Carregant web FCAC

Nadal solidari a Empordàlia

El celler Empordàlia duu a terme dues accions solidàries en benefici de la Fundació Arrels i We Love Uganda

15/12/2022

El celler Empordàlia celebra un Nadal solidari. No és la primera vegada que el celler empordanès col·labora amb entitats sense ànim de lucre i que organitza activitats solidàries en benefici dels més necessitats. Des de feia un parell d’anys, col·laborava amb la cistella solidària de Nadal de la Fundació Arrels, que enguany ha deixat de fer-se, oferint-los el seu 'Oli de Pau'; així com col·laboracions per Sant Jordi adquirint productes elaborats per la Fundació, com punts de llibre i roses, per regalar als seus clients. Amb We Love Uganda, ja es va fer una donació de productes per unes vendes solidàries que l’entitat va dur a terme a principis d’aquest any.

Beneficis de l’'Antima' per a la Fundació Arrels

Per a aquesta campanya de Nadal, hi ha previstes dues accions solidàries. D’una banda, una part dels beneficis de les vendes del vi 'Antima' anirà destinada a la Fundació Arrels, que vetlla perquè no hi hagi ningú dormint al carrer, una missió molt important, sobretot ara, a l’hivern i per Nadal. Durant tot el mes de desembre i fins el final de les festes de Nadal, cada ampolla venuda serà un donatiu per a la Fundació. I així ho explica una targeta que s’ha afegit a cada una de les ampolles:

"'Antima', el vi solidari d'aquestes festes. Cada Nadal col·laborem amb la Fundació Arrels, aquest any ho fem amb l''Antima'. Una part dels beneficis seran destinats a la fundació. A la Fundació Arrels atenen i orienten les persones sense llar que viuen als carrers. També es treballa per sensibilitzar la ciutadania, denunciar situacions injustes i aportar solucions a les administracions i a la societat civil per fer possible #ningúdormintalcarrer."

Maridatge solidari en favor de We Love Uganda

El dia 14 de gener, a les 12.30 h, es farà al celler Empordàlia de Vilajuïga un maridatge de vins i formatges. L’activitat anirà a càrrec de l'expert en formatges Toni Gerez, cap de sala de restaurant Castell de Peralada, que ha estat el primer cap de sala distingit com a tal per la GuiaMichelin. En Toni també ha treballat amb els millors xefs, com Paco Pérez, Ferran Adrià (en la seva etapa al Bulli), Xavier Sagristà, etc.

En aquesta ocasió, ens presentarà 15 formatges, maridats amb els vins d'Empordàlia. El preu de l’activitat és de 50€ per persona i la recaptació íntegra anirà en benefici de We Love Uganda, associació sense ànim de lucre, ubicada a l’Empordà, que lluita contra les desigualtats i treballa per l'educació dels infants a Uganda.

Les places són limitades (reserves, 616 486 900).

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
20.06.2024

Dos vins joves de cooperativa, Gran Or als Premis Vinari

20/06/2024

La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...

03.06.2024

Què és un vi blanc de negres?

03/06/2024

Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...

03.06.2024

Tasta Empordàlia a alta mar

06/2024

Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar. De juny a setembre...

03.06.2024

Arròs amb fruits secs

06/2024

Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys. Des de ben...

03.06.2024

Alicia Figueras, informàtica i viticultora a l'explotació familiar

06/2024

“Dona en un sector d’homes. Fa deu anys que m’hi dedico i, a la vinya, sóc feliç. Quan el meu pare es va plantejar deixar d’estar al...

23.05.2024

Els cellers cooperatius guanyen 14 medalles al concurs internacional “Grenaches du Monde"

23/05/2024

La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un...

16.05.2024

La Vinícola de Nulles acull la 1a edició del Melodeep Festival

16/05/2024

La Vinícola de Nulles continua impulsant la diversitat de l’oferta enoturística del celler amb activitats pensades per a tota mena de públic....

14.05.2024

Nou etiquetatge dels vins 'Sinols' d’Empordàlia

14/05/2024

El celler Empordàlia ha renovat l’etiquetatge dels vins 'Sinols', els vins més importants del celler, amb l’objectiu i el desig de traslladar,...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya