Carregant web FCAC

La Cooperativa de Gandesa acollirà sis restaurants amb estrella Michelin durant l'Any del Vermut

31/03/2022

La Cooperativa de Gandesa acollirà àpats amb sis dels set restaurants amb estrella Michelin de la província de Tarragona entre els mesos d’abril i octubre, en motiu del seu Any del Vermut. Aquests àpats, on el vermut serà un dels protagonistes, se sumen a les activitats de commemoració del 90 aniversari del vermut 'Terralta' de la cooperativa.

En concret, participaran en aquesta iniciativa els restaurants Can Bosch, El Rincón de DiegoLes MolesAntic Molí, Deliranto i Quatre Molins.

Els àpats se serviran a la sala de premses de la nau modernista de la "Catedral del Vi" de la Cooperativa de Gandesa

Els dinars i sopars, que tindran un aforament molt limitat, tindran un cost unificat de 100 € per persona i es podran reservar mitjançant la web www.coopgandesa.com/vermut-2022. Se serviran a la sala de premses de la nau modernista de la "Catedral del Vi" de la Cooperativa de Gandesa, obra de Cèsar Martinell. Aquesta construcció, Bé Cultural d’Interès Nacional i considerada una de les set meravelles de Catalunya, va ser el centre de producció del vi de la cooperativa entre 1919 i 2002. Avui vol ser un centre d’interpretació del món del vi i de l’oli i de reconeixement a les característiques pròpies dels vins de la Terra Alta.

El calendari de dinars comença el divendres 29 d’abril amb un sopar del restaurant Can Bosch, de Cambrils, i el xef Arnau Bosch. El segueixen el 29 de maig un dinar amb el restaurant Deliranto, de Salou, amb el xef Pep Moreno; el 31 de juliol, un dinar del restaurant Les Moles, d'Ulldecona, amb el xef Jeroni Castell; el 6 d’agost, un dinar del restaurant Antic Molí, d'Ulldecona, amb xef Vicent Guimerà i un dinar del restaurant Quatre Molins, de Cornudella, amb el xef Rafel Muria el 25 de setembre. Tanca la sèrie un sopar del restaurant El Rincón de Diego, de Cambrils, amb el xef Diego Campos el dia 28 d’octubre.

“Cadascun dels restaurants té un enfocament diferent”, diu l'organitzador Javi Quintano, “i això fa que siguin complementaris: mai trobarem un dinar o sopar igual a l’altre, i qui no hagi tastat aquests restaurants, té una oportunitat única per tastar-los en un lloc únic i amb un preu més assequible de l’habitual”.

El restaurant Can Bosch, podria definir-se com “el mar al plat”, i combina els plats de pesca de Cambrils amb les verdures de proximitat. El restaurant Deliranto aposta per una cuina de sensacions, de vivències, un plaer que va més enllà dels sabors. Les Moles combina producte de territori, amb la tècnica, la diversió, la reflexió, les arrels i l'atreviment. L’Antic Molí, és un exponent dels moviments Slow Food i Km 0, i ben conegut per la seva devoció per la galera, un dels crustacis més desconeguts a l'alta gastronomia. El restraurant Quatre Molins combina l’excel·lència tècnica i la creativitat amb una cuina directament relacionada amb el món de la mel. Finalment, el Rincón de Diego, ofereix una cuina imaginativa basada en l'excel·lent producte de la zona que tracta amb cura per treure-li el màxim partit.

“Volem omplir la comarca de gent, que ens visitin, que som una terra d’acollida i de bons productes.”

“Portem dos anys molt complicats, i hem de ser, amb precaució però amb fermesa, generosos en celebrar, en donar veu a tots els actors del món del vermut, del món gastronòmic, als pagesos, al món turístic”, assegura Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa. “Volem omplir la comarca de gent, que ens visitin, que som una terra d’acollida i de bons productes”, segueix.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
09.05.2022

Empordàlia dona suport a l'associació We Love Uganda

09/05/2022

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...

29.04.2022

Castell d'Or brilla amb tres noves medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

29/04/2022

Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...

14.04.2022

Empordàlia regala roses fetes per la Fundació Arrels per Sant Jordi

14/04/2022

Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...

11.04.2022

Celler Batea llança els seus primers vins en llauna

11/04/2022

Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...

07.04.2022

L'Avellanera selecciona els seus millors productes per a la campanya de mones de Pasqua

07/04/2022

L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...

07.04.2022

Castell d'Or obté quatre medalles al Concurs Mundus Vini Spring

07/04/2022

Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...

01.04.2022

La Fageda celebra el 40è aniversari amb el llançament d''Orígens', un iogurt natural d’edició especial

01/04/2022

La Fageda celebra el seu 40 aniversari amb el llançament d’'Orígens', un iogurt d’edició especial que combina les millors característiques...

01.04.2022

Alimentaria torna acompanyada de les cooperatives agràries

01/04/2022

Alimentaria, una de les fires de l’alimentació més importants a nivell internacional, torna a Barcelona després d’una aturada forçosa a causa...

Som socis de:
Amb el suport de