Carregant web FCAC

Castell d’Or obté la IFS Food que acredita la seguretat i qualitat dels seus productes

Aquesta certificació internacional engloba la anàlisis de tot el procés productiu així com bones pràctiques de manipulació o higiene

12/09/2022

Castell d’Or obté la certificació IFS de seguretat alimentària amb una qualificació superior a 90 en una escala de 100. La IFS Food és un estàndard internacional reconegut per GFSI (Global Food Security) i basat en un mètode d’avaluació dirigit a la selecció i qualificació dels proveïdors que operen en el camp de la nutrició. La certificació es realitza a través d’ un organisme extern completament independent i corrobora la confiabilitat de l’empresa però també la traçabilitat del procés.

Per Castell d’Or assolir aquest estàndard de IFS Food és un pas més en el seu objectiu d’obtenir l’excel·lència en matèria de qualitat  i la seguretat alimentària dels nostres vins i caves.

Aquesta certificació recolza aspectes com

  • HACCP: Anàlisis de riscs i control de punts crítics
  • GMP: Bones pràctiques de manipulació
  • GHP: Bones pràctiques d’higiene

Es tracta d’una normativa indispensable que avala també els criteris operatius que han de complir les empreses que operen en el sector de producció d’aliments. Aquesta certificació suposa un augment de l’eficiència productiva i ajuda a prioritzar les àrees de millora per Castell d’Or.  Seguint els criteris requerits per la IFS, Castell d’Or aconsegueix una millora en la gestió de recursos així com en la planificació de processos de producció, implementant nous procediments de anàlisis i desenvolupament dels processos productius requerits per la normativa internacional. L’Evaluació IFS es centra en el producte però també el procés i garanteix que s’asseguri el desenvolupament de productes d’alta qualitat i de ‘confiança’.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers cooperatius

Castell d’Or va néixer el 2006 i està format per 16 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Tarragona, Montsant i Lleida. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis Premium, fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques. Actualment compten amb tres plantes elaboradores i embotelladores de cava, situades a l’Arboç, l’Espluga de Francolí i Vila-rodona.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya