Carregant web FCAC

'Domenio' Trepat 2016, seleccionat entre els 100 vins recomanats de "La Guía de Vinos" de La Vanguardia

Dirigida pel prestigiós expert en divulgació de la cultura del vi, Lluís Tolosa, la "La Guía de Vinos" reuneix 100 vins imprescindibles, produïts l'Estat, que han estat seleccionats per col·laboradors de referència

23/02/2022

La cooperativa Cellers Domenys celebra el reconeixement de 'Domenio' Trepat 2016 de Domenio Wines per haver estat escollit entre els 100 vins recomanats per "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia, recentment publicada. Es tracta d’una de les 8 millors guies de vins d’Europa que competirà pel guardó Best in The World als Gourmand World Awards, els premis més rellevants dedicats als llibres de vins i gastronomia.

Dirigida per en Lluís Tolosa –expert en divulgació de la cultura del vi i l’enoturisme i autor de 25 llibres sobre la matèria– aquesta nova edició de "La Guía de Vinos" 2022 reuneix les recomanacions del seu director i sommeliers de gran trajectòria com Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Maria José Huertas, així com d’experts i divulgadors d’alt nivell com Alícia Estrada i Zoltan Nagy. L’obra contextualitza cada referència de vi, destaca la seva identitat i la posiciona en un estil perquè el lector pugui comprendre-la millor mitjançant un llenguatge fresc i lleuger.

Així, amb una qualificació de 90 punts a "La Guía Peñín" i un 9,59 a la "Guia de Vins de Catalunya", el 'Domenio' Trepat 2016 s’ha fet un nou lloc a "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia amb 91 punts. Concretament, aquesta referència s’ha distingit en la secció de varietats autòctones com un dels vins imprescindibles per aquest 2022.

'Domenio' Trepat 2016, l’essència d’un monovarietal brillant i equilibrat emparat sota la DO Conca de Barberà, neix de la varietat històrica d’aquesta zona geogràfica, concretament en l’entorn de les poblacions de Pira i Blancafort. Es tracta, doncs, d’un monovarietal 100% trepat. La recomanació destaca la seva criança de 12 mesos en bótes de roure francès de 300 litres i el seu repòs 12 mesos més en ampolla. De la lectura també es desprèn el seu color vermell-grana, així com el seu ric i intens aroma i gust. Un vi amb un final llarg de constant evolució i bona persistència en boca, que es posiciona com a suau, rodó i ben estructurat.

La "La Guía de Vinos" també fa una menció especial al celler de Rocafort de Queralt, bressol de la gamma 'Domenio'. Considerat catedral del vi, l’edifici, erigit el 1918 pel deixeble de Gaudí, César Martinell, i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, és l’eix vertebrador d’un projecte enoturístic, actualment en fase de desenvolupament, en el qual l’entitat es troba immersa.

"És un homenatge a la terra, al compromís amb les varietats autòctones històriques com el trepat i a l’esforç i treball excel·lent de tots els que fan d’aquest celler cooperatiu centenari una realitat”

Des de l’organització de Cellers Domenys es mostren molt satisfets amb aquest nou reconeixement que asseguren és “un homenatge a la terra, al compromís amb les varietats autòctones històriques com el trepat i a l’esforç i treball excel·lent de tots els que fan d’aquest celler cooperatiu centenari una realitat”.

Els interessats en saber-ne més sobre la recomanació de 'Domenio' Trepat 2016 de Domenio Wines a "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia ho poden fer adquirint un exemplar als quioscs fins al 13 de març o també en format on-line mitjançant La Vanguardia Shopping.

Font: Cellers Domenys
Altres notícies
09.05.2022

Empordàlia dona suport a l'associació We Love Uganda

09/05/2022

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...

29.04.2022

Castell d'Or brilla amb tres noves medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

29/04/2022

Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...

14.04.2022

Empordàlia regala roses fetes per la Fundació Arrels per Sant Jordi

14/04/2022

Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...

11.04.2022

Celler Batea llança els seus primers vins en llauna

11/04/2022

Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...

07.04.2022

L'Avellanera selecciona els seus millors productes per a la campanya de mones de Pasqua

07/04/2022

L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...

07.04.2022

Castell d'Or obté quatre medalles al Concurs Mundus Vini Spring

07/04/2022

Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...

01.04.2022

La Fageda celebra el 40è aniversari amb el llançament d''Orígens', un iogurt natural d’edició especial

01/04/2022

La Fageda celebra el seu 40 aniversari amb el llançament d’'Orígens', un iogurt d’edició especial que combina les millors característiques...

01.04.2022

Alimentaria torna acompanyada de les cooperatives agràries

01/04/2022

Alimentaria, una de les fires de l’alimentació més importants a nivell internacional, torna a Barcelona després d’una aturada forçosa a causa...

Som socis de:
Amb el suport de