Les assemblees de socis de Coselva (la Selva del Camp) i de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Vilaplana han aprovat la fusió entre les dues cooperatives. L’objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de COSELVA, és seguir fidel a la seva responsabilitat social amb l’entorn garantint la continuïtat de l’activitat agrària cooperativitzada i la prestació de serveis a petits municipis de la comarca del Baix Camp. Aquesta fusió se suma a la que es va dur a terme, ara fa dos anys, amb la cooperativa de Castellvell del Camp.
La fusió amb la Cooperativa Agrícola de Vilaplana permetrà consolidar la construcció del nou molí, pioner en sostenibilitat, i mantenir l’activitat agrària i la prestació de serveis a municipis veïns
Pere Ferré, gerent de Coselva, explica que, amb la fusió, “enfortim el sector cooperatiu, garantim l’activitat agrícola i evitem l’abandonament del territori rural. La fusió també ens ajudarà a consolidar la construcció del nou molí alhora que permetrà mantenir oberts el magatzem de subministraments i la secció de crèdit de Vilaplana, que donaran servei als socis i sòcies d’aquest municipi i als de l’Aleixar”.
Coselva desenvoluparà les funcions d’elaboració i comercialització del producte dels socis, mentre les instal·lacions de Vilaplana es mantindran operatives per a la recepció dels fruits dels socis.
Recentment, la cooperativa del Baix Camp ha estat l’empresa catalana distingida amb el primer premi a la innovació tecnològica (Premis PITA) arran de la construcció del nou molí, que integra un sistema pioner d’extracció d’oli al buit i permet una millor conservació dels polifenols i altres compostos aromàtics del seu oli d’oliva verge extra “Antara”.
El molí també facilita un millor rendiment de les olives i millores ambientals, com la major eficiència de kilowatts per litre d’oli extret i la reducció de la demanda energètica. Altres innovacions en matèria de sostenibilitat són la coberta vegetal amb plaques solars, que proporcionen gran part de l’energia emprada, i una caldera calefactant alimentada amb el pinyol sobrant de la moltura de l’oli.
Coselva agrupa uns 2.300 socis que sumen una producció anual de 2 milions de quilos d’olives, 3 milions de quilos d’avellana i 500 tones d’ametlla.
Les cooperatives del sector han participat a la jornada RECOMEX sobre resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern que, com...
La Federació i les cooperatives implicades en el projecte han participat en una jornada organitzada per l’IRTA, en el marc del Grup Operatiu OLIV...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa preocupació davant l’entrada en vigor, avui, dels nous aranzels provisionals...
L'Hostatgeria de Poblet acollirà, dimecres 1 d'octubre, una trobada pensada per compartir experiències, crear xarxa i reflexionar sobre el...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha expressat la seva satisfacció per l'acord aconseguit entre la Cambra Arrossera del...
A l'agost s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), el Conveni col·lectiu de treball del sector de Cooperatives del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la primera trobada de cooperatives ramaderes de muntanya a la seu de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya rebutja la proposta presentada per la Comissió Europea sobre el nou Marc Financer Pluriennal...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h