La cooperativa agrícola de la Conca de la Tordera ha inaugurat oficialment, a Palafolls, “La Botiga de la Conca de la Tordera”, un històric i reformat establiment que oferirà productes de proximitat i quilòmetre zero. Aquesta aposta de l’entitat neix de la suma d’esforços dels pagesos i pageses que la conformen, cultivant productes de manera responsable, compromesa i sota l’esperit cooperatiu que els uneix.
“La Botiga” esdevé una aliança per reivindicar la importància de la pagesia i crear un espai on visibilitzar-la
Amb aquest acte, demostren l’aposta per la seva aliança estratègica i reforcen la importància de l’agricultura i la pagesia locals en un context macroeconòmic d’incertesa. En aquesta línia, la inauguració de “La Botiga” és una fita de la recentralització de l’activitat agrícola de les comarques de l’Alt Maresme i La Selva; una aliança per reivindicar la importància de la pagesia i crear un espai on visibilitzar-la.
El comerç destaca també per la seva col·laboració amb la cadena líder nacional de supermercats ecològics Veritas, amb el seu propi espai dins l’establiment, i la contribució de la marca del Maresme Espinaler, coneguda pels seus productes de conserva gourmet i els seus aperitius i vermuts.
“La Botiga de la Conca de la Tordera”, establiment antigament conegut com “El Sindicat”, també compta amb un racó dedicat a les flors i les plantes, un altre a les mascotes i també un celler a granel.
La Cooperativa: una aliança històrica
La cooperativa de la Conca de la Tordera neix fa 19 anys fruit de la unió de dues cooperatives amb una llarga tradició a la zona: la Cooperativa de Pagesos de Palafolls i la Cooperativa Agrícola de Blanes. Més tard es va afegir la cooperativa Agrícola Santa Susanna.
La cooperativa s'encarrega de rebre, manipular i distribuir tota la producció dels seus socis i sòcies. Els cultius són de temporada, amb predomini dels de fulla a la tardor i l'hivern i els productes de fruit a l'estiu. Destaquen també els productes de varietats tradicionals i amb Denominació d’Origen Protegida, com el tomàquet de penjar i la mongeta de ganxet, respectivament.
Al 2021 van facturar 12 milions i compten amb 9 milions d'unitats de producció.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h