Les assemblees de socis de Cellers Domenys i del Celler Agrícola de Bellvei del Penedès han aprovat la fusió entre les dues cooperatives. L’objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de CELLERS DOMENYS, és consolidar l’estratègia de creixement del cooperativisme agrari mitjançant la concentració.
La fusió també facilitarà la gestió de l’actual sequera, especialment greu per al sector vitivinícola del Baix Penedès i que enguany ha fet caure la producció d’aquestes cooperatives més d’un 50%.
Lluís Roig, director general de Cellers Domenys, explica que “l’esforç de moltes generacions ha convertit aquesta entitat en una de les principals cooperatives vinícoles de Catalunya i en un exemple de creixement, aportant solucions davant dels reptes i construint projectes de futur des de la cooperació. Aquesta fusió, a més, ens ajudarà a fer front a una sequera que estem patint amb especial intensitat al Baix Penedès i a impulsar la venda de les marques pròpies d’embotellats dels Cellers amb el nom Domenio”.
Des de l’any 2005 es va impulsar el procés de creixement de Cellers Domenys, que és fruit de la unió de 8 cooperatives catalanes dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort de Queralt, Rodonyà, Pira i Bellvei del Penedès.
Cellers Domenys suma 18 M Kg raïm, 1 M Kg olives i 85.000 kg fruita seca, a més de 31 M€ en dipòsits a la secció de crèdit
En l’actualitat, suma gairebé 800 socis que gestionen 2.600 hectàrees al Baix Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Té el reconeixement de 4 denominacions d’origen vitivinícoles (DO Cava, DO Penedès, DO Conca de Barberà, DO Catalunya) i de l’oleícola DO Siurana. La producció anual se situa en uns 18 milions kg de raïm, més d’un milió kg d’olives i 85.000 kg de fruita seca i garrofa.
A més de la rellevància a nivell agrícola, la integració amb Bellvei del Penedès també permet consolidar el model de cooperativa agrària amb secció de crèdit, sumant un volum de dipòsits de 31 milions d’euros i donant servei als habitants de tots els municipis que formen part del projecte.
La cooperativa, d’altra banda, està fent passos per rehabilitar la primera Catedral del Vi modernista del deixeble d’Antoni Gaudí, Cèsar Martinell, a Rocafort de Queralt, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, amb l’objectiu de convertir-la en un centre cultural i social i pol d’atracció econòmic per reactivar el territori.
La iniciativa es duu a terme des de la Fundació Domenys que també ha subscrit un conveni de mecenatge i patrocini amb la Fundació Jordi Savall, que des de fa més de cinquanta anys investiga i dona a conèixer al món la música antiga.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat, a Juneda, la jornada tècnica "Com pot afectar el context climàtic a la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha col·laborat, conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la collita d’arròs se situaria en 133.080 tones, un 13,4% superior a la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en les jornades tècniques del sector de l’oli d’oliva, celebrades a...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% en relació amb la producció...
El president de la Federeació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, i el secretari de la Cooperativa del Prat del...
Barcelona va acollir la V Cimera Mundial de les Regions sobre seguretat i sobirania alimentària "Fam Zero 2024", on van participar representants...
Les Borges Blanques va acollir la primera edició del Fòrum de l’Oli Verge Extra de Catalunya (FOOVE) amb la intenció d’abordar els grans...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h