Carregant web FCAC

Empordàlia proposa un abril ple d'activitats sostenibles i solidàries

Destaca una activitat familiar que consisteix en instal·lar les caixes niu del seu vi 'Passerell' per facilitar la nidificació d'ocells

29/03/2023
Vi negre 'Passerell' d'Empordàlia
Vi negre 'Passerell' d'Empordàlia

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a conèixer la cultura del vi i de l’oli, més enllà dels tradicionals tasts i maridatges, que es poden gaudir durant els caps de setmana de tot l’any.

Apropar-se a la natura, a través de propostes sostenibles, solidàries i per a tots els públics, és un dels objectius d’Empordàlia des de fa temps. Així, el proper dia 2 d'abril ha programat l'activitat "Fem el Passerell". Amb aquesta activitat es pretén donar una segona vida a les caixes d'un dels seus vins més apreciats: el 'Passerell'. L’activitat consisteix en instal·lar aquestes caixes niu per facilitar la nidificació dels ocells de mida petita, com són els passerells. El passerell és un ocell comú a Catalunya que es troba, sovint, a la zona del Paratge Natural de l'Albera, mesura uns 13 cm de llargària i pesa entre 15-20 g. Les seves poblacions pateixen una forta minva a causa d'algunes males pràctiques actuals, com ara l'ús de pesticides, la neteja de matollars i l'excessiva poda de bardisses. Amb aquesta activitat se’ls vol ajudar en el seu procés de nidificació i de protecció del seu entorn.

Sant Jordi, festivals i maridatges

Com cada any, per Sant Jordi, Empordàlia tornarà a col·laborar amb la Fundació Arrels, adquirint les roses fetes a mà als tallers de la fundació per persones que viuen o que han viscut al carrer. Empordàlia regalarà aquestes roses als seus clients el dia 23 d'abril a les agrobotigues de Pau i Vilajuïga, i una setmana abans en totes les comandes on-line. 

El 29 d'abril, dins del marc del Festival Vívid, el celler celebrarà la primavera amb un aperitiu de productes km0, maridats amb els seus vins, en un globus captiu desd'on es podrà gaudir de la floració de les vinyes a vista d'ocell.

El 30 d'abril, conjuntament amb els productors locals Emporarom, hi ha previst un tast maridat al Camp de les Aromes, a l'Escala, on els productors empordanesos presentaran les seves tapes cuinades amb receptes basades en les seves espècies i herbes aromàtiques, que es maridaran amb vins de la cooperativa.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’'Oli de Pau', elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya