Carregant web FCAC

'La Montsec Rosada', premiada amb medalla de plata al Concurs Mundial de Brussel·les

22/03/2023

El vi 'La Montsec Rosada' 2021, del Celler Montsec, ha obtingut medalla de plata al prestigiós Concours Mondial de Bruxelles, una competició enològica de referència a nivell internacional on es presenten vins de gran qualitat de tot el món. La fase d’avaluació en categoria de vins rosats va tenir lloc els dies 8, 9 i 10 de març, a la ciutat francesa de Montpeller.

'La Montsec Rosada' 2021 té una producció limitada de 1.200 ampolles. Està fermentat amb bóta oberta de roure francès. És un vi complex, que sorprèn al seu pas per boca amb un gran pes de fruita i, sobretot, molt diferent. És un vi monovarietal elaborat amb cabernet franc. 

Celler Montsec i Projecte Baluard

Formant part de la Cooperativa d’Artesa de Segre, Celler Montsec es va fundar l’any 1958 i va ser un dels primer socis fundadors de la DO Costers del Segre, l’any 1986. Actualment compta amb vinyes ubicades en diferents alçades, amb climatologies i acideses diverses i aplega 20 viticultors. De la voluntat de recuperar i conservar el paisatge vinya del Montsec, neix el Projecte Baluard, que es va posar en marxa fa uns 4 anys amb l’objectiu de solucionar el relleu generacional i la pèrdua de vinya a la zona. La missió és protegir i recuperar el cultiu de la vinya, mirant de generar valor sostenible tant per als socis del celler com per al territori. A dia d’avui, són 52 hectàrees de vinya les que gestiona Celler Montsec, entre les vessants sud i nord de la serralada del Montsec. Amb el Projecte Baluard ja s’han recuperat unes 20 hectàrees de vinya.

Font: Cooperativa d'Artesa de Segre
Altres notícies
05.04.2023

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

05/04/2023

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...

30.03.2023

Covides presenta el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva

30/03/2023

El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...

29.03.2023

Batea, petjades del passat i del present

03/2023

Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat...

29.03.2023

Empordàlia proposa un abril ple d'activitats sostenibles i solidàries

29/03/2023

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a...

27.03.2023

Castell d'Or presenta nous formats i packaging

27/03/2023

Castell d’Or presenta nous formats i packaging pels seus productes. En particular, el seu cava ja està disponible en versió Magnum (1,5 litres)...

23.03.2023

Caprabo aposta per la reducció del plàstic en l'embolcall dels productes de proximitat

23/03/2023

Caprabo ha introduït als seus supermercats la venda de tomàquets amb embolcall 100% reciclable i compostable de la cooperativa Conca de la Tordera,...

07.03.2023

L'Agrícola de Llorenç obté una nova medalla d'or al concurs "International Wine and Spirits Awards"

07/03/2023

L’Agrícola de Llorenç del Penedès està d’enhorabona pel nou reconeixement obtingut a nivell internacional. La 13a edició de...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya