Carregant web FCAC

La Cooperativa de Gandesa fa una aposta pel format bag-in-box amb DO Terra Alta

22/02/2022

La Cooperativa de Gandesa ofereix, des d'aquesta setmana, un producte nou: el bag-in-box amb Denominació d'Origen Terra Alta. Es tracta d'una nova aposta per la qualitat, la innovació i la sostenibilitat, molt present en el pla estratègic de l’entitat. Al mercat, ja s’hi poden trobar tres nous bag-in-box de 5 litres -un blanc jove, un negre jove i un negre criança- que es comercialitzen amb la marca registrada '1919', en referència a l'any de creació de la cooperativa. El disseny de l'envàs representa la silueta de la cooperativa, obra de l'estudi gandesà Tercer Primera.

El bag-in-box és un format amb una forta popularitat a països com França, Itàlia o Alemanya que, segons l'Observatori Espanyol del Mercat del Vi, va experimentar un augment del 6% en volum i del 7,2 % en valor el primer semestre de 2021 en relació amb el mateix període de 2020.

“És un format ideal al vi que, en estar envasat al buit, queda protegit de l'aire i la llum. Per això es conserva en condicions òptimes fins a 6-8 setmanes després d'obrir, front als 2-3 dies d’una ampolla de vidre”

Segons els responsables de la cooperativa, “és un format ideal per al vi que, en estar envasat al buit, queda protegit de l'aire i la llum. Per això es conserva en condicions òptimes fins a 6-8 setmanes després d'obrir, front als 2-3 dies d’una ampolla de vidre”. Així doncs, es converteix en un producte òptim per al consum diari i amb la qualitat de la denominació d'origen Terra Alta. “Pots servir-te una copa en qualsevol moment sense haver d'obrir una ampolla”, diuen des de la cooperativa. A més, és un format apilable i transportable, amb bon encaix a la nevera. El pes i el volum es redueixen entre un 40 % i un 60 % en relació amb el vidre i cada caixa conté l'equivalent de 6 ampolles i mitja de 75 cl, unes 33 copes de vi de 150 cl.

D’altra banda, el bag-in-box és el format amb la millor petjada ecològica a la categoria d'envasat de vins. “Com és conegut, la petjada ecològica representa el volum de gasos d'efecte hivernacle. Conèixer aquesta dada (expressada en tones de CO2) dels envasos que fem servir és important per prendre decisions. Hem fet una aposta per aquest format i estem treballant per canviar tots els nostres envasos: volem que, en pocs anys, tots siguin tots 100 % reciclats i reciclables".

Els tres bag-in-box es poden adquirir tant a la botiga física de la cooperativa com a la botiga on-line. Els dos vins joves estan elaborats amb raïm de vinyes de mitjana edat, macerats i fermentats en tines d'acer inoxidable durant 20 dies. El negre criança s'ha elaborat amb raïm de vinyes velles especialment seleccionades i ha tingut una fermentació controlada en tines d'acer inoxidable durant aproximadament 20-25 dies a 25ºC, i posterior criança en bótes de roure francès i americà al voltant de 12 mesos.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya