Carregant web FCAC

Sostenibilitat alimentària

Un total de 16 cooperatives, coordinades per la Federació, han participat durant aquest any 2019 en la implantació de la eina eSIAB, que facilita l’autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària, finançat pel Reial Decret 307/2019

15/11/2019

L’objectiu del projecte és reforçar la competitivitat de les cooperatives, com a indústries del sector alimentari, mitjançant la millora de la seva sostenibilitat tant a nivell econòmic com mediambiental i social.

La sostenibilitat integral és, actualment, un requisit per a les empreses de tots els sectors. D’entrada, les cooperatives agràries són entitats que ja responen als principis cooperatius, uns valors que es troben alineats amb el Decàleg de Sostenibilitat Integral de la Indústria Alimentària, que formula deu fonaments bàsics i al qual s’hi poden adherir les empreses que hagin realitzat la seva autoavaluació amb l’eina eSIAB.

L’adhesió al Decàleg permet donar visibilitat al compromís de la cooperativa amb la sostenibilitat integral alhora que estableix una situació d’avantatge en la sol·licitud de determinats ajuts, com els destinats a inversions en el sector vitivinícola.

El projecte està impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que pretén fomentar la sostenibilitat integral de la indústria alimentària amb un conjunt d’eines específiques.

Altres notícies
13.11.2024

IMPULS.COOP

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...

13.11.2024

"La burocràcia és un escull per als professionals del sector"

11/2024

Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...

13.11.2024

Reunió bilateral amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

11/2024

La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...

13.11.2024

La fruita seca, en perill

11/2024

La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...

12.11.2024

La collita d'oli torna a caure un 50% a Catalunya

11/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...

12.11.2024

La campanya d’arròs recupera la normalitat

11/2024

Un total de 133.080 tones d’arròs es collirien aquesta campanya, segons dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Aquestes...

12.11.2024

La sequera segueix sent la protagonista de la verema

11/2024

La verema actual ha patit una tardor i hivern secs. Malgrat les pluges de la primavera i de l’estiu fins al mes d’agost, la verema continua...

12.11.2024

Formant una nova generació de pagesos amb TANGO Circular

11/2024

La innovació ja forma part de l’estratègia empresarial a nombroses cooperatives. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya