Carregant web FCAC

Sostenibilitat alimentària

Un total de 16 cooperatives, coordinades per la Federació, han participat durant aquest any 2019 en la implantació de la eina eSIAB, que facilita l’autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària, finançat pel Reial Decret 307/2019

15/11/2019

L’objectiu del projecte és reforçar la competitivitat de les cooperatives, com a indústries del sector alimentari, mitjançant la millora de la seva sostenibilitat tant a nivell econòmic com mediambiental i social.

La sostenibilitat integral és, actualment, un requisit per a les empreses de tots els sectors. D’entrada, les cooperatives agràries són entitats que ja responen als principis cooperatius, uns valors que es troben alineats amb el Decàleg de Sostenibilitat Integral de la Indústria Alimentària, que formula deu fonaments bàsics i al qual s’hi poden adherir les empreses que hagin realitzat la seva autoavaluació amb l’eina eSIAB.

L’adhesió al Decàleg permet donar visibilitat al compromís de la cooperativa amb la sostenibilitat integral alhora que estableix una situació d’avantatge en la sol·licitud de determinats ajuts, com els destinats a inversions en el sector vitivinícola.

El projecte està impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que pretén fomentar la sostenibilitat integral de la indústria alimentària amb un conjunt d’eines específiques.

Altres notícies
11.06.2025

Compareixença al Parlament per la simplificació administrativa

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...

11.06.2025

El jovent de les cooperatives agràries

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...

11.06.2025

Recursos cabdals per al sector agrari

06/2025

Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...

11.06.2025

SCRAP per a envasos

06/2025

La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...

11.06.2025

Millorar la competitivitat del vi

06/2025

A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...

11.06.2025

"La col·laboració amb la FCAC és una aposta estratègica i de futur per a Caprabo"

06/2025

Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...

10.06.2025

Cooperatives agroalimentàries i sostenibilitat amb persones

06/2025

Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...

10.06.2025

La cultura de l'oli d'oliva a la Granadella

06/2025

L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya