Carregant web FCAC

Cent anys de La Borgenca

21/01/2019
Cent anys de La Borgenca
Cent anys de La Borgenca © La Borgenca
Cent anys de La Borgenca
Cent anys de La Borgenca © La Borgenca
Cent anys de La Borgenca
Cent anys de La Borgenca © La Borgenca

Centenars de persones han celebrat el centenari de la cooperativa La Borgenca, que agrupa més de 500 famílies i aposta per la modernització constant. L’acte commemoratiu es va fer al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques i va estar presidit per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

El president de la cooperativa, Joan Manel Torné, va recordar els inicis de la cooperativa, quan “un grup de persones inquietes van afrontar els moments difícils que es vivien creant una cooperativa per tal de revaloritzar els productes”. En una primera etapa es van posar en marxa els molins i les instal·lacions d’elaboració de vi i d’oli d’oliva, i des d’aleshores ha anat creixent fins al que és avui en dia.

En l’actualitat, la producció de fruita i d’oli d’oliva són els dos pilars de l’entitat. Entre 7 i 9 milions de quilos de fruita dolça (poma, pera, préssec i nectarina) es posen anualment al mercat; mentre la producció d’oliva se situa al voltant d’un milió de quilos. Una altra de les activitats estratègiques de La Borgenca és l’agrobotiga.

Els reptes d’aquesta entitat centenària se centren a l’adaptació constant a les demandes del mercat. Per això, recentment s’han modernitzat les cambres frigorífiques d’emmagatzematge de fruita, innovació que ha permès millorar significativament el procés.

Els actes festius van incloure un dinar de germanor i ball per a tots els assistents que tenen clar l’objectiu: “Que la cooperativa compleixi uns altres cent anys”.

Altres notícies
05.04.2023

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

05/04/2023

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...

30.03.2023

Covides presenta el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva

30/03/2023

El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...

29.03.2023

Uns 200 cooperativistes celebren l’aposta per la intercooperació

03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...

29.03.2023

La verema en verd: oportunitat front la sequera?

03/2023

La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...

29.03.2023

La pitjor campanya d'oli en quinze anys

03/2023

Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...

29.03.2023

Bioseguretat a les granges

03/2023

La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...

29.03.2023

Plataforma informàtica de les seccions de crèdit per millorar els serveis des de la intercooperació

03/2023

L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...

29.03.2023

Del Camp a la Taula

03/2023

La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya