Carregant web FCAC

Tornen les “experiències” a Empordàlia

El celler Empordàlia recupera les seves activitats d'enoturisme amb les quals gaudir de les visites al celler, d'esmorzars, de rutes en bicicleta pels aiguamolls, tallers, maridatges, tasts d'oli i vins...

21/07/2021
Maridatge de vins i formatges
Maridatge de vins i formatges © Empordàlia

Tot i amb el fantasma de la covid-19 encara marcant el nostre dia a dia, el celler cooperatiu Empordàlia ha reobert aquest juliol l’hostaleria a la seva agrobotiga de Vilajuïga, que durant tot el darrer any havia estat tancada a causa de la pandèmia. La gent pot tornar a gaudir d’un esmorzar de pagès, de forquilla o un aperitiu a les instal·lacions de l’agrobotiga, que compta amb una terrassa exterior. Tot el que serveixen està fet amb productes de l’Empordà, que també es poden trobar a les seves agrobotigues, i ho mariden amb els seus vins i olis.

El celler Empordàlia ha recuperat també la seva oferta d’activitats d’enoturisme, que permeten visitar el celler, fer visita i una ruta en bicicleta pels aiguamolls, fer visita i esmorzar a la seva agrobotiga, o d’altres experiències com tallers i maridatges: maridatges de vi amb xocolata, maridatge de vi amb formatge, curs de tast d’oli d’oliva extra verge, curs d’iniciació al tast de vi...

Els maridatges amb vi i formatges, o amb vi i xocolata són les propostes estrella que ofereix el celler cada dissabte a la tarda

Les activitats estrella són els maridatges de vi amb formatge o de vi amb xocolata que tenen lloc cada dissabte a la tarda, i que també es poden gaudir de manera personalitzada per a grups, prèvia reserva al mail comunicacio@empordalia.com.

Les agrobotigues d’Empordàlia estan acreditades amb el distintiu de venda de proximitat. La venda de proximitat és la venda de productes agroalimentaris, procedents de la terra o de la ramaderia o bé com a resultat d’un procés d’elaboració o de transformació que els productors o les agrupacions de productors agraris fan en favor del consumidor o consumidora final, directament o mitjançant la intervenció d’una persona intermediària.

Empordàlia està adherida al programa i compta amb el segell. Tots els productes que es venen a les agrobotigues són elaborats per petits productors i de proximitat.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues, una a Pau (Ctra. de Roses s/n - 17494 Pau) i una altra a Vilajuïga (Ctra. de Roses, 3 - 17493 Vilajuïga), on es poden trobar els seus vins i l’Oli de Pau, a més d’una selecció de productes gastronòmics de proximitat amb segell empordanès. L’horari d’estiu, de l’1 d’abril al 30 de setembre, és, de dilluns a dissabtes, de 9h a 13h i de 15h a 20h a Pau, i de 9.30h a 20h a Vilajuïga, i diumenges i festius de 10h a 14h a totes dues botigues.

Font: Empordàlia
Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya