Carregant web FCAC

L'Avellanera destaca els beneficis de l'oli d'oliva verge extra a través del seu OOVE 'Silvaurum'

26/05/2022

'Silvaurum' és un oli d’oliva verge extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), una localitat amb una extensa tradició avellanera i oleícola.

Els estudis científics aporten cada vegada més proves sobre les propietats beneficioses de l’oli d’oliva verge extra per a la nostra salut. Gràcies al seu alt contingut en àcids grassos monoinsaturats (àcid oleic) i poliinsaturats (àcid linoleic), l’oli d’oliva és una font inesgotable de salut.

L’Avellanera et detalla tots els seus beneficis:

1. Prevé malalties coronàries: és un aliment molt beneficiós quan es consumeix dins d’una dieta sana. Conté antioxidants, greixos monoinsaturats i àcid oleic, tres substàncies relacionades amb la reducció del risc de malalties coronàries. L’oli d’oliva verge extra també ajuda a reducir la incidència d’úlceres per pressió.

2. Té propietats anticancerígenes: les darreres investigacions apunten que el consum d’oli d’oliva pot reduir el risc de patir alguns tipus de càncer, gràcias al seu alt contingut d’àcid oleic.

3. Excel·lent aliat contra la diabetis: un estudi publicat per la revista científica Diabetes Care revela que la dieta mediterrània que inclou oli d’oliva pot reduir els casos de diabetis tipus II fins un 50%, ja que regula els nivells de sucre a la sang i la producció d’insulina.

4. Redueix l’aparició de trombosi: el consum diari de 40 ml. d’oli d’oliva verge extra redueix el risc de patir una trombosi, disminuint fins en un 40% l’aparició del Factor VII de la coagulació.

5. Pot prevenir malalties mentals: pel seu contingut en greixos saludables monoinsaturats, l’oli d’oliva pot retardar el deteriorament mental i malalties com l’Alzheimer.

6. Ajuda a controlar la pressió arterial: al ser ric en antioxidants i greixos saludables, el consum regular d’oli d’oliva verge extra ajuda a millorar la salut del sistema cardiovascular i regula la pressió arterial diastòlica i sistòlica.

7. Millora la resposta autoimmune: és ric en antioxidants i altres nutrients essencials que ajuden a reforçar l’activitat del sistema immunitari. Fins i tot la funció d’alguna tipologia de glòbuls blancs, com els limfòcits T, es veuen realçades pel consum d’aquest aliment.

8. Ajuda a perdre pes: gràcies als seus greixos saludables, l’oli d’oliva verge extra pot incloure’s dins de dietes per baixar de pes. 

9. Regula el colesterol: els seus greixos monoinsaturats augmenten els nivells de colesterol bo i moderen els del colesterol dolent.

10. És un bon antiinflamatori: el seu contingut d’oleocanthal fa que tingui una clara acció antiinflamatòria i redueix els dolors associats amb les articulacions i els músculs. Aplicat directament sobre la zona afectada a través d’un massatge, ajuda a calmar el dolor.

11. Cuida la salut capil·lar: els seus nutrients i greixos saludables s’utilitzen per a l’elaboració de xampús i cremes per la cura del cabell. A més de consumir OOVE dins d’una dieta saludable, també pot aplicar-se com a mascareta capil·lar per nodrir, suavitzar i revitalitzar la melena.

12. Humectant dermatològic natural: és un dels millors humectants naturals per la pell. Aplicat sobre la pell la suavitza i la nodreix en profunditat sense contribuir a la producció de sèu o a l’acumulació de brutícia.

L’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' es comercialitza en tres formats diferentes: 250 cl, 500 cl i 750 cl amb uns PVPR de 2’72 €, 4’21 € i 6’22 €, respectivament.

Perquè la qualitat de l’OOVE respongui als estàndards de màxima qualitat, la firma 'Silvaurum' posa tota la cura en cada una de les fases del seu procés productiu: cultiu, recol·lecció, separació de les fulles, rentat de l’oliva, trituració, extracció de l’oli, envasat, etiquetat, emmagatzemament i transport, fins a arribar al consumidor final.

La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat. La mòlta es realitza a les poques hores amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina amb DO protegida Siurana. Un oli de sabor suau, dolç i d’aroma afruitada, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals.

D’entre els productes de la cooperativa L’Avellanera també destaquen les avellanes i el seu licor de crema d’avellanes elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann. 

En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a es 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.  

Font: L'Avellanera
Altres notícies
30.06.2022

Domenio Wines porta les seves referències de vins i caves al Festival de música Jordi Savall "Per la Pau"

30/06/2022

Domenio Wines s’envolta de música aquest estiu. La marca identificadora de les referències de vins i caves de Cellers Domenys estarà present al...

27.06.2022

'Cabaret' de Castell d'Or, un cava únic per apassionar-se amb la vida

27/06/2022

Castell d’Or continua apostant per la innovació i la transformació de la seva imatge. Amb aquesta voluntat, presenta el cava 'Cabaret' inspirat...

21.06.2022

Onze medalles per als vins joves de les cooperatives agràries als Premis Vinari

21/06/2022

Els Premis Vinari dels vins catalans han desvetllat els millors vins joves de Catalunya de les categories blancs, negres, rosats, escumosos i...

13.06.2022

Mel Muria porta les seves mels més sostenibles a Organic Food Iberia

13/06/2022

Mel Muria va participar a la fira internacional de referència a la Península Ibèrica per a professionals del sector ecològic Organic Food Iberia,...

10.06.2022

Es presenta la VI edició del vi solidari 'Sense Límits'

10/06/2022

La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta, demà 11 de juny, la sisena edició del vi solidari ‘Sense Límits’. A més, recupera la...

31.05.2022

El Celler Masroig i la Cooperativa Falset Marçà posen en marxa l'activitat “El Montsant històric”

31/05/2022

Teniu ganes de gaudir d’activitats noves? El Celler Masroig i la Cooperativa Falset Marçà posen en marxa l’activitat “El Montsant...

24.05.2022

Els cellers cooperatius triomfen al concurs Garnatxes del Món

24/05/2022

A principis de maig es va celebrar, a Olite (Navarra), la 10a edició de Garnatxes del Món. En el concurs, d’àmbit internacional, prop de 900...

Som socis de:
Amb el suport de