Carregant web FCAC

Als fogons amb.... LA CUINA DE L'OLGA

Arròs amb fruits secs

03/06/2024

Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys.

Des de ben petita m’ha agradat remenar les llibretes de receptes de la mare i fullejar els llibres de cuina de casa dels pares. De fet, m’encanta tenir la meva pròpia biblioteca culinària i anar augmentant els volums que la contenen.

M’agrada la cuina tradicional i fer el possible per conservar totes aquelles receptes que formen part del nostre patrimoni gastronòmic. Com no, m’encanta experimentar amb noves receptes i descobrir nous sabors. Els robots de cuina també formen part de la meva vida, sovint em faciliten el dia.

Parar la taula ben bonica és un dels meus plaers, és el toc final que realça un bon plat.

El producte local, el de la nostra pagesia i ramaderia, és present al rebost de casa meva.

Com a ebrenca que soc, m’ha fet molta il·lusió poder cuinar amb arròs de la cooperativa Càmara Arrossera del Montsià, de les meves estimades Terres de l’Ebre.

RECEPTA

Ingredients per a quatre racions

  • 125g de barreja de fruits secs “del terreno” al vostre gust (jo he posat nous, avellanes, ametlla laminada, festucs, cacahuets i pinyons).
  • ½ cullerada de sucre glass
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • ½ cdta de cafè de curry en pols
  • 200g d’arròs llarg 'Montsià'
  • 450g d’aigua per coure l’arròs
  • 6 orellanes tallades en quatre parts
  • 1 grapat de panses

Elaboració

Anem a preparar una recepta d’arròs sorprenent amb la qual posem en valor el nostre arròs i els fruits secs de la nostra terra.

En primer lloc, hem de saltejar una miqueta els fruits secs: en una paella posem a escalfar un raig ben generós d’oli d’oliva verge extra. Incorporem els fruits secs i els saltegem durant uns 10 minuts. A continuació, afegim un polsim de sal, el curry i el sucre glass. Remenem sense parar durant uns 3 minuts. Retirem del foc i reservem els fruits secs en un bol.

El següent pas és la cocció de l’arròs. En una cassola posem a escalfar l’aigua i quan arriba al punt d’ebullició aboquem l’arròs, les orellanes, les panses, un polsim de sal i un raig d’oli. Ho fem coure uns 15 minuts (anem vigilant la cocció, a foc mig). Una vegada finalitzada la cocció de l’arròs el deixem reposar uns 3 minuts i el disposem en una safata o bol ben bonic.

Repartim per sobre els fruits secs reservats i ja el podem servir a taula.  

Desitjo que us animeu a preparar aquesta recepta i que la gaudiu tant com jo cuinant-la i saborejant-la.

LA CUINA DE L'OLGA Instagram | Blog

Font: La Cuina de l'Olga
Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

11.06.2025

Compareixença al Parlament per la simplificació administrativa

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...

11.06.2025

El jovent de les cooperatives agràries

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya