Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més prestigiós de tota Àsia, format exclusivament per dones de la indústria vitivinícola japonesa. Els resultats d’aquests guardons esdevenen una referència pel país del nipó i la resta d’Àsia. El 2022 es van rebre 4.652 vins de 25 països, el nombre més elevat de totes les edicions, mostrant l’interès creixent a nivell mundial en un concurs on es prioritza la perspectiva femenina.
En concret, Castell d’Or ha estat premiat amb les següents referències de la DO Cava:
Els premis “SAKURA” van començar la seva història el 2014 com el primer concurs internacional de vins jutjat exclusivament per dones al Japó. Presidit per Yumi Tanabe, una activa i educadora del vi al país asiàtic, els premis han crescut gradualment i ara han esdevingut la competició vinícola més important d’Àsia amb més de 4.000 propostes vitivinícoles d’arreu del món. Els organitzadors apunten que han fomentat l’evolució de nous criteris de selecció de vins des de la perspectiva de les dones japoneses i s’espera una major activació de la cultura i el mercat del vi al Japó. Aquests premis, els resultats del qual es publiquen el Dia Internacional de la Dona, també reivindiquen el paper femení en el món del vi.
Entre les professionals que formen part del jurat hi ha sommeliers, enòlogues, docents, periodistes, directores d’hotels i restaurants i representants d’empreses importadores i empreses distribuïdores. Yumi Tanabe afirma que el 43% dels sommeliers al Japó són dones, titulades per la Japan Sommelier Association, i el 60% dels qualificats com Wine Experts també són dones, acabant amb la idea que el món del vi és majoritàriament masculí.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h