La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha presentat l’oli d’oliva verge extra ‘Premium’ de collita primerenca 'Les Cabanes Taste of Earth'. La presentació, que s’ha realitzat mitjançant un dinar maridatge al restaurant l’Espurna de Lleida, ha comptat amb les intervencions de la directora general de la Cooperativa, Àngels Araque, del vicepresident Antonio Dalmau, i del membre del Consell Rector responsable de la secció de l’oli, Pere Guiu, en què han explicat les característiques de la campanya, de l’oli nou i les perspectives de futur.
A través d’aquest dinar maridatge els assistents han pogut descobrir aquest oli ‘Premium’ amb DOP Les Garrigues en tots els plats, sempre en cru, “per potenciar les seves propietats”, ha afirmat el xef de l’Espurna, Jesús Gimena.
Quant a la nova campanya, Araque ha explicat que tot i que es preveu un descens de la producció respecte a l’any anterior, el reg permetrà tirar-la endavant i s’espera un 70% de la producció mitjana. Com a projectes de futur de la cooperativa, ha destacat la implantació, l’any vinent, d'una nova línia d’envasat que permetrà augmentar els litres d’oli envasats per hora i obtenir més certificacions de qualitat per competir a escala mundial.
El procés d’elaboració d’aquest oli comença a mitjans d’octubre, quan l’oliva arbequina està en el seu punt òptim. El temps entre la collita i la molta és el mínim per tal de garantir la qualitat. Per obtenir l’oli, s’utilitzen només procediments mecànics que no alteren en cap moment les propietats organolèptiques de l’oliva, conservant en tot moment els aromes i els elements propis del fruit, sense cap manipulació ni cap procediment químic.
Aquest oli d’oliva verge extra ha estat premiat arreu del món per la seva qualitat, en diferents concursos d’Europa, EUA, Àsia i Orient Mitjà. En aquest últim any ha aconseguit sis reconeixement internacionals més, que es sumen als aconseguits els darrers anys. El guardó més recent ha estat la medalla d’or al Concurs Internacional d’Olis d’Oliva Verge Extra Olivinus 2022 de Mendoza (Argentina).
D’altra banda, s'ha anunciat la data de la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana a Juncosa, que tindrà lloc el pròxim diumenge 27 de novembre després de dos anys sense celebrar-se.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h