Carregant web FCAC

Als fogons amb.... LA CUINA DE L'OLGA

Arròs amb fruits secs

03/06/2024

Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys.

Des de ben petita m’ha agradat remenar les llibretes de receptes de la mare i fullejar els llibres de cuina de casa dels pares. De fet, m’encanta tenir la meva pròpia biblioteca culinària i anar augmentant els volums que la contenen.

M’agrada la cuina tradicional i fer el possible per conservar totes aquelles receptes que formen part del nostre patrimoni gastronòmic. Com no, m’encanta experimentar amb noves receptes i descobrir nous sabors. Els robots de cuina també formen part de la meva vida, sovint em faciliten el dia.

Parar la taula ben bonica és un dels meus plaers, és el toc final que realça un bon plat.

El producte local, el de la nostra pagesia i ramaderia, és present al rebost de casa meva.

Com a ebrenca que soc, m’ha fet molta il·lusió poder cuinar amb arròs de la cooperativa Càmara Arrossera del Montsià, de les meves estimades Terres de l’Ebre.

RECEPTA

Ingredients per a quatre racions

  • 125g de barreja de fruits secs “del terreno” al vostre gust (jo he posat nous, avellanes, ametlla laminada, festucs, cacahuets i pinyons).
  • ½ cullerada de sucre glass
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • ½ cdta de cafè de curry en pols
  • 200g d’arròs llarg Montsià
  • 450g d’aigua per coure l’arròs
  • 6 orellanes tallades en quatre parts
  • 1 grapat de panses

Elaboració

Anem a preparar una recepta d’arròs sorprenent amb la qual posem en valor el nostre arròs i els fruits secs de la nostra terra.

En primer lloc, hem de saltejar una miqueta els fruits secs: en una paella posem a escalfar un raig ben generós d’oli d’oliva verge extra. Incorporem els fruits secs i els saltegem durant uns 10 minuts. A continuació, afegim un polsim de sal, el curry i el sucre glass. Remenem sense parar durant uns 3 minuts. Retirem del foc i reservem els fruits secs en un bol.

El següent pas és la cocció de l’arròs. En una cassola posem a escalfar l’aigua i quan arriba al punt d’ebullició aboquem l’arròs, les orellanes, les panses, un polsim de sal i un raig d’oli. Ho fem coure uns 15 minuts (anem vigilant la cocció, a foc mig). Una vegada finalitzada la cocció de l’arròs el deixem reposar uns 3 minuts i el disposem en una safata o bol ben bonic.

Repartim per sobre els fruits secs reservats i ja el podem servir a taula.  

Desitjo que us animeu a preparar aquesta recepta i que la gaudiu tant com jo cuinant-la i saborejant-la.

LA CUINA DE L'OLGA Instagram | Blog

Font: La Cuina de l'Olga
Altres notícies
20.06.2024

Dos vins joves de cooperativa, Gran Or als Premis Vinari

20/06/2024

La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...

03.06.2024

Què és un vi blanc de negres?

03/06/2024

Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...

03.06.2024

20 propostes al nou Govern català

06/2024

Les setmanes prèvies a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va...

03.06.2024

Un nou impuls a les cooperatives

06/2024

Des de fa més de 20 anys, la intercooperació és un dels principals eixos de treball de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Una...

03.06.2024

Fer cava en temps de sequera

06/2024

La sequera persistent que patim a Catalunya, i en particular a la regió del Cava, ha plantejat desafiaments significatius per al sector...

03.06.2024

Benestar animal en el transport

06/2024

La Comissió Europea ha publicat recentment una revisió de la normativa sobre el benestar dels animals durant el transport. La Federació de...

03.06.2024

Un any del tancament del Canal d'Urgell per la sequera

06/2024

El 25 d’abril es va complir un any dels tancament del Canal d’Urgell a causa de la sequera, una situació esdevinguda per primera vegada en 161...

03.06.2024

Ajuts a cooperatives i productors d’oli

06/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha valorat positivament la publicació dels ajuts del Departament d’Acció Climàtica,...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya