Carregant web FCAC

Empordàlia, compromís amb el territori i la sostenibilitat

El celler Empordàlia referma el seu compromís amb el territori amb certificats com CETS Cap de Creus, Biosphere i Cuidem Roses

23/01/2025

El celler Empordàlia consolida la seva posició com a referent en la protecció i preservació del medi ambient; així com pel que fa al desenvolupament local i la valorització del territori de l’Empordà, combinant tradició i innovació amb una ferma aposta per la sostenibilitat. Aquest compromís queda demostrat amb el segell Biosphere, el reconeixement Cuidem Roses i la certificació CETS Cap de Creus, que converteix Empordàlia en el primer celler que ha signat aquesta certificació.  

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una iniciativa de la Federació EUROPARC que té com a objectiu global promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat als espais naturals protegits d'Europa.

El Parc Natural del Cap de Creus es va unir a aquesta iniciativa el desembre de 2020, reafirmant el seu compromís amb la sostenibilitat i assegurant que segueix els criteris establerts per EUROPARC. Aquesta adhesió també implica col·laborar amb les empreses i agències de viatges que operen a la zona, per garantir que també segueixin aquests principis. Així, es busca que totes les activitats turístiques al Parc es desenvolupin de manera responsable, respectant el medi ambient i protegint el patrimoni natural, mentre es fomenta un turisme conscient i respectuós.

El celler aposta pel lema "Arrelats a la Terra" i treballa per un futur sostenible amb cada vegada més hectàrees d'agricultura ecològica

Amb el lema "Arrelats a la Terra", Empordàlia recorda que, darrere de cada ampolla de vi o d’oli, hi ha la història de famílies que, des de fa generacions, treballen aquestes terres amb respecte i dedicació, cooperant per crear i oferir productes de qualitat. Són petits agricultors de l’Empordà, que treballen per preservar el caràcter i la riquesa del territori, reflectint la passió i el respecte per les arrels empordaneses.

Un futur ecològic i sostenible

Amb la vista posada en les necessitats actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures per cobrir-ne les seves, el celler treballa amb un projecte de futur per augmentar les seves hectàrees d'agricultura ecològica. Actualment, compta amb 60 hectàrees de vinya ecològica (aproximadament, una tercera part del total de les terres), d’on surten els vins ecològics que satisfan les demandes dels seus consumidors conscients i respectuosos amb el medi ambient.

A més del compromís ambiental, Empordàlia impulsa l'economia local a través de les seves agrobotigues, que donen suport a petits productors i marques amb causa social. Aquest model reforça la relació entre tradició, qualitat i proximitat, elements essencials en la seva identitat.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya