L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social.
Per això, ja fa deu anys que hi ha un centre de referència per divulgar els olis catalans al municipi de la Granadella, a les Garrigues.
RECULL DEL PASSAT, TREBALL PEL FUTUR
El Centre de Cultura de l’Oli de Catalunya va néixer per agrupar, ordenar i oferir accions adreçades a diversos públics, amb l’oli com a punt de connexió.
L’edifici on s’allotja ocupa les restes d’una església de transició entre el romànic i el gòtic que, al segle XVIII, es va convertir en el convent de monges de Santa Maria de Gràcia, les quals oferien als pagesos un servei de guarderia mentre anaven a treballar al camp.
En aquest edifici emblemàtic, s’hi troben actualment el punt d’informació i també s’hi organitzen exposicions permanents, demostracions de cuina, tastos d’oli guiats o maridatges.
SOM TERRA D’OLI
Les propostes d’oleoturisme, a més, inclouen passejar per l'oliverar i burricletes per programar un dia de ruta. L’Estable Burricleta les Garrigues és el punt de partida per gaudir del paisatge de manera diferent i natural.
‘Els Miradors’ és una ruta paisatgística que permet contemplar vistes excepcionals des dels Ports de Tortosa-Beseit, a la serra del Montsant del Priorat, fins als Pirineus de Lleida i Aragó.
Per als qui prefereixen una sortida més llarga i pedalar entre paisatges d’oliveres i marges de pedra seca, ‘Les Valls’ és l’opció. El silenci i la tranquil·litat seran els únics companys de viatge.
El verge extra ‘Degustus’ de Cooperativa La Granadella és fruit d’anys d’experiència i feina ben feta.
MUSEU DE LA COOPERATIVA
L’oferta es completa amb el Museu de l’Oli de la Cooperativa La Granadella.
La visita inclou la doble possibilitat d’observar les modernes instal·lacions de producció i, alhora, veure un dels molins més antics i més ben conservats de la comarca. La maquinària de principi del segle XX permet conèixer com es realitzava el procés d’elaboració de l’oli abans de la modernització, quan les olives es molturaven amb grans pedres.
Per acabar, un tast d’oli guiat i la degustació dels productes de la cooperativa que, etiquetats amb la marca ‘Degustus’, es poden adquirir a la seva agrobotiga.
Fundada al 1920, la Cooperativa La Granadella simbolitza una història d’esforç i passió per l’oli.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...
La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...
A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...
Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...
Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h