Carregant web FCAC

Avui, divendres 2 juny, signatura conveni col·laboració entre FCAC i UVic

La FCAC impulsa la bioeconomia a les cooperatives amb projectes en els sectors de vi i oli, els nutrients i la bio-fertilització

Es reforça i s’obre al conjunt de Catalunya la investigació conjunta amb el Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, iniciada al 2016

02/06/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la Universitat de Vic (UVic) signen, avui, un conveni de col·laboració per reforçar la investigació en bioeconomia a les cooperatives agràries. Tancar el cicle de la matèria orgànica en els sectors vitivinícola i oleícola, millorar la gestió dels nutrients per modernitzar el sector agrícola i produir un bio-fertilitzant pel·letitzat són els grans reptes d’aquest any.

La col·laboració entre la FCAC i el Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) es va iniciar al 2016 i ha permès impulsar la investigació en l’àmbit de la Cooperativa Plana de Vic amb el desenvolupament d’un concentrador de purins que és un dels embrions de l’actual projecte Ferticoop per a la millor gestió de les dejeccions ramaderes i la fertilització agrària.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, argumenta que “és el moment adequat per ampliar la nostra col·laboració amb el Centre Tecnològic BETA, que inicialment es limitava a la ramadera Cooperativa Plana de Vic, als sectors productius d’arreu del territori amb l’objectiu d’impulsar la investigació en el camp de les tecnologies ambientals al conjunt de cooperatives agroalimentàries catalanes”.

Els projectes en marxa actualment són COOPVITILOOP –per tancar el cicle de la matèria orgànica al sector vitivinícola cooperatiu mitjançant el compostatge dels residus de la verema i l’elaboració del vi i la seva reutilització com a biofertilitzants-, BIOFERTI+ -amb l’objectiu de convertir una planta de compostatge en una biorefineria i, a partir de dejeccions ramaderes, produir fertilitzants de gran qualitat per a cultius com la vinya i la poma, NUTRI-KNOW –que pretén amplificar l’impacte de dotze grups operatius sobre la gestió de la nutrició de sòls i valorització de dejeccions ramaderes perquè les solucions proposades arribin als productors- i el projecte d’Avaluació d’alternatives tecnològiques al tractament i reutilització d’aigua a la indústria oleícola.

A Catalunya, hi ha 193 empreses cooperatives que representen un 53% de la Producció Final Agrícola i un 24% de la Producció Final Ramadera.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya