La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) mostra la seva preocupació davant l’anunci de la Comissió Europea de revisar la política de promoció dels productes europeus i deixar fora d’aquesta línia aliments com la carn vermella i el vi. La política de promoció, que està establerta en el Reglament (UE) 1144/2014, té com a objectiu augmentar la competitivitat i el consum dels productes agraris de la Unió Europea millorant la seva visibilitat i està previst que es revisi com un dels elements dins l’estratègia ‘Del camp a la taula’.
La FCAC argumenta que tant la ramaderia com la vinya són dos sectors estratègics i tradicionals de la indústria agroalimentària catalana, amb dinamisme en els mercats internacionals i un paper estratègic en el manteniment de l’activitat econòmica i l’arrelament de la població al territori. A més, expressa “incomprensió” davant d’una mesura que considera desproporcionada i poc rigorosa amb unes pautes saludables.
El consum moderat de vi i carn compleix una funció essencial com a part d’una dieta equilibrada. La producció de vi a Catalunya s’inicia fa més de 2.700 anys i està inclòs a la dieta mediterrània, considerada una de les més saludables del món. La carn aporta determinats nutrients que no es poden obtenir d’aliments d’origen vegetal i la indústria càrnica és el principal sector agroalimentari de Catalunya, comunitat que representa el 51% en volum d’exportacions del conjunt de l’Estat.
D’altra banda, l’exclusió de la carn vermella i el vi de la política de promoció agroalimentària europea podria agreujar la situació d’uns sectors que, entre 2013 i 2019, a Catalunya han vist reduït el consum un 23% -carn de boví- i un 24% -vi i cava-, segons dades del panell de consum a les llars elaborat pel Ministeri d’Agricultura.
Tant el sector ramader-carni com el sector vitivinícola cooperatius catalans estan compromesos en el compliment de les normatives per proporcionar a la població aliments segurs i de qualitat, alhora que treballen per esdevenir referents en productes alimentaris a nivell mundial. La seva exclusió de la política de promoció per part de la Comissió Europea enviaria un missatge erroni a la societat, donant per fet que es tracta de productes no saludables ni sostenibles i posaria en risc la sostenibilitat econòmica i social d’aquests dos sectors.
El sector apícola de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), junt amb Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, mostren el...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h