Carregant web FCAC

Als fogons amb... NO TOT SÓN POSTRES

Bombons de xocolata i ametlla

12/11/2024
Bombons de xocolata i ametlla
Bombons de xocolata i ametlla © No tot són postres
Bombons de xocolata i ametlla
Bombons de xocolata i ametlla © No tot són postres

Sóc la Glòria Mohedano, ganxeta de naixement i des de fa uns anys compagino el Baix Camp amb la Cerdanya, tant a la vida com a la cuina.

De sempre m’ha agradat cuinar, de ben joveneta la meva dèria eren els cocs i les magdalenes. De mica en mica el meu receptari s’ha anat ampliant a tot tipus de plats, sempre intentant que els ingredients siguin de temporada i Km0, tant del Baix Camp com de la Cerdanya.

La cuina de sempre, els plats de xup-xup i fer rebost em caracteritzen, encara que també m’agrada experimentar noves tècniques i descobrir nous gustos.

Des de 2018 administro el meu propi blog de cuina i al 2021 vaig escriure el llibre La Cuina de Maria Poch Constantí, amb Gisela Alcón i fotografies de Mateu Salvat.

RECEPTA

Ingredients per a 20 bombons

  • Una rajola de 200 g de xocolata de postres
  • Quatre cullerades d’oli d’oliva verge extra “Oleaurum”
  • 20-25 ametlles “Unió”
  • Dues o tres preses de xocolata blanca, opcional
  • Un motlle de silicona per a fer els bombons

Elaboració

Desfem la xocolata blanca al bany maria i la posem en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva. Untem el motlle amb l’ajuda d’un pinzell de silicona.

Mentrestant desfem la xocolata negra i tallem, damunt una fusta, amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat, les ametlles.

Una vegada tenim la xocolata desfeta, hi anem afegint a poc a poc l’oli d’oliva, remenant bé perquè quedi ben integrat. Si veiem que ja no n’accepta més, ens aturem.

Posem la xocolata en una mànega pastissera i omplim els motlles fins la meitat, al damunt hi posem ametlla picada i ho acabem amb xocolata.

Donem uns copets suaus al motlle damunt el taulell de cuina perquè no hi quedi cap bombolla d’aire i ho posem a la nevera a refredar.

En un parell d’hores els podem desemmotllar i ja els tenim a punt per portar a taula!

NO TOT SÓN POSTRES Instagram | Blog

Font: No tot són postres
Altres notícies
13.11.2024

IMPULS.COOP

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...

13.11.2024

"La burocràcia és un escull per als professionals del sector"

11/2024

Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...

13.11.2024

Reunió bilateral amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

11/2024

La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...

13.11.2024

La fruita seca, en perill

11/2024

La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...

12.11.2024

La collita d'oli torna a caure un 50% a Catalunya

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...

12.11.2024

La campanya d’arròs recupera la normalitat

11/2024

Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...

12.11.2024

La sequera segueix sent la protagonista de la verema

11/2024

La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...

12.11.2024

Formant una nova generació de pagesos amb TANGO Circular

11/2024

La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya