Centenars de persones han celebrat el centenari de la cooperativa La Borgenca, que agrupa més de 500 famílies i aposta per la modernització constant. L’acte commemoratiu es va fer al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques i va estar presidit per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.
El president de la cooperativa, Joan Manel Torné, va recordar els inicis de la cooperativa, quan “un grup de persones inquietes van afrontar els moments difícils que es vivien creant una cooperativa per tal de revaloritzar els productes”. En una primera etapa es van posar en marxa els molins i les instal·lacions d’elaboració de vi i d’oli d’oliva, i des d’aleshores ha anat creixent fins al que és avui en dia.
En l’actualitat, la producció de fruita i d’oli d’oliva són els dos pilars de l’entitat. Entre 7 i 9 milions de quilos de fruita dolça (poma, pera, préssec i nectarina) es posen anualment al mercat; mentre la producció d’oliva se situa al voltant d’un milió de quilos. Una altra de les activitats estratègiques de La Borgenca és l’agrobotiga.
Els reptes d’aquesta entitat centenària se centren a l’adaptació constant a les demandes del mercat. Per això, recentment s’han modernitzat les cambres frigorífiques d’emmagatzematge de fruita, innovació que ha permès millorar significativament el procés.
Els actes festius van incloure un dinar de germanor i ball per a tots els assistents que tenen clar l’objectiu: “Que la cooperativa compleixi uns altres cent anys”.
El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...
El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...
La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...
Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...
La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...
L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...
La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h