La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i identificar aquest excel·lent producte de quilòmetre zero entre la resta de calçots que arriben al mercat.
Des de la Cooperativa considerem que s’ha de facilitar al consumidor la diferenciació entre el producte de circuit curt de venda pel que aposten els nostres pagesos. Aquest segell és, doncs, la millor manera d’identificar els calçots i que els nostres clients s’assegurin que el producte és fresc, sostenible, ha estat collit en les darreres 24 hores i no ha romàs dins una cambra frigorífica.
Els calçots del Parc Agrari del Delta del Llobregat són d’una excel·lent qualitat gràcies al terreny en què es conreen. La terra d’aquesta zona és rica en minerals, ja que com tots els deltes és un sòl d’al·luvió, que ha anat acumulant material sedimentari durant molts anys i ha generat unes terres riques en minerals i de gran fertilitat. Això afavoreix la gran qualitat de les hortalisses que s’hi conreen, que es caracteritzen per la seva dolçor i tendresa, i el calçot no n’és una excepció.
Estem ara en plena temporada de calçots, que es conreen de novembre i fins a l’abril, tot i que el millor moment de la seva recol·lecció arriba entre gener, febrer i març.
Crema de calçot amb component social
La Cooperativa Agrícola del Prat comercialitza, a més, la crema de calçots que elabora amb els excedents de calçot de la temporada anterior. Ho fa juntament amb l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que elabora conserves vegetals compromeses amb la sostenibilitat i la justícia social. Al seu obrador crea patés vegetals, melmelades i cremes amb verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preu o per excedents de producció. La Cooperativa vol lluitar així contra el malbaratament alimentari, i donar-li una segona vida a aquests calçots. Aquesta crema totalment artesana se suma a les que ja oferíem de carxofa, porros, carabassa i carbassó.
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...
A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...
La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...
Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...
A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...
Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h
.