Carregant web FCAC

'La Montsec Rosada', premiada amb medalla de plata al Concurs Mundial de Brussel·les

22/03/2023

El vi 'La Montsec Rosada' 2021, del Celler Montsec, ha obtingut medalla de plata al prestigiós Concours Mondial de Bruxelles, una competició enològica de referència a nivell internacional on es presenten vins de gran qualitat de tot el món. La fase d’avaluació en categoria de vins rosats va tenir lloc els dies 8, 9 i 10 de març, a la ciutat francesa de Montpeller.

'La Montsec Rosada' 2021 té una producció limitada de 1.200 ampolles. Està fermentat amb bóta oberta de roure francès. És un vi complex, que sorprèn al seu pas per boca amb un gran pes de fruita i, sobretot, molt diferent. És un vi monovarietal elaborat amb cabernet franc. 

Celler Montsec i Projecte Baluard

Formant part de la Cooperativa d’Artesa de Segre, Celler Montsec es va fundar l’any 1958 i va ser un dels primer socis fundadors de la DO Costers del Segre, l’any 1986. Actualment compta amb vinyes ubicades en diferents alçades, amb climatologies i acideses diverses i aplega 20 viticultors. De la voluntat de recuperar i conservar el paisatge vinya del Montsec, neix el Projecte Baluard, que es va posar en marxa fa uns 4 anys amb l’objectiu de solucionar el relleu generacional i la pèrdua de vinya a la zona. La missió és protegir i recuperar el cultiu de la vinya, mirant de generar valor sostenible tant per als socis del celler com per al territori. A dia d’avui, són 52 hectàrees de vinya les que gestiona Celler Montsec, entre les vessants sud i nord de la serralada del Montsec. Amb el Projecte Baluard ja s’han recuperat unes 20 hectàrees de vinya.

Font: Cooperativa d'Artesa de Segre
Altres notícies
20.06.2024

Dos vins joves de cooperativa, Gran Or als Premis Vinari

20/06/2024

La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...

03.06.2024

Què és un vi blanc de negres?

03/06/2024

Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...

03.06.2024

Tasta Empordàlia a alta mar

06/2024

Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar. De juny a setembre...

03.06.2024

Arròs amb fruits secs

06/2024

Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys. Des de ben...

03.06.2024

Alicia Figueras, informàtica i viticultora a l'explotació familiar

06/2024

“Dona en un sector d’homes. Fa deu anys que m’hi dedico i, a la vinya, sóc feliç. Quan el meu pare es va plantejar deixar d’estar al...

23.05.2024

Els cellers cooperatius guanyen 14 medalles al concurs internacional “Grenaches du Monde"

23/05/2024

La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un...

16.05.2024

La Vinícola de Nulles acull la 1a edició del Melodeep Festival

16/05/2024

La Vinícola de Nulles continua impulsant la diversitat de l’oferta enoturística del celler amb activitats pensades per a tota mena de públic....

14.05.2024

Nou etiquetatge dels vins 'Sinols' d’Empordàlia

14/05/2024

El celler Empordàlia ha renovat l’etiquetatge dels vins 'Sinols', els vins més importants del celler, amb l’objectiu i el desig de traslladar,...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya