Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat excel·lent per tastar els primers vins de l’anyada 2024 que hi arriben de la mà de vuit elaboradors de tota la geografia catalana. La Festa del Vi Novell de Barcelona arribarà enguany a la seva vuitena edició i és possible gràcies al treball conjunt entre el Col·lectiu de Cellers Elaboradors de Vi Novell i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
La Festa del Vi Novell de Barcelona començarà a les 11.30 h del matí amb una representació teatral sobre el costum de penjar la branca de pi quan un celler tenia vi novell. Seguidament es farà l’espinjolament de la bota per part de la padrina del vi novell 2024, la periodista gastronòmica Carme Gasull. A les 4 de la tarda serà el torn d’un joc de preguntes i respostes sobre el vi novell.
L’entrada a la festa és lliure i allà mateix es podran comprar els tiquets per a les degustacions, amb un preu de 2 € una degustació i 12 € el pack de 7 degustacions que, a més, inclou un val de 2 € de descompte per la compra d’una ampolla de vi. Per les copes caldrà deixar un dipòsit de 3 € que es poden recuperar quan es torna la copa.
Els cellers que enguany participaran a la festa són Carles Andreu, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; Maset, de la DO Penedès; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta. A més, també hi seran presents els cellers Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler de Mallorca. Per acompanyar el vi novell, a la festa hi hauran productes gastronòmics de la Formatgeria Sant Gil d’Albió, la Formatgeria Betara i els Embotits de Bosch i Casals.
Sobre el vi novell
La iniciativa del vi novell neix de la proposta que l’any 2017 un grup de cellers sensibles a la tradició del vi novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb Denominació d’Origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.
Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El vi novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda el gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc.
La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...
Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...
A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...
Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...
“De petita, donava llet als vedells. Després, vaig anar aprenent a munyir i a preparar el menjar de les vaques... i ajudava a l’estiu”. Montse...
La Cooperativa Agrícola de Cabacés ha inaugurat les noves oficines, un projecte que representa un gran pas endavant per al sector i per al...
Sant Jaume dels Domenys ha acollit la tradicional Festa del Soci de Cellers Domenys, una jornada que ha reunit centenars de socis i sòcies en un...
Per segon any consecutiu, l’oli d’oliva verge extra ‘Terrall’, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, ha obtingut la medalla...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h