Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat elements destacables com el poblat del Tossal del Moro de Pinyeres i el Castell d’Algars d’origen templer, fins l’època contemporània on s’han conservat nombroses restes de la Guerra Civil.
L’experiència que compartim avui l'organitza el Celler Cooperatiu de Batea conjuntament amb l’empresa Rams Domènech, dedicada a l’arqueologia i el turisme de la zona.
La ruta comença al Centre d’Interpretació Hospital de Sang i continua amb una visita pel casc antic del poble, descobrint els punts més rellevants de Batea durant la Batalla de l’Ebre, com els quarters generals de l’exèrcit nacional o els emplaçaments dels hospitals i quiròfans.
A continuació, s’arriba al Fort de Millet, a Caseres, on l’arqueòleg encarregat de la recuperació de l’espai, Pere Rams, fa una visita guiada per aquest emplaçament de la línia fortificada del Cinca, un espai molt interesant on trobareu, entre d’altres, un refugi recuperat i en excel·lent estat de conservació, amb grafits dels noms dels milicians que van participar en la seva construcció.
Per acabar la jornada, què millor que fer una pausa per gaudir del present de la mà del Celler Cooperatiu de Batea i un tast comentat de tres vins: 'Vall Major' blanc 100% garnatxa blanca; 'Naturalis Mer' blanc 100% garnatxa blanca, ecològic i vegà, i 'Naturalis Mer' negre, garnatxa negra ecològic i vegà.
Aprofiteu l’avinentesa per fer una visita al Celler i a la seva agrobotiga, on trobareu tota la gamma de vins que elabora la cooperativa i altres productes de proximitat.
MÉS INFORMACIÓ
Reserves 687 81 32 42 - enoturisme@cellerbatea.com
Durada 4 hores
Preu 21€ (gratuït per a menors de 12 anys)
Mínim 4 persones. Es necessita vehicle propi
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h