Carregant web FCAC

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

El celler Empordàlia rep el Premi a la Millor Activitat Enoturística Solidària, gràcies al maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda

05/04/2023
Fotografia de família amb Josep Blanch, president de la Cooperativa Empordàlia, i la resta de guanyadors dels Premis Vinari d'Enoturisme 2023
Fotografia de família amb Josep Blanch, president de la Cooperativa Empordàlia, i la resta de guanyadors dels Premis Vinari d'Enoturisme 2023 © Jordi Play / Vadevi

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del vi. El Celler Empordàlia ha rebut el Premi a la Millor Activitat Enoturística Solidària, amb un maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda,  en la qual es van presentar més de 15 formatges, maridats amb els vins d'Empordàlia. L’activitat va tenir lloc al gener i va anar a càrrec d’Empordàlia i de l'expert en formatges Toni Gerez, cap de sala del restaurant Castell de Peralada, que ha estat el primer cap de sala distingit com a tal per la Guia Michelin.

La recaptació íntegra de l’activitat, 1.550 €, va anar en benefici de We Love Uganda, associació sense ànim de lucre que lluita contra les desigualtats i treballa per l'educació dels infants a Uganda.

Premis Vinari d’Enoturisme 

Els Premis Vinari d’Enoturisme van néixer fa dos anys amb l’objectiu de reconèixer aquells projectes, experiències o activitats que promouen i prestigien el turisme del vi a Catalunya. Durant uns mesos, empreses, entitats o promotors de l’enoturisme presenten candidatures, que, posteriorment, un jurat professional avalua, per determinar els guanyadors de les diverses categories, que, a més de la Millor Activitat Enoturística Solidària, que ha rebut Empordàlia, reconeix la Millor Activitat Enoturística en l’àmbit del medi ambient i sostenibilitat, l’activitat Enoturística més Innovadora, la Millor Experiència Enoturística en els àmbits Cultural, Social i Esportiu , el Premi Vinari a la Millor Experiència Enogastronòmica, el Millor Allotjament Enoturístic, la Millor Visita Enoturística i experiència de tast de vins, i el Gran Premi a la Millor Activitat d’Enoturisme Català.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya