Carregant web FCAC

'Domenio' Trepat 2016, seleccionat entre els 100 vins recomanats de "La Guía de Vinos" de La Vanguardia

Dirigida pel prestigiós expert en divulgació de la cultura del vi, Lluís Tolosa, la "La Guía de Vinos" reuneix 100 vins imprescindibles, produïts l'Estat, que han estat seleccionats per col·laboradors de referència

23/02/2022

La cooperativa Cellers Domenys celebra el reconeixement de 'Domenio' Trepat 2016 de Domenio Wines per haver estat escollit entre els 100 vins recomanats per "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia, recentment publicada. Es tracta d’una de les 8 millors guies de vins d’Europa que competirà pel guardó Best in The World als Gourmand World Awards, els premis més rellevants dedicats als llibres de vins i gastronomia.

Dirigida per en Lluís Tolosa –expert en divulgació de la cultura del vi i l’enoturisme i autor de 25 llibres sobre la matèria– aquesta nova edició de "La Guía de Vinos" 2022 reuneix les recomanacions del seu director i sommeliers de gran trajectòria com Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Maria José Huertas, així com d’experts i divulgadors d’alt nivell com Alícia Estrada i Zoltan Nagy. L’obra contextualitza cada referència de vi, destaca la seva identitat i la posiciona en un estil perquè el lector pugui comprendre-la millor mitjançant un llenguatge fresc i lleuger.

Així, amb una qualificació de 90 punts a "La Guía Peñín" i un 9,59 a la "Guia de Vins de Catalunya", el 'Domenio' Trepat 2016 s’ha fet un nou lloc a "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia amb 91 punts. Concretament, aquesta referència s’ha distingit en la secció de varietats autòctones com un dels vins imprescindibles per aquest 2022.

'Domenio' Trepat 2016, l’essència d’un monovarietal brillant i equilibrat emparat sota la DO Conca de Barberà, neix de la varietat històrica d’aquesta zona geogràfica, concretament en l’entorn de les poblacions de Pira i Blancafort. Es tracta, doncs, d’un monovarietal 100% trepat. La recomanació destaca la seva criança de 12 mesos en bótes de roure francès de 300 litres i el seu repòs 12 mesos més en ampolla. De la lectura també es desprèn el seu color vermell-grana, així com el seu ric i intens aroma i gust. Un vi amb un final llarg de constant evolució i bona persistència en boca, que es posiciona com a suau, rodó i ben estructurat.

La "La Guía de Vinos" també fa una menció especial al celler de Rocafort de Queralt, bressol de la gamma 'Domenio'. Considerat catedral del vi, l’edifici, erigit el 1918 pel deixeble de Gaudí, César Martinell, i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, és l’eix vertebrador d’un projecte enoturístic, actualment en fase de desenvolupament, en el qual l’entitat es troba immersa.

"És un homenatge a la terra, al compromís amb les varietats autòctones històriques com el trepat i a l’esforç i treball excel·lent de tots els que fan d’aquest celler cooperatiu centenari una realitat”

Des de l’organització de Cellers Domenys es mostren molt satisfets amb aquest nou reconeixement que asseguren és “un homenatge a la terra, al compromís amb les varietats autòctones històriques com el trepat i a l’esforç i treball excel·lent de tots els que fan d’aquest celler cooperatiu centenari una realitat”.

Els interessats en saber-ne més sobre la recomanació de 'Domenio' Trepat 2016 de Domenio Wines a "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia ho poden fer adquirint un exemplar als quioscs fins al 13 de març o també en format on-line mitjançant La Vanguardia Shopping.

Font: Cellers Domenys
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya