Carregant web FCAC

Esmorzar al Priorat entre oliveres

14/03/2025
Esmorzar entre oliveres amb la Cooperativa Cabacés
Esmorzar entre oliveres amb la Cooperativa Cabacés © Cooperativa Cabacés

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat medieval, com el carrer Major i el Pla de la Bassada a més del Pont Vell, una construcció del segle XIV.

Al terme municipal, travessat pel riu, hi ha ermites com la de la Foia, on es fa un romiatge dos cops l'any. Un altre indret a visitar és el Museu Municipal Miquel Montagud.

Cabacés destaca també per l'entorn natural, amb una orografia molt accidentada, ideal per a la pràctica del senderisme i amb diverses rutes per l'entorn del poble.

Més enllà, és un municipi molt vinculat a la producció d'oli d’oliva i de vi. De fet, està dins l’oleícola DOP Siurana i la vinícola DO Montsant.

Fundada al 1933, la Cooperativa Cabacés organitza diferents activitats d’oleoturisme perquè tothom pugui gaudir dels seus olis descobrint-los de primera mà.

“Esmorzar entre oliveres” és una proposta per passar un matí únic, envoltat d’oliveres a peu de la Serra de Montsant mentre es degusta un esmorzar de pagès autèntic. A continuació, el grup es desplaça al molí per veure el procés de producció i aprendre com l’esforç de tots els socis i sòcies es converteix en un producte de la millor qualitat.

Aquesta experiència inclou l’esmorzar al camp, la visita al molí i el tast comentat d’olis. Si és època de campanya, també es pot participar de la collita.

Totes les experiències d’oleoturisme que ofereix la Cooperativa Cabacés es poden consultar a la seva web a l'apartat d'oleoturisme

En finalitzar l’apropament al món de l’oli, el visitant es pot desplaçar cap al sud del Priorat i gaudir un altre conreu mediterrani: la vinya.

Les cooperatives de Cabacés, Falset Marçà i Capçanes ofereixen degustacions i experiències turístiques a l’entorn de l’oli d’oliva i el vi

Vi, cultura i tradició és la raó de ser de la Cooperativa Falset Marçà, que proposa gaudir d’un excel·lent vermut, acompanyat de patates i olives, a la terrassa del seu Wine Bar.

És un espai molt acollidor, perfecte per als dies assolellats i per relaxar-se amb la posta de sol. A l’interior de l’edifici Modernista, es pot fer una copa mentre es coneixen les característiques dels vins que s’hi elaboren.

A pocs quilòmetres, l’Agrobotiga de Celler Capaçanes també disposa d’un espai Wine Bar. S’hi poden degustar alguns dels vins més especials d’una cooperativa que té disseminades les seves vinyes en una gran varietat de  terrenys i de sòls.

Des d’un Tast de Terroirs al Tast Premium Kosher, el celler ofereix diferents opcions als paladars més exigents.

Les propostes de visites guiades i tastos de Cooperativa Falset Marçà i Celler Capçanes es poden consultar a www.etim.cat/enoturisme/ i  www.cellercapcanes.com/visites.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

17.03.2025

Les seccions de crèdit avui

03/2025

A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

17.03.2025

L'impacte del reglament de benestar animal

03/2025

El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya