Carregant web FCAC

Empordàlia, compromís amb el territori i la sostenibilitat

El celler Empordàlia referma el seu compromís amb el territori amb certificats com CETS Cap de Creus, Biosphere i Cuidem Roses

23/01/2025

El celler Empordàlia consolida la seva posició com a referent en la protecció i preservació del medi ambient; així com pel que fa al desenvolupament local i la valorització del territori de l’Empordà, combinant tradició i innovació amb una ferma aposta per la sostenibilitat. Aquest compromís queda demostrat amb el segell Biosphere, el reconeixement Cuidem Roses i la certificació CETS Cap de Creus, que converteix Empordàlia en el primer celler que ha signat aquesta certificació.  

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una iniciativa de la Federació EUROPARC que té com a objectiu global promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat als espais naturals protegits d'Europa.

El Parc Natural del Cap de Creus es va unir a aquesta iniciativa el desembre de 2020, reafirmant el seu compromís amb la sostenibilitat i assegurant que segueix els criteris establerts per EUROPARC. Aquesta adhesió també implica col·laborar amb les empreses i agències de viatges que operen a la zona, per garantir que també segueixin aquests principis. Així, es busca que totes les activitats turístiques al Parc es desenvolupin de manera responsable, respectant el medi ambient i protegint el patrimoni natural, mentre es fomenta un turisme conscient i respectuós.

El celler aposta pel lema "Arrelats a la Terra" i treballa per un futur sostenible amb cada vegada més hectàrees d'agricultura ecològica

Amb el lema "Arrelats a la Terra", Empordàlia recorda que, darrere de cada ampolla de vi o d’oli, hi ha la història de famílies que, des de fa generacions, treballen aquestes terres amb respecte i dedicació, cooperant per crear i oferir productes de qualitat. Són petits agricultors de l’Empordà, que treballen per preservar el caràcter i la riquesa del territori, reflectint la passió i el respecte per les arrels empordaneses.

Un futur ecològic i sostenible

Amb la vista posada en les necessitats actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures per cobrir-ne les seves, el celler treballa amb un projecte de futur per augmentar les seves hectàrees d'agricultura ecològica. Actualment, compta amb 60 hectàrees de vinya ecològica (aproximadament, una tercera part del total de les terres), d’on surten els vins ecològics que satisfan les demandes dels seus consumidors conscients i respectuosos amb el medi ambient.

A més del compromís ambiental, Empordàlia impulsa l'economia local a través de les seves agrobotigues, que donen suport a petits productors i marques amb causa social. Aquest model reforça la relació entre tradició, qualitat i proximitat, elements essencials en la seva identitat.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
04.03.2025

La Cooperativa Agrícola de Cabacés inaugura noves oficines

04/03/2025

La Cooperativa Agrícola de Cabacés ha inaugurat les noves oficines, un projecte que representa un gran pas endavant per al sector i per al...

03.03.2025

Torna la Festa del Soci de Cellers Domenys amb centenars de participants

03/03/2025

Sant Jaume dels Domenys ha acollit la tradicional Festa del Soci de Cellers Domenys, una jornada que ha reunit centenars de socis i sòcies en un...

27.02.2025

L’OOVE 'Terrall' reconegut internacionalment

27/02/2025

Per segon any consecutiu, l’oli d’oliva verge extra ‘Terrall’, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, ha obtingut la medalla...

25.02.2025

El 15% dels productes de proximitat que es venen a Caprabo són de cooperatives agràries

25/02/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han renovat el seu acord de col·laboració, una aliança estratègica que...

03.02.2025

La gamma de vins 'Castell d'Or' creix

03/02/2025

El celler Castell d’Or arriba a la Barcelona Wine Week amb propostes innovadores que reflecteixen la seva essència i valors. En aquesta...

31.01.2025

Els cellers cooperatius tornen a la Barcelona Wine Week

31/01/2025

El saló Barcelona Wine Week s’ha convertit en una cita ineludible per als cellers de tot l’Estat. Així ho demostren les dades d’enguany, que...

23.01.2025

El president Illa, fundador d'honor d'Amics Martinell a la primera Catedral del Vi

23/01/2025

El Celler Modernista de Rocafort de Queralt ha acollit aquest migdia la presentació d’Amics Martinell, la iniciativa de Fundació Domenys per...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya