Carregant web FCAC

Tasta Empordàlia a alta mar

03/06/2024

Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar.

De juny a setembre i en col·laboració amb els Pirates del Cap de Creus, Empordàlia proposa aquesta experiència que inclou una ruta per les cales més impressionants de Mar d’Amunt, a la cara nord del Cap de Creus. El recorregut es fa en un llaüt tradicional menorquí mentre es gaudeix d’un exquisit tast de vins.

Es tracta d’una experiència marítima i enològica única al Cap de Creus. Un paisatge espectacular captiva els participants, que degusten vins emblemàtics del celler acompanyats d’un deliciós aperitiu mentre naveguen per aigües cristal·lines i voregen penya-segats impressionants.

A mesura que l’embarcació s’endinsa al mar, també hi ha l’oportunitat de gaudir d’un bany a les refrescants aigües d’alta mar i contemplar la bellesa natural de l’entorn.

Es tracta d’una activitat adequada per a tots els públics, emocionant i sostenible, ja que compensen l’empremta de CO2 organitzant conjuntament la neteja de platges al final de l’estiu. Empordàlia i Pirates del Cap de Creus treballen per un turisme ecològic i respectuós i per mantenir el territori en les millors condicions possibles amb l’objectiu de millorar la qualitat del terreny i protegir tot l’àmbit natural.

Pirates del Cap de Creus està format per un grup d’amics que, al 2021, van anar a Menorca i van portar de record el seu primer llaüt, La Valkiria, una petita embarcació tradicional menorquina de tres pals, pura artesania. Ara ja en tenen tres i són guies acreditats del Parc Natural del Cap de Creus, participant a tasques ambientals juntament amb l’equip del parc.

Els vins d’Empordàlia són fruit de l’esforç d’anys de treball en equip i la voluntat de seguir fent camí

Empordàlia és una cooperativa sorgida de la unió de petits productors de la comarca de l’Empordà, que treballen la terra des de fa moltes generacions amb el compromís de reunir en cada ampolla bagatge i qualitat. Elaboren vins amb DO Empordà i olis amb DOP Oli de l’Empordà.

Aquesta gran família treballa un terrer d’oliveres centenàries i ceps autòctons i antics, tal com els avis i besavis els van ensenyar: des del respecte a la terra, seguint els mateixos valors i obrint camí a les generacions futures.

El vent de tramuntana, la geografia rocallosa, la poca pluja generosa i la salabror del mar proper els aporten singularitat.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
17.12.2024

‘Baronia de Cabacés’ entre els 10 millors olis d'oliva de Catalunya

17/12/2024

L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...

03.12.2024

La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a La Fageda

03/12/2024

La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...

25.11.2024

La Festa del Vi Novell català torna a Barcelona

25/11/2024

Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...

18.11.2024

Castell d'Or rellança la imatge de la seva marca Cossetània

18/11/2024

Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...

13.11.2024

IMPULS.COOP

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...

13.11.2024

"La burocràcia és un escull per als professionals del sector"

11/2024

Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...

13.11.2024

Reunió bilateral amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

11/2024

La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...

13.11.2024

La fruita seca, en perill

11/2024

La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya