“Dona en un sector d’homes. Fa deu anys que m’hi dedico i, a la vinya, sóc feliç. Quan el meu pare es va plantejar deixar d’estar al capdavant de l’explotació familiar, em vaig decidir a provar-ho jo i, ara com ara, em sento afortunada”.
Alicia Figueras porta una explotació agrària prioritària amb 12 hectàrees de vinya que fa cinc anys va reconvertir a ecològica, i també algunes oliveres i ametllers. “Intento fer jo totes les feines del camp amb el suport dels meus pares i l’ajuda del meu marit, quan cal, i gaudeixo molt d’aquest meravellós entorn, imprevisible i canviant”.
Enginyera tècnica en Informàtica de Gestió, apassionada de la natura i la tecnologia, està convençuda que “una cosa pot ajudar l’altra”, i pensa que les noves tecnologies ens poden servir per produir més i millor. Va ser pionera a disposar d’una estació meteorològica pròpia i actualment ha construït un pou per regar que l’ajudarà a fer front a l’escassedat d’aigua: “A la collita de l’any passat només li van caure 156 litres. La sequera va fer perdre gairebé un 60% de la collita en relació amb la campanya anterior, que tampoc havia estat molt bona”.
“El meu avantatge és que totes les meves terres són a un quilòmetre del celler. La cooperativa sempre m’ha ajudat i donat suport: fent formacions, assessorament des de l’ADV, tràmits com la DUN o els plans de reconversió... De fet, vaig estar durant quatre anys al consell rector de Cellers Domenys i vaig aprendre molt. Tothom hauria de provar aquesta responsabilitat en algun moment, per viure tot el procés més enllà de cultivar”.
Quant al futur, ho té clar. “Continuar formant-me per poder millorar i aconseguir unes terres sostenibles econòmicament i ambientalment viables. Aquesta és la clau. Si el jovent es pogués guanyar la vida al camp, el relleu existiria segur”.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h