La ciutat de Lleida acull un taller d’innovació sobre models de negoci que permetin crear valor a partir de subproductes del sector agroalimentari. Aquest workshop s’emmarca en el projecte europeu Agrimax, que a Catalunya lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any
L’objectiu de reunir els grups d’interès en una sessió de treball és confeccionar un mapa de noves i innovadores formes de valoritzar els residus agroalimentaris.
Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any. Davant d’aquesta situació, Agrimax és un projecte finançat per la Unió Europea que està desenvolupant productes d'alt valor a partir de residus de processament i de conreu.
A més, el projecte té previst desenvolupar rutes competitives per a la comercialització d'aquests productes, utilitzant instal·lacions de processament flexibles, prioritàriament cooperatives, que maximitzin la sostenibilitat en l’àmbit europeu.
El projecte està obert a productors, cooperatives i altres fabricants d'aliments (processadors d'oliva, tomàquet, patata i cereal). Igualment, hi poden participar empreses interessades a operar una biorefineria i possibles usuaris finals dels productes Agrimax (envasos, additius alimentaris i materials agrícoles).
La reunió de Lleida aportarà informació sobre com els residus i subproductes poden afegir valor a les cooperatives interessades. També permetrà connectar i intercanviar coneixements amb persones d’idees afins i, finalment, posarà damunt la taula nous models de negoci basats en els resultats de la recerca.
L'equip d'Agrimax guiarà les cooperatives interessades pas a pas de forma personalitzada i tenint en compte les diferents peculiaritats, les situacions econòmiques i financeres i altres factors externs.
Els resultats de recerca i desenvolupament realitzats al llarg del projecte es complementaran amb una revisió de les millors pràctiques per a models de negoci circulars innovadors i amb una anàlisi de context que garanteixi l’èxit.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...
La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...
Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...
La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...
L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...
La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...
Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat...
L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h