Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van associades a la disminució del colesterol, a la protecció de malalties cardiovasculars i inflamatòries i tenen un alt valor nutricional.
Dins dels seus nutrients destaquen les vitamines A, C, E, K, B1, B2 i B9 a més de calci, potasi, magnesi, fósfor i manganès. Per això, des de la cooperativa tarragonina L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL ens proposen incorporar-les als menús nadalencs, sorprenent així als nostres convidats amb el toc del sabor genuí d’aquest fruit sec.
A part de prendre-les torrades a l’aperitiu, podem incorporar avellanes a una infinitat de primers i segons plats, ja que mariden a la perfecció amb la pasta, el peix o la carn. Amb elles podem convertir uns simples espaguetis amb tinta de calamar i marisc en un plat digne del millor xef. També podem utilitzar-les per acompanyar receptes nadalenques de porc, gall d’indi, lluç o salmó.
També son moltes les postres i els dolços de Nadal que podem elaborar i preparar amb avellanes: des d’un apetitós mousse de torró a unes delicioses galetes de mantega, ou i avellana, passant pel tradicional tronc de Nadal farcit de trufa i avellanes i sense oblidar els clàssics ‘mantecados’ i polvorons d’avellana.
La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL, nascuda el 1985 a La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat i amb presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.
Passió per l’avellana
Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams) i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo, envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.
La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.
L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DO Siurana Silvaurum.
Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats Pauatet, Tonda di Giffoni i Comuna. Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la seva transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.
Font: L'Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL
La cooperativa L’Avellanera ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat. Amb aquest canvi l’empresa...
El restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat) i liderat pel ‘xef de la mel’ Rafel Muria, aconsegueix una estrella...
Cellers Domenys segueix sumant reconeixements al seu historial. L’entitat ha assolit 6 guardons en total en la 38a edició dels premis...
El celler Empordàlia treu el seu nou vi, ICNOS, que defineix com el seu millor treball. Una edició numerada de només 2600 ampolles. És un vi que...
Castell d’Or aconsegueix la medalla d’Or amb el Cava Marquès de la Sardana Brut Rosat al concurs Internacional Wine Challenge, un certamen amb...
L’Oli de Pau d’oliva extra verge s’obté d’oliveres centenàries de l’Empordà Empordàlia ja ha tret la nova collita d’aquest any del...
Castell d'Or ha renovat les etiquetes d'una de les seves línies més emblemàtiques i conegudes, Flama d'Or. Les noves etiquetes estan inspirades en...
Som terra, som força, som cooperativa
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop