Carregant web FCAC

EN PORTADA

Visualitzar les cooperatives agràries

15/11/2019

Amb l’objectiu de reforçar la identificació del cooperativisme agrari amb una forma diferent de fer empresa i de posar en relleu el seu paper en la producció d’aliments, la competitivitat del món rural, la sostenibilitat mediambiental i l’equilibri del territori, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha dinamitzat la seva política de comunicació amb projectes destinats a fer més visible el sector.

Una de les iniciatives més ambicioses ha estat la renovació de la web CooperativesAgraries.cat que, com a principal novetat, incorpora un mapa interactiu que permet fer consultes sobre el sector i les agrobotigues.

D’ara endavant, qualsevol persona podrà fer cerques sobre la ubicació en el plànol de les cooperatives federades. El visitant elegirà entre contemplar els resultats per a tot el territori i tots els sectors productius o bé discriminar per província i per tipologia de producte.

El mapa també permet cercar agrobotigues i inclou informació addicional sobre productes i marques, així com segells d’origen i qualitat de cada cooperativa i la possibilitat de realitzar compra on-line.

Altres filtres es refereixen a les de seccions de crèdit i les benzineres cooperatives. En els pròxims mesos, a més, està previst ampliar el mapa interactiu incorporant dades referents a activitats d’oci i turisme.

D’altra banda, des del mapa es pot accedir a una fitxa de cada cooperativa federada amb informació pròpia, fotografies de les seves instal·lacions i productes i enllaç a la seva pàgina web.

La iniciativa s’emmarca en el projecte Singulars, promogut per Economia Social i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i compta amb el finançament del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

Més novetats de la web

El Mapa Cooperatiu es complementarà amb l’espai TastaCoop, una altra novetat de la web dedicada als productes cooperatius, el seu entorn i la cultura gastronòmica catalana.

D’altra banda, l’actualitat de l’AGROactivitat s’ha incorporat a la pàgina corporativa i s’ha reestructurat l’Aula de Formació per facilitar la cerca de cursos per a particulars i empreses, obrir la inscripció on-line i donar l’opció d’una llista d’espera per a pròximes convocatòries.

La web també dedica atenció especial a àmbits clau com la política agroalimentària i l’economia social, projectes de cooperació, igualtat de gènere, relleu generacional, malbaratament alimentari, innovació o seccions de crèdit, a més d’informar de l’activitat de representació de la Federació i els serveis que presta al sector.

Millorar la comunicació

La renovació de la pàgina web corporativa forma part d’una ambiciosa estratègia que pretén millorar la visualització de les cooperatives agràries per part de la societat. Aquesta aposta contempla la posada en marxa, en els pròxims tres anys, de les 80 accions previstes en el Pla de Comunicació de l’entitat.

Entre d’altres actuacions, es preveu reforçar la presència en premsa i també augmentar el posicionament a través de les xarxes socials. En aquest sentit, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha obert recentment un perfil a Twitter i a LinkedIn, que se sumen a les pàgines que ja estaven actives a Facebook i Youtube.

Altres notícies
14.12.2023

La FCAC, distingida amb la Creu de Sant Jordi

12/2023

El Govern ha distingit la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi. Aquest és un dels màxims reconeixements que...

14.12.2023

Conveni amb Som Energia

12/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la cooperativa energètica Som Energia han signat un conveni de cooperació històric, que...

14.12.2023

40 anys FCAC

12/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat el 40è aniversari de la seva fundació, l’any 1983, al  Monestir Sant Benet de...

14.12.2023

El preu de l’oli

12/2023

Les cooperatives agràries elaborem el 72% del total d’oli d’oliva de Catalunya i, essencialment, comercialitzem oli verge extra. Aquest és...

14.12.2023

La sequera amenaça els cellers cooperatius

12/2023

La manca de pluges a Catalunya des de final de l’any 2020 està malmetent la vinya, que és un conreu de secà, a moltes parts del territori. Es...

14.12.2023

L’encariment dels farratges per la sequera

12/2023

L’escassedat, a causa de la sequera, comporta que el preu de compra del farratge s’hagi duplicat els últims mesos. Davant d’aquest encariment...

14.12.2023

Els nous eco-règims de la PAC han fracassat a Catalunya?

12/2023

Aquest és el primer any d’aplicació de la Política Agrària Comunitària (PAC) 2023-2027. La reforma ha implicat canvis en els ajuts directes...

14.12.2023

Projecte IMPULS.COOP

12/2023

"Sóc fill de ramaders i enginyer agrònom. Vaig començar la trajectòria a Agroseguro i posteriorment em vaig incorporar a l’Administració...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya