Carregant web FCAC

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024
Interior del celler modernista de la Cooperativa de Gandesa
Interior del celler modernista de la Cooperativa de Gandesa © Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i més d'un 50% més d'ingressos que el 2022. Aquestes son les xifres recollides pel departament d'Enoturisme de la Cooperativa, coordinat per la Marta Vallespí.

Efectivament, l'any 2023 van visitar la Cooperativa 4.033 persones respecte de les 3.324 que ho van fer l'any 2022. Dels visitants de 2023, una mica més de 1.300 van ser visites "per lliure", amb l'ajuda de l'audioguia de la qual disposa la Cooperativa, i més de 2.700 visitants ho van fer acompanyats per la guia, Marta Vallespí.  

Novetats: visita gurmet, olis, 8 vins i tapes

De les visites guiades, els visitants s'han sumat a la gran varietat de propostes que ofereix la Cooperativa tant per als petits com per als grans grups (aquests últims, amb descompte). Les grans novetats de l'any 2023 han estat les visites gurmet, una proposta que marida una gran quantitat de vins de la Cooperativa amb tapes; la introducció dels tastos d'olis a les visites tradicionals amb tast de vi; la possibilitat de prendre copes o tapes addicionals amb la visita guiada i la visita de 8 vins, que se suma a la tradicional visita guiada amb un tast de 3 vins. Per altra banda, s'han reprès les visites "Puresa Xoco", una proposta que marida els nostres vins més exclusius, els 'Puresa' (monovarietals de vinyes velles) amb xocolata.

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici modernista, edificat el 1919 i dissenyat per l'arquitecte Cèsar Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 150 socis i alguns viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions a diferents guies.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
20.06.2024

Dos vins joves de cooperativa, Gran Or als Premis Vinari

20/06/2024

La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...

03.06.2024

Què és un vi blanc de negres?

03/06/2024

Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...

03.06.2024

Tasta Empordàlia a alta mar

06/2024

Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar. De juny a setembre...

03.06.2024

Arròs amb fruits secs

06/2024

Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys. Des de ben...

03.06.2024

Alicia Figueras, informàtica i viticultora a l'explotació familiar

06/2024

“Dona en un sector d’homes. Fa deu anys que m’hi dedico i, a la vinya, sóc feliç. Quan el meu pare es va plantejar deixar d’estar al...

23.05.2024

Els cellers cooperatius guanyen 14 medalles al concurs internacional “Grenaches du Monde"

23/05/2024

La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un...

16.05.2024

La Vinícola de Nulles acull la 1a edició del Melodeep Festival

16/05/2024

La Vinícola de Nulles continua impulsant la diversitat de l’oferta enoturística del celler amb activitats pensades per a tota mena de públic....

14.05.2024

Nou etiquetatge dels vins 'Sinols' d’Empordàlia

14/05/2024

El celler Empordàlia ha renovat l’etiquetatge dels vins 'Sinols', els vins més importants del celler, amb l’objectiu i el desig de traslladar,...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya