Carregant web FCAC

Assemblea General de les cooperatives agràries

01/08/2019
Assemblea General de les cooperatives agràries
Assemblea General de les cooperatives agràries © Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Visita guiada a la cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara
Visita guiada a la cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara © Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Cloenda amb el president de la Generalitat, Quim Torra
Cloenda amb el president de la Generalitat, Quim Torra © Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Foto de grup amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà
Foto de grup amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà © Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Uns 300 representants de cooperatives d’arreu del territori van participar, el 17 de maig, en la XXXVI Assemblea General de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya que es va fer a Santa Bàrbara. El president de la Generalitat, Quim Torra, va presidir l’acte de cloenda, mentre que la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es va sumar al dinar de germanor.

En el decurs de l’Assemblea, es va ratificar el nomenament d’Albert Capdevila (Cooperativa Foment Agrícola Les Planes de Torregrossa) com a cap de branca de fruita i horta i es va elegir Sandra Daviu (Cooperativa del Camp Els Torms) com a suplent d’interventora de comptes. A més, es va aprovar la gestió econòmica i social duta a terme l’exercici anterior.

Com a novetat, la Federació va presentar el nou quadre de comandament Dashboard.coop que recull les principals magnituds de l’evolució del sector en els últims 6 anys.

Ramon Sarroca, president de la Federació, va afirmar que “el cooperativisme agrari gaudeix de bona salut” i va destacar el paper rellevant del cooperativisme agrari en la producció alimentària del país, tot i reconèixer que “el sector haurà d’estar preparat per fer front a nombrosos reptes, com la sostenibilitat o la rendibilitat”.

D’altra banda, els productes cooperatius van tornar a tenir un paper destacat en l’Assemblea General, que en aquesta ocasió va voler promocionar els més característics de les terres de l’Ebre.

L’esmorzar es va acompanyar de vi blanc i negre “Fontcalenta”, de Caterra; mentre que el Celler Cooperatiu de Gandesa va protagonitzar l’hora del vermut amb el seu “Terralta”.

Per dinar, maridatge amb vi blanc “L’Home Peix” de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, vi negre ecològic “Naturalis Mer Roure” de Celler Batea i cava “Portell” Reserva Vintage Brut Nature de la Vinícola de Sarral. Damunt la taula, dos olis d’oliva verge extra: “Iberolei” de la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara i “Acomont” de la Cooperativa Agrícola Sant Gregori de Santa Bàrbara. Els caramels de Mel Muria i les plantes de Corma van aportar el toc de dolçor i vitamina verda a la jornada.

 

La Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara va ser l'amfitriona de l'Assemblea General. Amb més de 1.200 socis que conreen unes 4.000 hectàrees, en el seu molí s'elaboren uns 3 milions de quilos d'oli anuals, que la converteixen en l'olivarera més important del Montsià i una de les més potents de Catalunya.
El president de la Generalitat, Quim Torra, es va comprometre a desplegar un pla transversal contra el despoblament, apostant per un país viu i d’oportunitats que es construeixi, també, des del cooperativisme i el territori.
La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va voler donar suport al cooperativisme agrari en el dinar de l’Assemblea anual de la Federació i va subratllar que és clau la dinamització del model cooperatiu com a model d’empresa catalana.
Altres notícies
13.11.2024

IMPULS.COOP

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...

13.11.2024

"La burocràcia és un escull per als professionals del sector"

11/2024

Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...

13.11.2024

Reunió bilateral amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

11/2024

La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...

13.11.2024

La fruita seca, en perill

11/2024

La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...

12.11.2024

La collita d'oli torna a caure un 50% a Catalunya

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...

12.11.2024

La campanya d’arròs recupera la normalitat

11/2024

Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...

12.11.2024

La sequera segueix sent la protagonista de la verema

11/2024

La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...

12.11.2024

Formant una nova generació de pagesos amb TANGO Circular

11/2024

La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya