Carregant web FCAC

Als fogons amb... NO TOT SÓN POSTRES

Bombons de xocolata i ametlla

12/11/2024
Bombons de xocolata i ametlla
Bombons de xocolata i ametlla © No tot són postres
Bombons de xocolata i ametlla
Bombons de xocolata i ametlla © No tot són postres

Sóc la Glòria Mohedano, ganxeta de naixement i des de fa uns anys compagino el Baix Camp amb la Cerdanya, tant a la vida com a la cuina.

De sempre m’ha agradat cuinar, de ben joveneta la meva dèria eren els cocs i les magdalenes. De mica en mica el meu receptari s’ha anat ampliant a tot tipus de plats, sempre intentant que els ingredients siguin de temporada i Km0, tant del Baix Camp com de la Cerdanya.

La cuina de sempre, els plats de xup-xup i fer rebost em caracteritzen, encara que també m’agrada experimentar noves tècniques i descobrir nous gustos.

Des de 2018 administro el meu propi blog de cuina i al 2021 vaig escriure el llibre La Cuina de Maria Poch Constantí, amb Gisela Alcón i fotografies de Mateu Salvat.

RECEPTA

Ingredients per a 20 bombons

Elaboració

Desfem la xocolata blanca al bany maria i la posem en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva. Untem el motlle amb l’ajuda d’un pinzell de silicona.

Mentrestant desfem la xocolata negra i tallem, damunt una fusta, amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat, les ametlles.

Una vegada tenim la xocolata desfeta, hi anem afegint a poc a poc l’oli d’oliva, remenant bé perquè quedi ben integrat. Si veiem que ja no n’accepta més, ens aturem.

Posem la xocolata en una mànega pastissera i omplim els motlles fins la meitat, al damunt hi posem ametlla picada i ho acabem amb xocolata.

Donem uns copets suaus al motlle damunt el taulell de cuina perquè no hi quedi cap bombolla d’aire i ho posem a la nevera a refredar.

En un parell d’hores els podem desemmotllar i ja els tenim a punt per portar a taula!

NO TOT SÓN POSTRES Instagram | Blog

Font: No tot són postres
Altres notícies
16.01.2025

Agrícola Corbera d'Ebre presenta 'Nakens', el primer vi de baixa graduació no desalcoholitzat

16/01/2025

La cooperativa Agrícola Corbera d’Ebre presenta 'Nakens', el primer vi sec de 9% de l’estat espanyol que no ha passat per un procés de...

17.12.2024

‘Baronia de Cabacés’ entre els 10 millors olis d'oliva de Catalunya

17/12/2024

L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...

03.12.2024

La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a La Fageda

03/12/2024

La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...

25.11.2024

La Festa del Vi Novell català torna a Barcelona

25/11/2024

Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...

18.11.2024

Castell d'Or rellança la imatge de la seva marca Cossetània

18/11/2024

Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...

13.11.2024

IMPULS.COOP

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...

13.11.2024

"La burocràcia és un escull per als professionals del sector"

11/2024

Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...

13.11.2024

Reunió bilateral amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

11/2024

La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya