Carregant web FCAC

Sostenibilitat alimentària

Un total de 16 cooperatives, coordinades per la Federació, han participat durant aquest any 2019 en la implantació de la eina eSIAB, que facilita l’autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària, finançat pel Reial Decret 307/2019

15/11/2019

L’objectiu del projecte és reforçar la competitivitat de les cooperatives, com a indústries del sector alimentari, mitjançant la millora de la seva sostenibilitat tant a nivell econòmic com mediambiental i social.

La sostenibilitat integral és, actualment, un requisit per a les empreses de tots els sectors. D’entrada, les cooperatives agràries són entitats que ja responen als principis cooperatius, uns valors que es troben alineats amb el Decàleg de Sostenibilitat Integral de la Indústria Alimentària, que formula deu fonaments bàsics i al qual s’hi poden adherir les empreses que hagin realitzat la seva autoavaluació amb l’eina eSIAB.

L’adhesió al Decàleg permet donar visibilitat al compromís de la cooperativa amb la sostenibilitat integral alhora que estableix una situació d’avantatge en la sol·licitud de determinats ajuts, com els destinats a inversions en el sector vitivinícola.

El projecte està impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que pretén fomentar la sostenibilitat integral de la indústria alimentària amb un conjunt d’eines específiques.

Altres notícies
06.06.2023

40 anys de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

06/2023

El 9 de març de 1983, amb l’aprovació de la Llei de cooperatives de Catalunya, la Federació es va convertir en una entitat a l’empara de la...

06.06.2023

Parlem de cooperativisme amb Roger Torrent

06/2023

El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya també s’ha reunit amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent,...

06.06.2023

Parlem de sequera amb Teresa Jordà

06/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha reclamat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural suport per al camp...

05.06.2023

La fauna o la vida

06/2023

La presència de fauna salvatge a l’agricultura és un problema comú que afecta moltes zones de Catalunya, així com de la resta de l’Estat i...

05.06.2023

Sense aigua, no hi ha aliments

06/2023

Des de fa dos anys, Catalunya es troba immersa en una situació de sequera molt greu. Tot i això, no ha estat fins a l’octubre de 2021 quan s’ha...

05.06.2023

“L’alimentació representa un terç del consum”

06/2023

Francesc Reguant té una dilatada trajectòria vinculada al mon de l’agroalimentació. Com a Director d’Administració i Sistemes d’Informació...

05.06.2023

Bioeconomia i digitalització a les cooperatives

06/2023

La innovació ha de ser un procés continu dins les organitzacions, ja que és una eina per trobar noves vies i fer aflorar oportunitats davant...

05.06.2023

Camins Km0 a l'Alt Camp

06/2023

Des de l’Alt Camp es proposen visites i experiències turístiques amb productes de proximitat i en un entorn de paisatge mediterrani, agrícola i...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya