Carregant web FCAC

Contra el malbaratament

Les cooperatives signen un conveni amb el Banc dels Aliments per lluitar contra la pobresa amb el subministrament regular de productes com fruita, cítrics, arròs, llet, oli d’oliva o fruits secs

15/11/2019

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Federació Catalana de Bancs d’Aliments han subscrit un conveni de col·laboració per lluitar contra la pobresa i el malbaratament alimentari.

En virtut d’aquest acord, la Federació es compromet a fomentar entre les cooperatives sòcies les donacions de productes com fruita, cítrics, arròs, llet, oli d’oliva, fruits secs... L’objectiu és consolidar les aportacions que ja venien fent les cooperatives i estructurar-les amb l’objectiu de garantir el subministrament regular i diversificat per productes i zones productores en les quantitats requerides pels bancs d’aliments.

Un dels principals àmbits de col·laboració són les aportacions de fruita i cítrics, que, a Catalunya, se situen en unes 14.500 tones anuals i es realitzen en el marc de mesures com la retirada de producte del mercat. Una part d’aquesta fruita es destina a l’elaboració de sucs i es lliura als Bancs dels Aliments en aquest format.

En concret, l’última campanya es van aportar unes 4.300 tones de nectarines, 3.200 tones de paraguaios i platerines, 3.000 tones de préssecs, 1.700 tones de clementines, 850 tones de peres, 650 tones de taronges, 500 tones de pomes i 380 tones de prunes.

La Federació també participa entre altres fòrums dedicats a evitar el malbaratament com els projectes europeus Ecowasteforfood, que lidera l’Agència de Residus de Catalunya, i Agrimax, que desenvolupa la producció de múltiples productes d’alt valor a partir de residus de processament d’aliments i cultius.

Altres notícies
17.03.2025

Les seccions de crèdit avui

03/2025

A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

17.03.2025

L'impacte del reglament de benestar animal

03/2025

El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...

17.03.2025

La climatologia malmet la collita de cítrics

03/2025

La campanya de cítrics a les Terres de l'Ebre ha estat marcada per una suma d’adversitats climàtiques que han afectat significativament la...

17.03.2025

Mesures de suport per la sequera i la DANA

03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat a la Taula Agrària en què s’ha concretat un nou paquet de mesures per fer...

14.03.2025

"Les cooperatives són un actiu clau en el desenvolupament local del país"

03/2025

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va començar la trajectòria laboral al Bages i, de 2004 i a 2007, quan va tenir...

14.03.2025

Formació, factor clau per a l'èxit empresarial

03/2025

Les cooperatives agràries són entitats estratègiques per al desenvolupament econòmic i social del sector primari. La seva competitivitat i...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya