Carregant web FCAC

Sorprèn als teus comensals amb receptes elaborades amb el toc del sabor inconfusible d’aquest fruit sec

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

L’Avellanera, la cooperativa de La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat, presents al Canal Horeca sota la marca Infrusec

02/12/2020
Mousse de torró amb avellanes
Mousse de torró amb avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs
L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes
Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes
Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes
Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van associades a la disminució del colesterol, a la protecció de malalties cardiovasculars i inflamatòries i tenen un alt valor nutricional.

Dins dels seus nutrients destaquen les vitamines A, C, E, K, B1, B2 i B9 a més de calci, potasi, magnesi, fósfor i manganès. Per això, des de la cooperativa tarragonina L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL ens proposen incorporar-les als menús nadalencs, sorprenent així als nostres convidats amb el toc del sabor genuí d’aquest fruit sec.

A part de prendre-les torrades a l’aperitiu, podem incorporar avellanes a una infinitat de primers i  segons plats, ja que mariden  a la perfecció amb la pasta, el peix o la carn. Amb elles podem convertir uns simples espaguetis amb tinta de calamar i marisc en un plat digne del millor xef. També podem utilitzar-les per acompanyar receptes nadalenques de porc, gall d’indi, lluç o salmó.

També son moltes les postres i els dolços de Nadal que podem elaborar i preparar amb avellanes: des d’un apetitós mousse de torró a unes delicioses galetes de mantega, ou i avellana, passant pel tradicional tronc de Nadal farcit de trufa i avellanes i sense oblidar els clàssics ‘mantecados’ i polvorons d’avellana.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL, nascuda el 1985 a La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat i amb presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.


Passió per l’avellana

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams) i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo, envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DO Siurana Silvaurum.

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats Pauatet, Tonda di Giffoni i Comuna. Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la seva transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

 

Font: L'Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya