Carregant web FCAC

Dóna la benvinguda a l'estiu preparant un deliciós gelat casolà d'avellanes

La cooperativa L'Avellanera, que elabora i comercialitza fruits secs d’alta qualitat sota la marca 'Infrusec', et porta una recepta fàcil i nutritiva elaborada amb el seu producte estrella: l'avellana

26/05/2021
Gelat d'avellanes
Gelat d'avellanes © L'Avellanera
Gelat d'avellanes
Gelat d'avellanes © L'Avellanera

En l’actualitat tenim gelats durant tot l’any, però quan comença la calor donem inici a la temporada alta d'aquest aliment icònic, sense dubte el preferit dels més petits de la casa. 

La cooperativa L’Avellanera, que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’avellanes, el seu producte estrella, perquè sorprenguis als teus.

Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per a la salut i el gelat d’avellanes són unes postres o un berenar ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família.

Ingredients

  • 200 g d’avellanes torrades ('Infrusec')
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra ('Silvaurum')
  • 300 ml de nata per muntar 
  • 3 rovells d’ou
  • 300 ml de llet sencera (pot ser sense lactosa)
  • 100 g de mel (3 cullerades soperes)

Preparació

Començarem per escalfar la nata i la llet en un mateix recipient, sense arribar a ebullició. Seguidament triturarem 150 grams d’avellanes torrades a la picadora i reservarem els 50 grams restants per a més tard.

Afegirem l’oli d’oliva a la sorra d’avellanes fins a formar una pasta. Després separarem les clares dels rovells i batrem aquests últims fins a aconseguir una consistència cremosa.

Posarem la nata i la llet en una cassola i afegirem els rovells, la mel i la pasta d’avellanes i ho barrejarem tot molt bé. Deixarem reposar la barreja a foc lent, remenant constantment, fins que la crema espesseixi. La deixarem refredar per passar-la a un recipient i la ficarem a la nevera un mínim de 3 hores.

Si tenim geladora, (el recipient d’aquesta ha d’haver passat al menys 12 hores al congelador per a que estigui ben fred), trencarem el gel de la massa mentre remenem i anem introduint aire a la barreja. Llavors batrem la crema amb una espàtula i quan tingui consistència de mantega afegirem les avellanes que teníem reservades, prèviament picades. Ara només ens queda posar el gelat en el congelador 3 o 4 hores més i a gaudir…

Si no disposem de geladora, podem utilitzar una batedora de varetes i hem de batre la massa (que haurem tingut també unes tres hores a la nevera), durant 10-15 segons, en tres ocasions diferents, separades per un interval de 30 minuts cada un, per trencar la cristal·lització. Al final afegirem les avellanes picades i ho deixarem en el congelador durant 3 o 4 hores.

 El gelat d’avellanes és un postre ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família

Beneficis de les avellanes

Gràcies a l’àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i la ment i són una gran font d’antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; durant l’embaràs afavoreixen el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus gràcies al seu alt contingut en àcid fòlic; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal. 

La cooperativa L’Avellanera abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, entre els que destaquen les avellanes, l’oli d’oliva verge extra Silvaurum amb DOP Siurana i recentment ha llançat al mercat un licor de crema d’avellans elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann. 

En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.

 

Font: L'Avellanera

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya