Carregant web FCAC

Festa d’Empordàlia, un moment per agrair

Durant la festa es podrà tastar l’'Oli de Pau', visitar les oliveres i el molí, esmorzar, gaudir de música en viu i, els més petits, de la zona infantil

16/11/2023
'Oli de Pau' d'Empordàlia
'Oli de Pau' d'Empordàlia © Empordàlia

La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a 14 h a l’exterior de la seu de Vilajuïga. Per a Empordàlia, aquesta festa és un moment per agrair la fidelitat als seus clients, socis i treballadors. És, a més, una celebració oberta a tothom que té l’objectiu d’atreure l’atenció sobre el món de l’oli d'oliva.

Celebració Festa Empordàlia 2022

Durant la festa, es farà la presentació de la nova anyada de l''Oli de Pau' i es podrà tastar i comprar el nou oli; fer una ruta gratuïta per les oliveres centenàries i visitar el celler d’Empordàlia a Pau per veure el molí; ballar amb la música en directe de Pinocchio, Indie-fluor Band de l'Alt Empordà; gaudir d’un esmorzar maridat amb vins d’Empordàlia a preu popular, que inclou una copa serigrafiada del celler de regal; compartir amb els Gegants de Roses, responsables de l’obertura i la cloenda de la Festa; i, com ja es va fer l’any passat, els més petits disposaran d’una zona infantil amb inflable, jocs de fusta, piscina de boles i pintacares.

La darrera edició de la Festa d’Empordàlia al 2022 va ser un èxit. Hi van participar al voltant de 400 persones i es van rebre visitants reconeguts com la Sònia Carmona (@sonialafoodlovers) o el presentador dels programes "Atrapa'm si pots" de TV3 i de "El Vermut de Llucià Ferrer" de Ràdio Flaixbac, Llucià Ferrer.

És habitual que els clients més fidels d’Empordàlia es desplacin fins al celler a buscar el nou 'Oli de Pau' pel pont de la puríssima. Aquest fet va ser un dels motius que va impulsar a organitzar una festa que servís, per una banda, per presentar la nova producció de l’'Oli de Pau' en exclusiva als clients més fidels i, de l’altra, per agrair aquesta fidelitat d’una manera més especial i posant en valor la cultura de l’oli, per la qual cada vegada el consumidor és més sensible. Amb el temps, la celebració s’ha convertit en una festa anual oberta a tothom on participar d’una jornada de portes obertes per conèixer el celler.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya