“Dona en un sector d’homes. Fa deu anys que m’hi dedico i, a la vinya, sóc feliç. Quan el meu pare es va plantejar deixar d’estar al capdavant de l’explotació familiar, em vaig decidir a provar-ho jo i, ara com ara, em sento afortunada”.
Alicia Figueras porta una explotació agrària prioritària amb 12 hectàrees de vinya que fa cinc anys va reconvertir a ecològica, i també algunes oliveres i ametllers. “Intento fer jo totes les feines del camp amb el suport dels meus pares i l’ajuda del meu marit, quan cal, i gaudeixo molt d’aquest meravellós entorn, imprevisible i canviant”.
Enginyera tècnica en Informàtica de Gestió, apassionada de la natura i la tecnologia, està convençuda que “una cosa pot ajudar l’altra”, i pensa que les noves tecnologies ens poden servir per produir més i millor. Va ser pionera a disposar d’una estació meteorològica pròpia i actualment ha construït un pou per regar que l’ajudarà a fer front a l’escassedat d’aigua: “A la collita de l’any passat només li van caure 156 litres. La sequera va fer perdre gairebé un 60% de la collita en relació amb la campanya anterior, que tampoc havia estat molt bona”.
“El meu avantatge és que totes les meves terres són a un quilòmetre del celler. La cooperativa sempre m’ha ajudat i donat suport: fent formacions, assessorament des de l’ADV, tràmits com la DUN o els plans de reconversió... De fet, vaig estar durant quatre anys al consell rector de Cellers Domenys i vaig aprendre molt. Tothom hauria de provar aquesta responsabilitat en algun moment, per viure tot el procés més enllà de cultivar”.
Quant al futur, ho té clar. “Continuar formant-me per poder millorar i aconseguir unes terres sostenibles econòmicament i ambientalment viables. Aquesta és la clau. Si el jovent es pogués guanyar la vida al camp, el relleu existiria segur”.
L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...
La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...
Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...
Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h