Carregant web FCAC

Les assembles de socis aproven la FUSIÓ entre Coselva i Vilaplana

La cooperativa COSELVA aposta pel compromís amb l'entorn i l'activitat agrícola al Baix Camp

Elaboradora de l'oli verge extra 'Antara', produeix anualment 2 milions kg d'olives, 3 milions kg d'avellanes i 500 tones d'ametlla

29/02/2024

Les assemblees de socis de Coselva (la Selva del Camp) i de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Vilaplana han aprovat la fusió entre les dues cooperatives. L’objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de COSELVA, és seguir fidel a la seva responsabilitat social amb l’entorn garantint la continuïtat de l’activitat agrària cooperativitzada i la prestació de serveis a petits municipis de la comarca del Baix Camp. Aquesta fusió se suma a la que es va dur a terme, ara fa dos anys, amb la cooperativa de Castellvell del Camp.

La fusió amb la Cooperativa Agrícola de Vilaplana permetrà consolidar la construcció del nou molí, pioner en sostenibilitat, i mantenir l’activitat agrària i la prestació de serveis a municipis veïns

Pere Ferré, gerent de Coselva, explica que, amb la fusió, “enfortim el sector cooperatiu, garantim l’activitat agrícola i evitem l’abandonament del territori rural. La fusió també ens ajudarà a consolidar la construcció del nou molí alhora que permetrà mantenir oberts el magatzem de subministraments i la secció de crèdit de Vilaplana, que donaran servei als socis i sòcies d’aquest municipi i als de l’Aleixar”.

Coselva desenvoluparà les funcions d’elaboració i comercialització del producte dels socis, mentre les instal·lacions de Vilaplana es mantindran operatives per a la recepció dels fruits dels socis.

Recentment, la cooperativa del Baix Camp ha estat l’empresa catalana distingida amb el primer premi a la innovació tecnològica (Premis PITA) arran de la construcció del nou molí, que integra un sistema pioner d’extracció d’oli al buit i permet una millor conservació dels polifenols i altres compostos aromàtics del seu oli d’oliva verge extra “Antara”.

El molí també facilita un millor rendiment de les olives i millores ambientals, com la major eficiència de kilowatts per litre d’oli extret i la reducció de la demanda energètica. Altres innovacions en matèria de sostenibilitat són la coberta vegetal amb plaques solars, que proporcionen gran part de l’energia emprada, i una caldera calefactant alimentada amb el pinyol sobrant de la moltura de l’oli.

Coselva agrupa uns 2.300 socis que sumen una producció anual de 2 milions de quilos d’olives, 3 milions de quilos d’avellana i 500 tones d’ametlla.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
14.07.2025

La FCAC alerta que es multiplicaria per 6 la importació de mel d'Ucraïna sense aranzels

14/07/2025

El sector apícola de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), junt amb Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, mostren el...

10.07.2025

La FCAC reclama mesures de prevenció per protegir el mosaic agroforestal al territori

10/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...

09.07.2025

La FCAC es reuneix amb el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper

09/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...

01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya