Carregant web FCAC

L'Avellanera destaca els beneficis de l'oli d'oliva verge extra a través del seu OOVE 'Silvaurum'

26/05/2022

'Silvaurum' és un oli d’oliva verge extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), una localitat amb una extensa tradició avellanera i oleícola.

Els estudis científics aporten cada vegada més proves sobre les propietats beneficioses de l’oli d’oliva verge extra per a la nostra salut. Gràcies al seu alt contingut en àcids grassos monoinsaturats (àcid oleic) i poliinsaturats (àcid linoleic), l’oli d’oliva és una font inesgotable de salut.

L’Avellanera et detalla tots els seus beneficis:

1. Prevé malalties coronàries: és un aliment molt beneficiós quan es consumeix dins d’una dieta sana. Conté antioxidants, greixos monoinsaturats i àcid oleic, tres substàncies relacionades amb la reducció del risc de malalties coronàries. L’oli d’oliva verge extra també ajuda a reducir la incidència d’úlceres per pressió.

2. Té propietats anticancerígenes: les darreres investigacions apunten que el consum d’oli d’oliva pot reduir el risc de patir alguns tipus de càncer, gràcias al seu alt contingut d’àcid oleic.

3. Excel·lent aliat contra la diabetis: un estudi publicat per la revista científica Diabetes Care revela que la dieta mediterrània que inclou oli d’oliva pot reduir els casos de diabetis tipus II fins un 50%, ja que regula els nivells de sucre a la sang i la producció d’insulina.

4. Redueix l’aparició de trombosi: el consum diari de 40 ml. d’oli d’oliva verge extra redueix el risc de patir una trombosi, disminuint fins en un 40% l’aparició del Factor VII de la coagulació.

5. Pot prevenir malalties mentals: pel seu contingut en greixos saludables monoinsaturats, l’oli d’oliva pot retardar el deteriorament mental i malalties com l’Alzheimer.

6. Ajuda a controlar la pressió arterial: al ser ric en antioxidants i greixos saludables, el consum regular d’oli d’oliva verge extra ajuda a millorar la salut del sistema cardiovascular i regula la pressió arterial diastòlica i sistòlica.

7. Millora la resposta autoimmune: és ric en antioxidants i altres nutrients essencials que ajuden a reforçar l’activitat del sistema immunitari. Fins i tot la funció d’alguna tipologia de glòbuls blancs, com els limfòcits T, es veuen realçades pel consum d’aquest aliment.

8. Ajuda a perdre pes: gràcies als seus greixos saludables, l’oli d’oliva verge extra pot incloure’s dins de dietes per baixar de pes. 

9. Regula el colesterol: els seus greixos monoinsaturats augmenten els nivells de colesterol bo i moderen els del colesterol dolent.

10. És un bon antiinflamatori: el seu contingut d’oleocanthal fa que tingui una clara acció antiinflamatòria i redueix els dolors associats amb les articulacions i els músculs. Aplicat directament sobre la zona afectada a través d’un massatge, ajuda a calmar el dolor.

11. Cuida la salut capil·lar: els seus nutrients i greixos saludables s’utilitzen per a l’elaboració de xampús i cremes per la cura del cabell. A més de consumir OOVE dins d’una dieta saludable, també pot aplicar-se com a mascareta capil·lar per nodrir, suavitzar i revitalitzar la melena.

12. Humectant dermatològic natural: és un dels millors humectants naturals per la pell. Aplicat sobre la pell la suavitza i la nodreix en profunditat sense contribuir a la producció de sèu o a l’acumulació de brutícia.

L’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' es comercialitza en tres formats diferentes: 250 cl, 500 cl i 750 cl amb uns PVPR de 2’72 €, 4’21 € i 6’22 €, respectivament.

Perquè la qualitat de l’OOVE respongui als estàndards de màxima qualitat, la firma 'Silvaurum' posa tota la cura en cada una de les fases del seu procés productiu: cultiu, recol·lecció, separació de les fulles, rentat de l’oliva, trituració, extracció de l’oli, envasat, etiquetat, emmagatzemament i transport, fins a arribar al consumidor final.

La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat. La mòlta es realitza a les poques hores amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina amb DO protegida Siurana. Un oli de sabor suau, dolç i d’aroma afruitada, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals.

D’entre els productes de la cooperativa L’Avellanera també destaquen les avellanes i el seu licor de crema d’avellanes elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann. 

En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a es 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.  

Font: L'Avellanera
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya