Carregant web FCAC

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024
Interior del celler modernista de la Cooperativa de Gandesa
Interior del celler modernista de la Cooperativa de Gandesa © Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i més d'un 50% més d'ingressos que el 2022. Aquestes son les xifres recollides pel departament d'Enoturisme de la Cooperativa, coordinat per la Marta Vallespí.

Efectivament, l'any 2023 van visitar la Cooperativa 4.033 persones respecte de les 3.324 que ho van fer l'any 2022. Dels visitants de 2023, una mica més de 1.300 van ser visites "per lliure", amb l'ajuda de l'audioguia de la qual disposa la Cooperativa, i més de 2.700 visitants ho van fer acompanyats per la guia, Marta Vallespí.  

Novetats: visita gurmet, olis, 8 vins i tapes

De les visites guiades, els visitants s'han sumat a la gran varietat de propostes que ofereix la Cooperativa tant per als petits com per als grans grups (aquests últims, amb descompte). Les grans novetats de l'any 2023 han estat les visites gurmet, una proposta que marida una gran quantitat de vins de la Cooperativa amb tapes; la introducció dels tastos d'olis a les visites tradicionals amb tast de vi; la possibilitat de prendre copes o tapes addicionals amb la visita guiada i la visita de 8 vins, que se suma a la tradicional visita guiada amb un tast de 3 vins. Per altra banda, s'han reprès les visites "Puresa Xoco", una proposta que marida els nostres vins més exclusius, els 'Puresa' (monovarietals de vinyes velles) amb xocolata.

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici modernista, edificat el 1919 i dissenyat per l'arquitecte Cèsar Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 150 socis i alguns viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions a diferents guies.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya