Carregant web FCAC

'La Montsec Rosada', premiada amb medalla de plata al Concurs Mundial de Brussel·les

22/03/2023

El vi 'La Montsec Rosada' 2021, del Celler Montsec, ha obtingut medalla de plata al prestigiós Concours Mondial de Bruxelles, una competició enològica de referència a nivell internacional on es presenten vins de gran qualitat de tot el món. La fase d’avaluació en categoria de vins rosats va tenir lloc els dies 8, 9 i 10 de març, a la ciutat francesa de Montpeller.

'La Montsec Rosada' 2021 té una producció limitada de 1.200 ampolles. Està fermentat amb bóta oberta de roure francès. És un vi complex, que sorprèn al seu pas per boca amb un gran pes de fruita i, sobretot, molt diferent. És un vi monovarietal elaborat amb cabernet franc. 

Celler Montsec i Projecte Baluard

Formant part de la Cooperativa d’Artesa de Segre, Celler Montsec es va fundar l’any 1958 i va ser un dels primer socis fundadors de la DO Costers del Segre, l’any 1986. Actualment compta amb vinyes ubicades en diferents alçades, amb climatologies i acideses diverses i aplega 20 viticultors. De la voluntat de recuperar i conservar el paisatge vinya del Montsec, neix el Projecte Baluard, que es va posar en marxa fa uns 4 anys amb l’objectiu de solucionar el relleu generacional i la pèrdua de vinya a la zona. La missió és protegir i recuperar el cultiu de la vinya, mirant de generar valor sostenible tant per als socis del celler com per al territori. A dia d’avui, són 52 hectàrees de vinya les que gestiona Celler Montsec, entre les vessants sud i nord de la serralada del Montsec. Amb el Projecte Baluard ja s’han recuperat unes 20 hectàrees de vinya.

Font: Cooperativa d'Artesa de Segre
Altres notícies
09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya