Carregant web FCAC

Sorprèn als teus comensals amb receptes elaborades amb el toc del sabor inconfusible d’aquest fruit sec

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

L’Avellanera, la cooperativa de La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat, presents al Canal Horeca sota la marca Infrusec

02/12/2020
Mousse de torró amb avellanes
Mousse de torró amb avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs
L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes
Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes
Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes
Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van associades a la disminució del colesterol, a la protecció de malalties cardiovasculars i inflamatòries i tenen un alt valor nutricional.

Dins dels seus nutrients destaquen les vitamines A, C, E, K, B1, B2 i B9 a més de calci, potasi, magnesi, fósfor i manganès. Per això, des de la cooperativa tarragonina L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL ens proposen incorporar-les als menús nadalencs, sorprenent així als nostres convidats amb el toc del sabor genuí d’aquest fruit sec.

A part de prendre-les torrades a l’aperitiu, podem incorporar avellanes a una infinitat de primers i  segons plats, ja que mariden  a la perfecció amb la pasta, el peix o la carn. Amb elles podem convertir uns simples espaguetis amb tinta de calamar i marisc en un plat digne del millor xef. També podem utilitzar-les per acompanyar receptes nadalenques de porc, gall d’indi, lluç o salmó.

També son moltes les postres i els dolços de Nadal que podem elaborar i preparar amb avellanes: des d’un apetitós mousse de torró a unes delicioses galetes de mantega, ou i avellana, passant pel tradicional tronc de Nadal farcit de trufa i avellanes i sense oblidar els clàssics ‘mantecados’ i polvorons d’avellana.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL, nascuda el 1985 a La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat i amb presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.


Passió per l’avellana

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams) i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo, envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DO Siurana Silvaurum.

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats Pauatet, Tonda di Giffoni i Comuna. Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la seva transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

 

Font: L'Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya