Sóc la Glòria Mohedano, ganxeta de naixement i des de fa uns anys compagino el Baix Camp amb la Cerdanya, tant a la vida com a la cuina.
De sempre m’ha agradat cuinar, de ben joveneta la meva dèria eren els cocs i les magdalenes. De mica en mica el meu receptari s’ha anat ampliant a tot tipus de plats, sempre intentant que els ingredients siguin de temporada i Km0, tant del Baix Camp com de la Cerdanya.
La cuina de sempre, els plats de xup-xup i fer rebost em caracteritzen, encara que també m’agrada experimentar noves tècniques i descobrir nous gustos.
Des de 2018 administro el meu propi blog de cuina i al 2021 vaig escriure el llibre La Cuina de Maria Poch Constantí, amb Gisela Alcón i fotografies de Mateu Salvat.
RECEPTA
Ingredients per a 20 bombons
Elaboració
Desfem la xocolata blanca al bany maria i la posem en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva. Untem el motlle amb l’ajuda d’un pinzell de silicona.
Mentrestant desfem la xocolata negra i tallem, damunt una fusta, amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat, les ametlles.
Una vegada tenim la xocolata desfeta, hi anem afegint a poc a poc l’oli d’oliva, remenant bé perquè quedi ben integrat. Si veiem que ja no n’accepta més, ens aturem.
Posem la xocolata en una mànega pastissera i omplim els motlles fins la meitat, al damunt hi posem ametlla picada i ho acabem amb xocolata.
Donem uns copets suaus al motlle damunt el taulell de cuina perquè no hi quedi cap bombolla d’aire i ho posem a la nevera a refredar.
En un parell d’hores els podem desemmotllar i ja els tenim a punt per portar a taula!
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...
La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...
La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h