Sóc la Glòria Mohedano, ganxeta de naixement i des de fa uns anys compagino el Baix Camp amb la Cerdanya, tant a la vida com a la cuina.
De sempre m’ha agradat cuinar, de ben joveneta la meva dèria eren els cocs i les magdalenes. De mica en mica el meu receptari s’ha anat ampliant a tot tipus de plats, sempre intentant que els ingredients siguin de temporada i Km0, tant del Baix Camp com de la Cerdanya.
La cuina de sempre, els plats de xup-xup i fer rebost em caracteritzen, encara que també m’agrada experimentar noves tècniques i descobrir nous gustos.
Des de 2018 administro el meu propi blog de cuina i al 2021 vaig escriure el llibre La Cuina de Maria Poch Constantí, amb Gisela Alcón i fotografies de Mateu Salvat.
RECEPTA
Ingredients per a 20 bombons
Elaboració
Desfem la xocolata blanca al bany maria i la posem en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva. Untem el motlle amb l’ajuda d’un pinzell de silicona.
Mentrestant desfem la xocolata negra i tallem, damunt una fusta, amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat, les ametlles.
Una vegada tenim la xocolata desfeta, hi anem afegint a poc a poc l’oli d’oliva, remenant bé perquè quedi ben integrat. Si veiem que ja no n’accepta més, ens aturem.
Posem la xocolata en una mànega pastissera i omplim els motlles fins la meitat, al damunt hi posem ametlla picada i ho acabem amb xocolata.
Donem uns copets suaus al motlle damunt el taulell de cuina perquè no hi quedi cap bombolla d’aire i ho posem a la nevera a refredar.
En un parell d’hores els podem desemmotllar i ja els tenim a punt per portar a taula!
El celler Castell d’Or arriba a la Barcelona Wine Week amb propostes innovadores que reflecteixen la seva essència i valors. En aquesta...
El saló Barcelona Wine Week s’ha convertit en una cita ineludible per als cellers de tot l’Estat. Així ho demostren les dades d’enguany, que...
El celler Empordàlia consolida la seva posició com a referent en la protecció i preservació del medi ambient; així com pel que fa al...
El Celler Modernista de Rocafort de Queralt ha acollit aquest migdia la presentació d’Amics Martinell, la iniciativa de Fundació Domenys per...
La cooperativa Agrícola Corbera d’Ebre presenta 'Nakens', el primer vi sec de 9% de l’estat espanyol que no ha passat per un procés de...
L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...
La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...
Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h