La Cooperativa de Gandesa acollirà àpats amb sis dels set restaurants amb estrella Michelin de la província de Tarragona entre els mesos d’abril i octubre, en motiu del seu Any del Vermut. Aquests àpats, on el vermut serà un dels protagonistes, se sumen a les activitats de commemoració del 90 aniversari del vermut 'Terralta' de la cooperativa.
En concret, participaran en aquesta iniciativa els restaurants Can Bosch, El Rincón de Diego, Les Moles, Antic Molí, Deliranto i Quatre Molins.
Els àpats se serviran a la sala de premses de la nau modernista de la "Catedral del Vi" de la Cooperativa de Gandesa
Els dinars i sopars, que tindran un aforament molt limitat, tindran un cost unificat de 100 € per persona i es podran reservar mitjançant la web www.coopgandesa.com/vermut-2022. Se serviran a la sala de premses de la nau modernista de la "Catedral del Vi" de la Cooperativa de Gandesa, obra de Cèsar Martinell. Aquesta construcció, Bé Cultural d’Interès Nacional i considerada una de les set meravelles de Catalunya, va ser el centre de producció del vi de la cooperativa entre 1919 i 2002. Avui vol ser un centre d’interpretació del món del vi i de l’oli i de reconeixement a les característiques pròpies dels vins de la Terra Alta.
El calendari de dinars comença el divendres 29 d’abril amb un sopar del restaurant Can Bosch, de Cambrils, i el xef Arnau Bosch. El segueixen el 29 de maig un dinar amb el restaurant Deliranto, de Salou, amb el xef Pep Moreno; el 31 de juliol, un dinar del restaurant Les Moles, d'Ulldecona, amb el xef Jeroni Castell; el 6 d’agost, un dinar del restaurant Antic Molí, d'Ulldecona, amb xef Vicent Guimerà i un dinar del restaurant Quatre Molins, de Cornudella, amb el xef Rafel Muria el 25 de setembre. Tanca la sèrie un sopar del restaurant El Rincón de Diego, de Cambrils, amb el xef Diego Campos el dia 28 d’octubre.
“Cadascun dels restaurants té un enfocament diferent”, diu l'organitzador Javi Quintano, “i això fa que siguin complementaris: mai trobarem un dinar o sopar igual a l’altre, i qui no hagi tastat aquests restaurants, té una oportunitat única per tastar-los en un lloc únic i amb un preu més assequible de l’habitual”.
El restaurant Can Bosch, podria definir-se com “el mar al plat”, i combina els plats de pesca de Cambrils amb les verdures de proximitat. El restaurant Deliranto aposta per una cuina de sensacions, de vivències, un plaer que va més enllà dels sabors. Les Moles combina producte de territori, amb la tècnica, la diversió, la reflexió, les arrels i l'atreviment. L’Antic Molí, és un exponent dels moviments Slow Food i Km 0, i ben conegut per la seva devoció per la galera, un dels crustacis més desconeguts a l'alta gastronomia. El restraurant Quatre Molins combina l’excel·lència tècnica i la creativitat amb una cuina directament relacionada amb el món de la mel. Finalment, el Rincón de Diego, ofereix una cuina imaginativa basada en l'excel·lent producte de la zona que tracta amb cura per treure-li el màxim partit.
“Volem omplir la comarca de gent, que ens visitin, que som una terra d’acollida i de bons productes.”
“Portem dos anys molt complicats, i hem de ser, amb precaució però amb fermesa, generosos en celebrar, en donar veu a tots els actors del món del vermut, del món gastronòmic, als pagesos, al món turístic”, assegura Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa. “Volem omplir la comarca de gent, que ens visitin, que som una terra d’acollida i de bons productes”, segueix.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h