Carregant web FCAC

La cooperativa Conca de la Tordera inaugura "La Botiga"

Agricultors i agricultores de l’Alt Maresme i La Selva uneixen forces per inaugurar aquest remodelat establiment amb un nou concepte de negoci

14/10/2022

La cooperativa agrícola de la Conca de la Tordera ha inaugurat oficialment, a Palafolls, “La Botiga de la Conca de la Tordera”, un històric i reformat establiment que oferirà productes de proximitat i quilòmetre zero. Aquesta aposta de l’entitat neix de la suma d’esforços dels pagesos i pageses que la conformen, cultivant productes de manera responsable, compromesa i sota l’esperit cooperatiu que els uneix.

“La Botiga” esdevé una aliança per reivindicar la importància de la pagesia i crear un espai on visibilitzar-la

Amb aquest acte, demostren l’aposta per la seva aliança estratègica i reforcen la importància de l’agricultura i la pagesia locals en un context macroeconòmic d’incertesa. En aquesta línia, la inauguració de “La Botiga” és una fita de la recentralització de l’activitat agrícola de les comarques de l’Alt Maresme i La Selva; una aliança per reivindicar la importància de la pagesia i crear un espai on visibilitzar-la.

El comerç destaca també per la seva col·laboració amb la cadena líder nacional de supermercats ecològics Veritas, amb el seu propi espai dins l’establiment, i la contribució de la marca del Maresme Espinaler, coneguda pels seus productes de conserva gourmet i els seus aperitius i vermuts.   

“La Botiga de la Conca de la Tordera”, establiment antigament conegut com “El Sindicat”, també compta amb un racó dedicat a les flors i les plantes, un altre a les mascotes i també un celler a granel.

La Cooperativa: una aliança històrica

La cooperativa de la Conca de la Tordera neix fa 19 anys fruit de la unió de dues cooperatives amb una llarga tradició a la zona: la Cooperativa de Pagesos de Palafolls i la Cooperativa Agrícola de Blanes. Més tard es va afegir la cooperativa Agrícola Santa Susanna.

La cooperativa s'encarrega de rebre, manipular i distribuir tota la producció dels seus socis i sòcies. Els cultius són de temporada, amb predomini dels de fulla a la tardor i l'hivern i els productes de fruit a l'estiu. Destaquen també els productes de varietats tradicionals i amb Denominació d’Origen Protegida, com el tomàquet de penjar i la mongeta de ganxet, respectivament.

Al 2021 van facturar 12 milions i compten amb 9 milions d'unitats de producció.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya