Carregant web FCAC

Castell d’Or obté la IFS Food que acredita la seguretat i qualitat dels seus productes

Aquesta certificació internacional engloba la anàlisis de tot el procés productiu així com bones pràctiques de manipulació o higiene

12/09/2022

Castell d’Or obté la certificació IFS de seguretat alimentària amb una qualificació superior a 90 en una escala de 100. La IFS Food és un estàndard internacional reconegut per GFSI (Global Food Security) i basat en un mètode d’avaluació dirigit a la selecció i qualificació dels proveïdors que operen en el camp de la nutrició. La certificació es realitza a través d’ un organisme extern completament independent i corrobora la confiabilitat de l’empresa però també la traçabilitat del procés.

Per Castell d’Or assolir aquest estàndard de IFS Food és un pas més en el seu objectiu d’obtenir l’excel·lència en matèria de qualitat  i la seguretat alimentària dels nostres vins i caves.

Aquesta certificació recolza aspectes com

  • HACCP: Anàlisis de riscs i control de punts crítics
  • GMP: Bones pràctiques de manipulació
  • GHP: Bones pràctiques d’higiene

Es tracta d’una normativa indispensable que avala també els criteris operatius que han de complir les empreses que operen en el sector de producció d’aliments. Aquesta certificació suposa un augment de l’eficiència productiva i ajuda a prioritzar les àrees de millora per Castell d’Or.  Seguint els criteris requerits per la IFS, Castell d’Or aconsegueix una millora en la gestió de recursos així com en la planificació de processos de producció, implementant nous procediments de anàlisis i desenvolupament dels processos productius requerits per la normativa internacional. L’Evaluació IFS es centra en el producte però també el procés i garanteix que s’asseguri el desenvolupament de productes d’alta qualitat i de ‘confiança’.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers cooperatius

Castell d’Or va néixer el 2006 i està format per 16 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Tarragona, Montsant i Lleida. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis Premium, fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques. Actualment compten amb tres plantes elaboradores i embotelladores de cava, situades a l’Arboç, l’Espluga de Francolí i Vila-rodona.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya