Carregant web FCAC

'Faro de Buda', arròs amb gust d’història i tradició

05/12/2022

Arrossaires del Delta de l’Ebre ha creat una nova marca de proximitat que representa història i tradició, aquesta vegada en homenatge al mític far del delta de l'Ebre construït el 1864 i destruït el 1961 per un temporal marítim.

L’arròs 'Faro de Buda' té dues varietats d'arròs autòctones, bomba i rodó, que destaquen per la qualitat culinària i la gran capacitat d'absorció dels sabors. L’avalen més de cinc generacions d’arrossaires que garanteixen un cultiu tradicional, sostenible i respectuós amb el medi ambient.

El bomba té un gra curt i consistent que no es passa i sempre queda solt. Per això és ideal per a paelles i tot tipus d’arrossos: caldosos, secs o al forn. A més, és molt apreciat pels xefs per la seva capacitat d’expandir-se durant la cocció -d’aquí el nom “bomba”- i també és ideal per als principiants, ja que no s’adhereix fàcilment al fons dels recipients de cocció. S’envasa en un saquet de tela reciclable per contribuir a un entorn més sostenible i ecològic.

Per la seva part, el rodó és un arròs tipus japònica i de sabor natural. És adequat per a arrossos caldosos o secs. S’envasa en una pràctica capsa de cartó que aposta per evitar els plàstics.

La cooperativa contribueix a la conservació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, aportant l’1% dels beneficis d’aquests arrossos i de tota la gamma 'Segadors del Delta' per a la protecció d’aquesta reserva natural.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
04.03.2025

La Cooperativa Agrícola de Cabacés inaugura noves oficines

04/03/2025

La Cooperativa Agrícola de Cabacés ha inaugurat les noves oficines, un projecte que representa un gran pas endavant per al sector i per al...

03.03.2025

Torna la Festa del Soci de Cellers Domenys amb centenars de participants

03/03/2025

Sant Jaume dels Domenys ha acollit la tradicional Festa del Soci de Cellers Domenys, una jornada que ha reunit centenars de socis i sòcies en un...

27.02.2025

L’OOVE 'Terrall' reconegut internacionalment

27/02/2025

Per segon any consecutiu, l’oli d’oliva verge extra ‘Terrall’, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, ha obtingut la medalla...

25.02.2025

El 15% dels productes de proximitat que es venen a Caprabo són de cooperatives agràries

25/02/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han renovat el seu acord de col·laboració, una aliança estratègica que...

03.02.2025

La gamma de vins 'Castell d'Or' creix

03/02/2025

El celler Castell d’Or arriba a la Barcelona Wine Week amb propostes innovadores que reflecteixen la seva essència i valors. En aquesta...

31.01.2025

Els cellers cooperatius tornen a la Barcelona Wine Week

31/01/2025

El saló Barcelona Wine Week s’ha convertit en una cita ineludible per als cellers de tot l’Estat. Així ho demostren les dades d’enguany, que...

23.01.2025

Empordàlia, compromís amb el territori i la sostenibilitat

23/01/2025

El celler Empordàlia consolida la seva posició com a referent en la protecció i preservació del medi ambient; així com pel que fa al...

23.01.2025

El president Illa, fundador d'honor d'Amics Martinell a la primera Catedral del Vi

23/01/2025

El Celler Modernista de Rocafort de Queralt ha acollit aquest migdia la presentació d’Amics Martinell, la iniciativa de Fundació Domenys per...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya