La ciutat de Lleida acull un taller d’innovació sobre models de negoci que permetin crear valor a partir de subproductes del sector agroalimentari. Aquest workshop s’emmarca en el projecte europeu Agrimax, que a Catalunya lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any
L’objectiu de reunir els grups d’interès en una sessió de treball és confeccionar un mapa de noves i innovadores formes de valoritzar els residus agroalimentaris.
Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any. Davant d’aquesta situació, Agrimax és un projecte finançat per la Unió Europea que està desenvolupant productes d'alt valor a partir de residus de processament i de conreu.
A més, el projecte té previst desenvolupar rutes competitives per a la comercialització d'aquests productes, utilitzant instal·lacions de processament flexibles, prioritàriament cooperatives, que maximitzin la sostenibilitat en l’àmbit europeu.
El projecte està obert a productors, cooperatives i altres fabricants d'aliments (processadors d'oliva, tomàquet, patata i cereal). Igualment, hi poden participar empreses interessades a operar una biorefineria i possibles usuaris finals dels productes Agrimax (envasos, additius alimentaris i materials agrícoles).
La reunió de Lleida aportarà informació sobre com els residus i subproductes poden afegir valor a les cooperatives interessades. També permetrà connectar i intercanviar coneixements amb persones d’idees afins i, finalment, posarà damunt la taula nous models de negoci basats en els resultats de la recerca.
L'equip d'Agrimax guiarà les cooperatives interessades pas a pas de forma personalitzada i tenint en compte les diferents peculiaritats, les situacions econòmiques i financeres i altres factors externs.
Els resultats de recerca i desenvolupament realitzats al llarg del projecte es complementaran amb una revisió de les millors pràctiques per a models de negoci circulars innovadors i amb una anàlisi de context que garanteixi l’èxit.
El 9 de març de 1983, amb l’aprovació de la Llei de cooperatives de Catalunya, la Federació es va convertir en una entitat a l’empara de la...
El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya també s’ha reunit amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent,...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha reclamat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural suport per al camp...
La presència de fauna salvatge a l’agricultura és un problema comú que afecta moltes zones de Catalunya, així com de la resta de l’Estat i...
Des de fa dos anys, Catalunya es troba immersa en una situació de sequera molt greu. Tot i això, no ha estat fins a l’octubre de 2021 quan s’ha...
Francesc Reguant té una dilatada trajectòria vinculada al mon de l’agroalimentació. Com a Director d’Administració i Sistemes d’Informació...
La innovació ha de ser un procés continu dins les organitzacions, ja que és una eina per trobar noves vies i fer aflorar oportunitats davant...
Des de l’Alt Camp es proposen visites i experiències turístiques amb productes de proximitat i en un entorn de paisatge mediterrani, agrícola i...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h