La cooperativa Cellers Domenys celebra el reconeixement de 'Domenio' Trepat 2016 de Domenio Wines per haver estat escollit entre els 100 vins recomanats per "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia, recentment publicada. Es tracta d’una de les 8 millors guies de vins d’Europa que competirà pel guardó Best in The World als Gourmand World Awards, els premis més rellevants dedicats als llibres de vins i gastronomia.
Dirigida per en Lluís Tolosa –expert en divulgació de la cultura del vi i l’enoturisme i autor de 25 llibres sobre la matèria– aquesta nova edició de "La Guía de Vinos" 2022 reuneix les recomanacions del seu director i sommeliers de gran trajectòria com Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Maria José Huertas, així com d’experts i divulgadors d’alt nivell com Alícia Estrada i Zoltan Nagy. L’obra contextualitza cada referència de vi, destaca la seva identitat i la posiciona en un estil perquè el lector pugui comprendre-la millor mitjançant un llenguatge fresc i lleuger.
Així, amb una qualificació de 90 punts a "La Guía Peñín" i un 9,59 a la "Guia de Vins de Catalunya", el 'Domenio' Trepat 2016 s’ha fet un nou lloc a "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia amb 91 punts. Concretament, aquesta referència s’ha distingit en la secció de varietats autòctones com un dels vins imprescindibles per aquest 2022.
'Domenio' Trepat 2016, l’essència d’un monovarietal brillant i equilibrat emparat sota la DO Conca de Barberà, neix de la varietat històrica d’aquesta zona geogràfica, concretament en l’entorn de les poblacions de Pira i Blancafort. Es tracta, doncs, d’un monovarietal 100% trepat. La recomanació destaca la seva criança de 12 mesos en bótes de roure francès de 300 litres i el seu repòs 12 mesos més en ampolla. De la lectura també es desprèn el seu color vermell-grana, així com el seu ric i intens aroma i gust. Un vi amb un final llarg de constant evolució i bona persistència en boca, que es posiciona com a suau, rodó i ben estructurat.
La "La Guía de Vinos" també fa una menció especial al celler de Rocafort de Queralt, bressol de la gamma 'Domenio'. Considerat catedral del vi, l’edifici, erigit el 1918 pel deixeble de Gaudí, César Martinell, i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, és l’eix vertebrador d’un projecte enoturístic, actualment en fase de desenvolupament, en el qual l’entitat es troba immersa.
"És un homenatge a la terra, al compromís amb les varietats autòctones històriques com el trepat i a l’esforç i treball excel·lent de tots els que fan d’aquest celler cooperatiu centenari una realitat”
Des de l’organització de Cellers Domenys es mostren molt satisfets amb aquest nou reconeixement que asseguren és “un homenatge a la terra, al compromís amb les varietats autòctones històriques com el trepat i a l’esforç i treball excel·lent de tots els que fan d’aquest celler cooperatiu centenari una realitat”.
Els interessats en saber-ne més sobre la recomanació de 'Domenio' Trepat 2016 de Domenio Wines a "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia ho poden fer adquirint un exemplar als quioscs fins al 13 de març o també en format on-line mitjançant La Vanguardia Shopping.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h