Carregant web FCAC

La cooperativa Conca de la Tordera inaugura "La Botiga"

Agricultors i agricultores de l’Alt Maresme i La Selva uneixen forces per inaugurar aquest remodelat establiment amb un nou concepte de negoci

14/10/2022

La cooperativa agrícola de la Conca de la Tordera ha inaugurat oficialment, a Palafolls, “La Botiga de la Conca de la Tordera”, un històric i reformat establiment que oferirà productes de proximitat i quilòmetre zero. Aquesta aposta de l’entitat neix de la suma d’esforços dels pagesos i pageses que la conformen, cultivant productes de manera responsable, compromesa i sota l’esperit cooperatiu que els uneix.

“La Botiga” esdevé una aliança per reivindicar la importància de la pagesia i crear un espai on visibilitzar-la

Amb aquest acte, demostren l’aposta per la seva aliança estratègica i reforcen la importància de l’agricultura i la pagesia locals en un context macroeconòmic d’incertesa. En aquesta línia, la inauguració de “La Botiga” és una fita de la recentralització de l’activitat agrícola de les comarques de l’Alt Maresme i La Selva; una aliança per reivindicar la importància de la pagesia i crear un espai on visibilitzar-la.

El comerç destaca també per la seva col·laboració amb la cadena líder nacional de supermercats ecològics Veritas, amb el seu propi espai dins l’establiment, i la contribució de la marca del Maresme Espinaler, coneguda pels seus productes de conserva gourmet i els seus aperitius i vermuts.   

“La Botiga de la Conca de la Tordera”, establiment antigament conegut com “El Sindicat”, també compta amb un racó dedicat a les flors i les plantes, un altre a les mascotes i també un celler a granel.

La Cooperativa: una aliança històrica

La cooperativa de la Conca de la Tordera neix fa 19 anys fruit de la unió de dues cooperatives amb una llarga tradició a la zona: la Cooperativa de Pagesos de Palafolls i la Cooperativa Agrícola de Blanes. Més tard es va afegir la cooperativa Agrícola Santa Susanna.

La cooperativa s'encarrega de rebre, manipular i distribuir tota la producció dels seus socis i sòcies. Els cultius són de temporada, amb predomini dels de fulla a la tardor i l'hivern i els productes de fruit a l'estiu. Destaquen també els productes de varietats tradicionals i amb Denominació d’Origen Protegida, com el tomàquet de penjar i la mongeta de ganxet, respectivament.

Al 2021 van facturar 12 milions i compten amb 9 milions d'unitats de producció.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya