Carregant web FCAC

Dóna la benvinguda a l'estiu preparant un deliciós gelat casolà d'avellanes

La cooperativa L'Avellanera, que elabora i comercialitza fruits secs d’alta qualitat sota la marca 'Infrusec', et porta una recepta fàcil i nutritiva elaborada amb el seu producte estrella: l'avellana

26/05/2021
Gelat d'avellanes
Gelat d'avellanes © L'Avellanera
Gelat d'avellanes
Gelat d'avellanes © L'Avellanera

En l’actualitat tenim gelats durant tot l’any, però quan comença la calor donem inici a la temporada alta d'aquest aliment icònic, sense dubte el preferit dels més petits de la casa. 

La cooperativa L’Avellanera, que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’avellanes, el seu producte estrella, perquè sorprenguis als teus.

Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per a la salut i el gelat d’avellanes són unes postres o un berenar ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família.

Ingredients

  • 200 g d’avellanes torrades ('Infrusec')
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra ('Silvaurum')
  • 300 ml de nata per muntar 
  • 3 rovells d’ou
  • 300 ml de llet sencera (pot ser sense lactosa)
  • 100 g de mel (3 cullerades soperes)

Preparació

Començarem per escalfar la nata i la llet en un mateix recipient, sense arribar a ebullició. Seguidament triturarem 150 grams d’avellanes torrades a la picadora i reservarem els 50 grams restants per a més tard.

Afegirem l’oli d’oliva a la sorra d’avellanes fins a formar una pasta. Després separarem les clares dels rovells i batrem aquests últims fins a aconseguir una consistència cremosa.

Posarem la nata i la llet en una cassola i afegirem els rovells, la mel i la pasta d’avellanes i ho barrejarem tot molt bé. Deixarem reposar la barreja a foc lent, remenant constantment, fins que la crema espesseixi. La deixarem refredar per passar-la a un recipient i la ficarem a la nevera un mínim de 3 hores.

Si tenim geladora, (el recipient d’aquesta ha d’haver passat al menys 12 hores al congelador per a que estigui ben fred), trencarem el gel de la massa mentre remenem i anem introduint aire a la barreja. Llavors batrem la crema amb una espàtula i quan tingui consistència de mantega afegirem les avellanes que teníem reservades, prèviament picades. Ara només ens queda posar el gelat en el congelador 3 o 4 hores més i a gaudir…

Si no disposem de geladora, podem utilitzar una batedora de varetes i hem de batre la massa (que haurem tingut també unes tres hores a la nevera), durant 10-15 segons, en tres ocasions diferents, separades per un interval de 30 minuts cada un, per trencar la cristal·lització. Al final afegirem les avellanes picades i ho deixarem en el congelador durant 3 o 4 hores.

 El gelat d’avellanes és un postre ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família

Beneficis de les avellanes

Gràcies a l’àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i la ment i són una gran font d’antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; durant l’embaràs afavoreixen el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus gràcies al seu alt contingut en àcid fòlic; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal. 

La cooperativa L’Avellanera abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, entre els que destaquen les avellanes, l’oli d’oliva verge extra Silvaurum amb DOP Siurana i recentment ha llançat al mercat un licor de crema d’avellans elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann. 

En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.

 

Font: L'Avellanera

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya