Carregant web FCAC

Empordàlia proposa un abril ple d'activitats sostenibles i solidàries

Destaca una activitat familiar que consisteix en instal·lar les caixes niu del seu vi 'Passerell' per facilitar la nidificació d'ocells

29/03/2023
Vi negre 'Passerell' d'Empordàlia
Vi negre 'Passerell' d'Empordàlia

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a conèixer la cultura del vi i de l’oli, més enllà dels tradicionals tasts i maridatges, que es poden gaudir durant els caps de setmana de tot l’any.

Apropar-se a la natura, a través de propostes sostenibles, solidàries i per a tots els públics, és un dels objectius d’Empordàlia des de fa temps. Així, el proper dia 2 d'abril ha programat l'activitat "Fem el Passerell". Amb aquesta activitat es pretén donar una segona vida a les caixes d'un dels seus vins més apreciats: el 'Passerell'. L’activitat consisteix en instal·lar aquestes caixes niu per facilitar la nidificació dels ocells de mida petita, com són els passerells. El passerell és un ocell comú a Catalunya que es troba, sovint, a la zona del Paratge Natural de l'Albera, mesura uns 13 cm de llargària i pesa entre 15-20 g. Les seves poblacions pateixen una forta minva a causa d'algunes males pràctiques actuals, com ara l'ús de pesticides, la neteja de matollars i l'excessiva poda de bardisses. Amb aquesta activitat se’ls vol ajudar en el seu procés de nidificació i de protecció del seu entorn.

Sant Jordi, festivals i maridatges

Com cada any, per Sant Jordi, Empordàlia tornarà a col·laborar amb la Fundació Arrels, adquirint les roses fetes a mà als tallers de la fundació per persones que viuen o que han viscut al carrer. Empordàlia regalarà aquestes roses als seus clients el dia 23 d'abril a les agrobotigues de Pau i Vilajuïga, i una setmana abans en totes les comandes on-line. 

El 29 d'abril, dins del marc del Festival Vívid, el celler celebrarà la primavera amb un aperitiu de productes km0, maridats amb els seus vins, en un globus captiu desd'on es podrà gaudir de la floració de les vinyes a vista d'ocell.

El 30 d'abril, conjuntament amb els productors locals Emporarom, hi ha previst un tast maridat al Camp de les Aromes, a l'Escala, on els productors empordanesos presentaran les seves tapes cuinades amb receptes basades en les seves espècies i herbes aromàtiques, que es maridaran amb vins de la cooperativa.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’'Oli de Pau', elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
05.04.2023

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

05/04/2023

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...

30.03.2023

Covides presenta el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva

30/03/2023

El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...

29.03.2023

Batea, petjades del passat i del present

03/2023

Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat...

27.03.2023

Castell d'Or presenta nous formats i packaging

27/03/2023

Castell d’Or presenta nous formats i packaging pels seus productes. En particular, el seu cava ja està disponible en versió Magnum (1,5 litres)...

23.03.2023

Caprabo aposta per la reducció del plàstic en l'embolcall dels productes de proximitat

23/03/2023

Caprabo ha introduït als seus supermercats la venda de tomàquets amb embolcall 100% reciclable i compostable de la cooperativa Conca de la Tordera,...

22.03.2023

'La Montsec Rosada', premiada amb medalla de plata al Concurs Mundial de Brussel·les

22/03/2023

El vi 'La Montsec Rosada' 2021, del Celler Montsec, ha obtingut medalla de plata al prestigiós Concours Mondial de Bruxelles, una competició...

07.03.2023

L'Agrícola de Llorenç obté una nova medalla d'or al concurs "International Wine and Spirits Awards"

07/03/2023

L’Agrícola de Llorenç del Penedès està d’enhorabona pel nou reconeixement obtingut a nivell internacional. La 13a edició de...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya