Carregant web FCAC

‘Cabra Feixet’ Prèmium, l’OOVE de Coperelló reconegut internacionalment

Es tracta de l’oli d’oliva de la gamma extra de la cooperativa

03/11/2022

Al Perelló es troben les pintures prehistòriques Cabra Feixet, reconegudes com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Aquestes pintures són la inspiració de la imatge i la marca de l’oli d’oliva verge extra de categoria superior de la cooperativa Agrícola Sant Isidre (Coperelló).

Els olis ‘Cabra Feixet’ s’han creat amb la idea d’obtenir un oli d’oliva de gamma extra buscant extreure les millors característiques de les varietats d’olives autòctones de la Denominació d’Origen Protegida Baix Ebre – Montsià.

D’aquesta forma podem trobar els olis d’oliva monovarietals ‘Cabra Feixet’ Sevillenc, Morrut i el Selecció Coupage, obtingut del cupatge de les varietats d’oliva estrella de la zona: la sevillenca i la morruda.

Per elaborar l’oli d’oliva ‘Cabra Feixet’ Prèmium els socis i sòcies de la cooperativa seleccionen les olives més primerenques i entre la recol·lecció i la molturació al molí passa un període mínim de temps, tot plegat amb la intenció d’extreure les millors propietats del fruit i trobar els millors aromes i sabors del suc de l'oliva.

Per aquesta gamma la cooperativa ha apostat per un envàs de llauna de 750 ml, un material nou per als seus olis d’oliva que millora la conservació i preserva millor les propietats organolèptiques de l’oli.

Aquest esforç i tenacitat de la cooperativa del Perelló per obtenir uns olis d’oliva de gran qualitat ha estat recompensat enguany amb 3 prestigiosos premis internacionals. Concretament, l'oli Sevillenc i el Coupage han obtingut el premi Prestigi d'Or al certamen TerraOlivo IOOC d’Israel i el Sevillenc la medalla de bronze en la categoria de Qualitat de l’Oli d’Oliva Verge Extra al concurs Londres IOOC.

Cal remarcar que Coperelló també produeix i envasa amb la marca ‘Cabra Feixet’ oli d’oliva verge extra arbequina, tot i que no ser una varietat de la DOP Baix Ebre – Montsià.

A l’agrobotiga de la cooperativa, ubicada a l’Av. 11 de Setembre, s/n del Perelló, i la seva botiga on-line podreu trobar els OOVE ‘Cabra Feixet’, altres productes propis (mel, farina de garrofa i fruits secs) o d’altres cooperatives de la zona.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya