Carregant web FCAC

Dóna la benvinguda a l'estiu preparant un deliciós gelat casolà d'avellanes

La cooperativa L'Avellanera, que elabora i comercialitza fruits secs d’alta qualitat sota la marca 'Infrusec', et porta una recepta fàcil i nutritiva elaborada amb el seu producte estrella: l'avellana

26/05/2021
Gelat d'avellanes
Gelat d'avellanes © L'Avellanera
Gelat d'avellanes
Gelat d'avellanes © L'Avellanera

En l’actualitat tenim gelats durant tot l’any, però quan comença la calor donem inici a la temporada alta d'aquest aliment icònic, sense dubte el preferit dels més petits de la casa. 

La cooperativa L’Avellanera, que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’avellanes, el seu producte estrella, perquè sorprenguis als teus.

Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per a la salut i el gelat d’avellanes són unes postres o un berenar ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família.

Ingredients

  • 200 g d’avellanes torrades ('Infrusec')
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra ('Silvaurum')
  • 300 ml de nata per muntar 
  • 3 rovells d’ou
  • 300 ml de llet sencera (pot ser sense lactosa)
  • 100 g de mel (3 cullerades soperes)

Preparació

Començarem per escalfar la nata i la llet en un mateix recipient, sense arribar a ebullició. Seguidament triturarem 150 grams d’avellanes torrades a la picadora i reservarem els 50 grams restants per a més tard.

Afegirem l’oli d’oliva a la sorra d’avellanes fins a formar una pasta. Després separarem les clares dels rovells i batrem aquests últims fins a aconseguir una consistència cremosa.

Posarem la nata i la llet en una cassola i afegirem els rovells, la mel i la pasta d’avellanes i ho barrejarem tot molt bé. Deixarem reposar la barreja a foc lent, remenant constantment, fins que la crema espesseixi. La deixarem refredar per passar-la a un recipient i la ficarem a la nevera un mínim de 3 hores.

Si tenim geladora, (el recipient d’aquesta ha d’haver passat al menys 12 hores al congelador per a que estigui ben fred), trencarem el gel de la massa mentre remenem i anem introduint aire a la barreja. Llavors batrem la crema amb una espàtula i quan tingui consistència de mantega afegirem les avellanes que teníem reservades, prèviament picades. Ara només ens queda posar el gelat en el congelador 3 o 4 hores més i a gaudir…

Si no disposem de geladora, podem utilitzar una batedora de varetes i hem de batre la massa (que haurem tingut també unes tres hores a la nevera), durant 10-15 segons, en tres ocasions diferents, separades per un interval de 30 minuts cada un, per trencar la cristal·lització. Al final afegirem les avellanes picades i ho deixarem en el congelador durant 3 o 4 hores.

 El gelat d’avellanes és un postre ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família

Beneficis de les avellanes

Gràcies a l’àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i la ment i són una gran font d’antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; durant l’embaràs afavoreixen el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus gràcies al seu alt contingut en àcid fòlic; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal. 

La cooperativa L’Avellanera abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, entre els que destaquen les avellanes, l’oli d’oliva verge extra Silvaurum amb DOP Siurana i recentment ha llançat al mercat un licor de crema d’avellans elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann. 

En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.

 

Font: L'Avellanera

Altres notícies

Es presenta la V edició del vi solidari 'Sense Límits'

11/06/2021

La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta, demà 12 de juny, la cinquena edició del vi solidari ‘Sense Límits’. A més, recupera la...

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura una agrobotiga capdavantera en consum sostenible

01/06/2021

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura, el proper dijous 3 de juny, una agrobotiga capdavantera en el consum sostenible de forma integral. El...

La marieta, símbol dels aliments sostenibles

18/05/2021

Tot i que molts productes que trobem al mercat estan produïts amb el sistema de producció integrada, són poc coneguts per la societat en general....

Nova imatge per als vins de la Cooperativa Agrícola de Corbera d'Ebre

27/04/2021

La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta nova imatge per als seus vins que, d’ara endavant, s’identificaran amb un logotip que...

Muria Bio, gran triomfadora en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques

26/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa Mel Muria, ha rebut la màxima puntuació en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques...

Els vins Domenio Wines reconeguts amb altes puntuacions a la prestigiosa Guia Peñín 2022

21/04/2021

La cooperativa Cellers Domenys celebra la bona acollida rebuda de tots els vins Domenio Wines emparats sota la DO Catalunya i la DO Conca de...

Els iogurts líquids 'La Fageda' estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

19/04/2021

Les millores que La Fageda ha aplicat al producte han donat com a resultat uns iogurts líquids que milloren el gust, incorporen sucre de canya,...

Som socis de:
Amb el suport de