Les assemblees de socis de Coselva (la Selva del Camp) i de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Vilaplana han aprovat la fusió entre les dues cooperatives. L’objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de COSELVA, és seguir fidel a la seva responsabilitat social amb l’entorn garantint la continuïtat de l’activitat agrària cooperativitzada i la prestació de serveis a petits municipis de la comarca del Baix Camp. Aquesta fusió se suma a la que es va dur a terme, ara fa dos anys, amb la cooperativa de Castellvell del Camp.
La fusió amb la Cooperativa Agrícola de Vilaplana permetrà consolidar la construcció del nou molí, pioner en sostenibilitat, i mantenir l’activitat agrària i la prestació de serveis a municipis veïns
Pere Ferré, gerent de Coselva, explica que, amb la fusió, “enfortim el sector cooperatiu, garantim l’activitat agrícola i evitem l’abandonament del territori rural. La fusió també ens ajudarà a consolidar la construcció del nou molí alhora que permetrà mantenir oberts el magatzem de subministraments i la secció de crèdit de Vilaplana, que donaran servei als socis i sòcies d’aquest municipi i als de l’Aleixar”.
Coselva desenvoluparà les funcions d’elaboració i comercialització del producte dels socis, mentre les instal·lacions de Vilaplana es mantindran operatives per a la recepció dels fruits dels socis.
Recentment, la cooperativa del Baix Camp ha estat l’empresa catalana distingida amb el primer premi a la innovació tecnològica (Premis PITA) arran de la construcció del nou molí, que integra un sistema pioner d’extracció d’oli al buit i permet una millor conservació dels polifenols i altres compostos aromàtics del seu oli d’oliva verge extra “Antara”.
El molí també facilita un millor rendiment de les olives i millores ambientals, com la major eficiència de kilowatts per litre d’oli extret i la reducció de la demanda energètica. Altres innovacions en matèria de sostenibilitat són la coberta vegetal amb plaques solars, que proporcionen gran part de l’energia emprada, i una caldera calefactant alimentada amb el pinyol sobrant de la moltura de l’oli.
Coselva agrupa uns 2.300 socis que sumen una producció anual de 2 milions de quilos d’olives, 3 milions de quilos d’avellana i 500 tones d’ametlla.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h