Sant Jaume dels Domenys ha acollit la tradicional Festa del Soci de Cellers Domenys, una jornada que ha reunit centenars de socis i sòcies en un ambient festiu i de germanor. Després de no haver-se pogut celebrar l’any passat a causa dels forts vents, l’acte ha recuperat la seva essència amb un programa ple d’activitats que han destacat el compromís de la cooperativa amb el territori, l’enoturisme i la sostenibilitat.
L’esmorzar popular ha estat un dels moments més esperats, amb una proposta gastronòmica basada en botifarra i cansalada a la brasa, pa amb tomàquet, mongetes seques i fruits secs, acompanyat de vins i l'oli d'oliva de Cellers Domenys. Una manera de compartir taula i reforçar el vincle entre els socis i sòcies de la cooperativa i totes les persones que s’hi han volgut sumar.
L’acte ha comptat amb la presencia d’autoritats del territori i del sector, com Joan Gené Albesa, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); Marta Ventura Torras, vicepresidenta i diputada delegada d’Innovació i Tecnologia de la Diputació de Tarragona; Irene Mercader Prats, directora de Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la vegueria del Penedès; Ramon Sarroca Capell, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, i altres representants institucionals. En els seus parlaments, han posat en relleu la importància de Cellers Domenys dins el sector vitivinícola i cooperatiu, així com els esforços per afrontar la sequera i impulsar l’enoturisme mitjançant la unió dels vuit pobles que conformen la cooperativa: Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, Bellvei, Blancafort, La Bisbal del Penedès, Pira, Rocafort de Queralt i Rodonyà.
Durant la jornada s’ha inaugurat l’exposició "Més de 100 anys veremant qualitat i confiança", que repassa la trajectòria de Cellers Domenys i la seva evolució al llarg del temps. A més, s’hi pot conèixer de més a prop el projecte de conservació i posada en valor del Celler Modernista de Cellers Domenys, a Rocafort de Queralt, que es vol convertir en un Centre Cultural del Vi, el Cooperativisme i la figura de Cèsar Martinell, així com la construcció d’un nou celler.
Els voltants del Celler de Sant Jaume dels Domenys s’han omplert amb una vintena de parades de productes de proximitat i oficis antics, que han ofert al públic assistent la possibilitat de conèixer millor l’artesania i els sabors del territori.
El fi de festa ha estat protagonitzat per la música en directe de Lucas Dalman i Júlia Diaz, dos artistes emergents del Penedès, que han posat el punt i final a la celebració amb un vermut musical maridat amb vins, caves i vermut Domenio. Amb aquesta edició, la Festa del Soci de Cellers Domenys ha demostrat un cop més la força del cooperativisme i el valor de la tradició vitivinícola que la cooperativa manté viva des de fa més de cent anys.
La Cooperativa Agrícola de Cabacés ha inaugurat les noves oficines, un projecte que representa un gran pas endavant per al sector i per al...
Per segon any consecutiu, l’oli d’oliva verge extra ‘Terrall’, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, ha obtingut la medalla...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han renovat el seu acord de col·laboració, una aliança estratègica que...
El celler Castell d’Or arriba a la Barcelona Wine Week amb propostes innovadores que reflecteixen la seva essència i valors. En aquesta...
El saló Barcelona Wine Week s’ha convertit en una cita ineludible per als cellers de tot l’Estat. Així ho demostren les dades d’enguany, que...
El celler Empordàlia consolida la seva posició com a referent en la protecció i preservació del medi ambient; així com pel que fa al...
El Celler Modernista de Rocafort de Queralt ha acollit aquest migdia la presentació d’Amics Martinell, la iniciativa de Fundació Domenys per...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h