Les assemblees de socis de Cellers Domenys i del Celler Agrícola de Bellvei del Penedès han aprovat la fusió entre les dues cooperatives. L’objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de CELLERS DOMENYS, és consolidar l’estratègia de creixement del cooperativisme agrari mitjançant la concentració.
La fusió també facilitarà la gestió de l’actual sequera, especialment greu per al sector vitivinícola del Baix Penedès i que enguany ha fet caure la producció d’aquestes cooperatives més d’un 50%.
Lluís Roig, director general de Cellers Domenys, explica que “l’esforç de moltes generacions ha convertit aquesta entitat en una de les principals cooperatives vinícoles de Catalunya i en un exemple de creixement, aportant solucions davant dels reptes i construint projectes de futur des de la cooperació. Aquesta fusió, a més, ens ajudarà a fer front a una sequera que estem patint amb especial intensitat al Baix Penedès i a impulsar la venda de les marques pròpies d’embotellats dels Cellers amb el nom Domenio”.
Des de l’any 2005 es va impulsar el procés de creixement de Cellers Domenys, que és fruit de la unió de 8 cooperatives catalanes dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort de Queralt, Rodonyà, Pira i Bellvei del Penedès.
Cellers Domenys suma 18 M Kg raïm, 1 M Kg olives i 85.000 kg fruita seca, a més de 31 M€ en dipòsits a la secció de crèdit
En l’actualitat, suma gairebé 800 socis que gestionen 2.600 hectàrees al Baix Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Té el reconeixement de 4 denominacions d’origen vitivinícoles (DO Cava, DO Penedès, DO Conca de Barberà, DO Catalunya) i de l’oleícola DO Siurana. La producció anual se situa en uns 18 milions kg de raïm, més d’un milió kg d’olives i 85.000 kg de fruita seca i garrofa.
A més de la rellevància a nivell agrícola, la integració amb Bellvei del Penedès també permet consolidar el model de cooperativa agrària amb secció de crèdit, sumant un volum de dipòsits de 31 milions d’euros i donant servei als habitants de tots els municipis que formen part del projecte.
La cooperativa, d’altra banda, està fent passos per rehabilitar la primera Catedral del Vi modernista del deixeble d’Antoni Gaudí, Cèsar Martinell, a Rocafort de Queralt, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, amb l’objectiu de convertir-la en un centre cultural i social i pol d’atracció econòmic per reactivar el territori.
La iniciativa es duu a terme des de la Fundació Domenys que també ha subscrit un conveni de mecenatge i patrocini amb la Fundació Jordi Savall, que des de fa més de cinquanta anys investiga i dona a conèixer al món la música antiga.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h