A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat medieval, com el carrer Major i el Pla de la Bassada a més del Pont Vell, una construcció del segle XIV.
Al terme municipal, travessat pel riu, hi ha ermites com la de la Foia, on es fa un romiatge dos cops l'any. Un altre indret a visitar és el Museu Municipal Miquel Montagud.
Cabacés destaca també per l'entorn natural, amb una orografia molt accidentada, ideal per a la pràctica del senderisme i amb diverses rutes per l'entorn del poble.
Més enllà, és un municipi molt vinculat a la producció d'oli d’oliva i de vi. De fet, està dins l’oleícola DOP Siurana i la vinícola DO Montsant.
Fundada al 1933, la Cooperativa Cabacés organitza diferents activitats d’oleoturisme perquè tothom pugui gaudir dels seus olis descobrint-los de primera mà.
“Esmorzar entre oliveres” és una proposta per passar un matí únic, envoltat d’oliveres a peu de la Serra de Montsant mentre es degusta un esmorzar de pagès autèntic. A continuació, el grup es desplaça al molí per veure el procés de producció i aprendre com l’esforç de tots els socis i sòcies es converteix en un producte de la millor qualitat.
Aquesta experiència inclou l’esmorzar al camp, la visita al molí i el tast comentat d’olis. Si és època de campanya, també es pot participar de la collita.
Totes les experiències d’oleoturisme que ofereix la Cooperativa Cabacés es poden consultar a la seva web a l'apartat d'oleoturisme.
En finalitzar l’apropament al món de l’oli, el visitant es pot desplaçar cap al sud del Priorat i gaudir un altre conreu mediterrani: la vinya.
Les cooperatives de Cabacés, Falset Marçà i Capçanes ofereixen degustacions i experiències turístiques a l’entorn de l’oli d’oliva i el vi
Vi, cultura i tradició és la raó de ser de la Cooperativa Falset Marçà, que proposa gaudir d’un excel·lent vermut, acompanyat de patates i olives, a la terrassa del seu Wine Bar.
És un espai molt acollidor, perfecte per als dies assolellats i per relaxar-se amb la posta de sol. A l’interior de l’edifici Modernista, es pot fer una copa mentre es coneixen les característiques dels vins que s’hi elaboren.
A pocs quilòmetres, l’Agrobotiga de Celler Capaçanes també disposa d’un espai Wine Bar. S’hi poden degustar alguns dels vins més especials d’una cooperativa que té disseminades les seves vinyes en una gran varietat de terrenys i de sòls.
Des d’un Tast de Terroirs al Tast Premium Kosher, el celler ofereix diferents opcions als paladars més exigents.
Les propostes de visites guiades i tastos de Cooperativa Falset Marçà i Celler Capçanes es poden consultar a www.etim.cat/enoturisme/ i www.cellercapcanes.com/visites.
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va començar la trajectòria laboral al Bages i, de 2004 i a 2007, quan va tenir...
Les cooperatives agràries són entitats estratègiques per al desenvolupament econòmic i social del sector primari. La seva competitivitat i...
Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...
Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...
“De petita, donava llet als vedells. Després, vaig anar aprenent a munyir i a preparar el menjar de les vaques... i ajudava a l’estiu”. Montse...
La Cooperativa Agrícola de Cabacés ha inaugurat les noves oficines, un projecte que representa un gran pas endavant per al sector i per al...
Sant Jaume dels Domenys ha acollit la tradicional Festa del Soci de Cellers Domenys, una jornada que ha reunit centenars de socis i sòcies en un...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h