una de les fires de l’alimentació més importants a nivell internacional, torna a Barcelona després d’una aturada forçosa a causa...
Som terra, som força, som cooperativa
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8 a 15 h
Estiu: dilluns a divendres de 8.30 a 14 h