Carregant web FCAC

Festa d’Empordàlia, un moment per agrair

Durant la festa es podrà tastar l’'Oli de Pau', visitar les oliveres i el molí, esmorzar, gaudir de música en viu i, els més petits, de la zona infantil

16/11/2023
'Oli de Pau' d'Empordàlia
'Oli de Pau' d'Empordàlia © Empordàlia

La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a 14 h a l’exterior de la seu de Vilajuïga. Per a Empordàlia, aquesta festa és un moment per agrair la fidelitat als seus clients, socis i treballadors. És, a més, una celebració oberta a tothom que té l’objectiu d’atreure l’atenció sobre el món de l’oli d'oliva.

Celebració Festa Empordàlia 2022

Durant la festa, es farà la presentació de la nova anyada de l''Oli de Pau' i es podrà tastar i comprar el nou oli; fer una ruta gratuïta per les oliveres centenàries i visitar el celler d’Empordàlia a Pau per veure el molí; ballar amb la música en directe de Pinocchio, Indie-fluor Band de l'Alt Empordà; gaudir d’un esmorzar maridat amb vins d’Empordàlia a preu popular, que inclou una copa serigrafiada del celler de regal; compartir amb els Gegants de Roses, responsables de l’obertura i la cloenda de la Festa; i, com ja es va fer l’any passat, els més petits disposaran d’una zona infantil amb inflable, jocs de fusta, piscina de boles i pintacares.

La darrera edició de la Festa d’Empordàlia al 2022 va ser un èxit. Hi van participar al voltant de 400 persones i es van rebre visitants reconeguts com la Sònia Carmona (@sonialafoodlovers) o el presentador dels programes "Atrapa'm si pots" de TV3 i de "El Vermut de Llucià Ferrer" de Ràdio Flaixbac, Llucià Ferrer.

És habitual que els clients més fidels d’Empordàlia es desplacin fins al celler a buscar el nou 'Oli de Pau' pel pont de la puríssima. Aquest fet va ser un dels motius que va impulsar a organitzar una festa que servís, per una banda, per presentar la nova producció de l’'Oli de Pau' en exclusiva als clients més fidels i, de l’altra, per agrair aquesta fidelitat d’una manera més especial i posant en valor la cultura de l’oli, per la qual cada vegada el consumidor és més sensible. Amb el temps, la celebració s’ha convertit en una festa anual oberta a tothom on participar d’una jornada de portes obertes per conèixer el celler.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya