Carregant web FCAC

Als fogons amb.... LA CUINA DE L'OLGA

Arròs amb fruits secs

03/06/2024

Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys.

Des de ben petita m’ha agradat remenar les llibretes de receptes de la mare i fullejar els llibres de cuina de casa dels pares. De fet, m’encanta tenir la meva pròpia biblioteca culinària i anar augmentant els volums que la contenen.

M’agrada la cuina tradicional i fer el possible per conservar totes aquelles receptes que formen part del nostre patrimoni gastronòmic. Com no, m’encanta experimentar amb noves receptes i descobrir nous sabors. Els robots de cuina també formen part de la meva vida, sovint em faciliten el dia.

Parar la taula ben bonica és un dels meus plaers, és el toc final que realça un bon plat.

El producte local, el de la nostra pagesia i ramaderia, és present al rebost de casa meva.

Com a ebrenca que soc, m’ha fet molta il·lusió poder cuinar amb arròs de la cooperativa Càmara Arrossera del Montsià, de les meves estimades Terres de l’Ebre.

RECEPTA

Ingredients per a quatre racions

  • 125g de barreja de fruits secs “del terreno” al vostre gust (jo he posat nous, avellanes, ametlla laminada, festucs, cacahuets i pinyons).
  • ½ cullerada de sucre glass
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • ½ cdta de cafè de curry en pols
  • 200g d’arròs llarg 'Montsià'
  • 450g d’aigua per coure l’arròs
  • 6 orellanes tallades en quatre parts
  • 1 grapat de panses

Elaboració

Anem a preparar una recepta d’arròs sorprenent amb la qual posem en valor el nostre arròs i els fruits secs de la nostra terra.

En primer lloc, hem de saltejar una miqueta els fruits secs: en una paella posem a escalfar un raig ben generós d’oli d’oliva verge extra. Incorporem els fruits secs i els saltegem durant uns 10 minuts. A continuació, afegim un polsim de sal, el curry i el sucre glass. Remenem sense parar durant uns 3 minuts. Retirem del foc i reservem els fruits secs en un bol.

El següent pas és la cocció de l’arròs. En una cassola posem a escalfar l’aigua i quan arriba al punt d’ebullició aboquem l’arròs, les orellanes, les panses, un polsim de sal i un raig d’oli. Ho fem coure uns 15 minuts (anem vigilant la cocció, a foc mig). Una vegada finalitzada la cocció de l’arròs el deixem reposar uns 3 minuts i el disposem en una safata o bol ben bonic.

Repartim per sobre els fruits secs reservats i ja el podem servir a taula.  

Desitjo que us animeu a preparar aquesta recepta i que la gaudiu tant com jo cuinant-la i saborejant-la.

LA CUINA DE L'OLGA Instagram | Blog

Font: La Cuina de l'Olga
Altres notícies
11.06.2025

Compareixença al Parlament per la simplificació administrativa

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...

11.06.2025

El jovent de les cooperatives agràries

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...

11.06.2025

Recursos cabdals per al sector agrari

06/2025

Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...

11.06.2025

SCRAP per envasos

06/2025

La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...

11.06.2025

Millorar la competitivitat del vi

06/2025

A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...

11.06.2025

"La col·laboració amb la FCAC és una aposta estratègica i de futur per a Caprabo"

06/2025

Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...

10.06.2025

Cooperatives agroalimentàries i sostenibilitat amb persones

06/2025

Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...

10.06.2025

La cultura de l'oli d'oliva a la Granadella

06/2025

L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya