La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la Universitat de Vic (UVic) signen, avui, un conveni de col·laboració per reforçar la investigació en bioeconomia a les cooperatives agràries. Tancar el cicle de la matèria orgànica en els sectors vitivinícola i oleícola, millorar la gestió dels nutrients per modernitzar el sector agrícola i produir un bio-fertilitzant pel·letitzat són els grans reptes d’aquest any.
La col·laboració entre la FCAC i el Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) es va iniciar al 2016 i ha permès impulsar la investigació en l’àmbit de la Cooperativa Plana de Vic amb el desenvolupament d’un concentrador de purins que és un dels embrions de l’actual projecte Ferticoop per a la millor gestió de les dejeccions ramaderes i la fertilització agrària.
Ramon Sarroca, president de la FCAC, argumenta que “és el moment adequat per ampliar la nostra col·laboració amb el Centre Tecnològic BETA, que inicialment es limitava a la ramadera Cooperativa Plana de Vic, als sectors productius d’arreu del territori amb l’objectiu d’impulsar la investigació en el camp de les tecnologies ambientals al conjunt de cooperatives agroalimentàries catalanes”.
Els projectes en marxa actualment són COOPVITILOOP –per tancar el cicle de la matèria orgànica al sector vitivinícola cooperatiu mitjançant el compostatge dels residus de la verema i l’elaboració del vi i la seva reutilització com a biofertilitzants-, BIOFERTI+ -amb l’objectiu de convertir una planta de compostatge en una biorefineria i, a partir de dejeccions ramaderes, produir fertilitzants de gran qualitat per a cultius com la vinya i la poma, NUTRI-KNOW –que pretén amplificar l’impacte de dotze grups operatius sobre la gestió de la nutrició de sòls i valorització de dejeccions ramaderes perquè les solucions proposades arribin als productors- i el projecte d’Avaluació d’alternatives tecnològiques al tractament i reutilització d’aigua a la indústria oleícola.
A Catalunya, hi ha 193 empreses cooperatives que representen un 53% de la Producció Final Agrícola i un 24% de la Producció Final Ramadera.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h