Carregant web FCAC

Medalla d'or i dues de plata per a les mels ecològiques Muria BIO al premi internacional Biolmiel 2021

El nou reconeixement internacional a tres de les seves varietats, muntanya, espígol i taronger, consolida el lideratge de la marca a nivell mundial

31/03/2022

Tres de les varietats de la marca de mel ecològica Muria BIO de l’empresa del Perelló Mel Muria, dedicada al món de la apicultura des de 1810, han estat guardonades a l’edició 2021 del Premi Internacional a la millor mel ecològica Biolmiel.

Concretament, la varietat de muntanya ha aconseguit alçar-se amb una medalla d’or a la categoria de "Mels Poliflorals", mentre que les varietats d'espígol i taronger, de la categoria de "Mels Monoflorals", han estat premiades amb dues medalles de plata.

Aquest nou reconeixement internacional, que ha celebrat l’entrega de premis de manera recent a Bolonya (Itàlia), consolida el lideratge de les mels ecològiques de Muria BIO arreu del món.

La 14a edició del premi internacional Biolmiel ha comptat amb la participació de 195 mels procedents de països com Grècia, Itàlia, Rumania, Sèrbia, Eslovàquia, Eslovènia o Espanya, entre d’altres.

Les medalles d’alta qualitat de la present edició van ser atorgades per un jurat internacional i més tard van ser confirmades una vegada realitzada l’anàlisi de les mostres de mel per a HMF i contingut d’aigua per part de l’institut d’investigació italià CREA de Bolonya.

Aquest certàmen internacional del sector de l’apicultura orgànica, creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l’experiència del premi oleic BIOL, té com a  objectius difondre la qualitat de la mel provinent de l’apicultura orgànica i la diseminació de coneixements específics sobre el tema; enfortir la relació entre l’apicultura i el desenvolupament sostenible; millorar les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promocionar l’intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s’ocupen de l’apicultura de qualitat i sensibilitzar al consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània, en especial de la mel.

La política empresarial de Mel Muria manté un fidel compromís social i mediambiental, amb nombroses accions per mantenir la biodiversitat que van més enllà de tenir cura de les abelles.

Recentment ha presentat, de la mà de PEFC Catalunya i PEFC España, la primera Mel de Flors provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial. 

Font: Mel Muria
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya