L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua.
La cooperativa també selecciona els seus millors productes, sota la marca 'Infrusec', per a l’elaboració a casa d’aquest aliment típic de la reposteria nacional, amb lleugeres variacions a tot el país.
Aquest dolç de Pasqua, que els padrins regalen en aquestes dates als seus fillols, simbolitza el final de la Quaresma i de les seves abstinències.
L'origen de les mones de Pasqua data del segle XVIII. Aleshores la tradició indicava que l’avi o el padrí havia de regalar als seus fillols una coca realitzada amb el mateix número d’ous durs que l’edat dels petits, fins a un màxim de dotze.
Les mones de Pasqua compten amb innombrables variacions, sent la més tradicional la de massa elaborada amb farina, sucre, ous i sal.
A Catalunya és tradició que el dilluns de Pasqua els padrins regalin als seus fillols un pastís coronat per un ou gegant de xocolata o amb alguna figura elaborada amb xocolata, arribant a ser autèntiques escultures amb formes d’allò més diverses i que, en ocasions, representen a un personatge popular.
Ingredients mona de Pasqua (L’Avellanera)
Per pintar la massa
Decoració
Elaboració
Posem la farina en un bol. Afegim el llevat sec i ho barregem tot bé amb una forquilla. Afegim la resta d’ingredients: l’oli, la llet, el sucre, l’ou i la sal.
Amassem i donem forma rodona a la massa amb les mans.
Cobrim el bol amb un drap i el posem al forn durant uns 20-30 minuts a una temperatura màxima de 50 graus, deixant la porta del forn entreoberta, fins que veiem que la massa hagi augmentat el seu volum visiblement. Mentre creix la massa, cobrim una safata de forn amb paper vegetal.
Una vegada la massa hagi doblat el seu volum, la dividim en parts en funció de la quantitat de Mones que vulguem fer i el seu tamany. És el moment de deixar volar la imaginació. Si compartim l’activitat amb els nostres fills, s’ho passaran genial!
A continuació, les posem uns altres 10 minuts al forn a màxim 50 graus, per a que la massa continuï creixent. Una vegada les tenim preparades, barregem un rovell d’ou amb una cullerada de llet i pintem les mones perquè es daurin al forn.
Finalment, afegim la decoració que se’ns acudeixi: fruita confitada, crocanti, etc.
Quan tenim les nostres mones llestes i decorades, les posem al forn preescalfat a 200 ºC durant uns 25-30 minuts, fins que veiem que estan fetes i que han agafat un color adequat.
Passat aquest temps, les treiem del forn, les deixem refredar, els hi posem els ous pintats o de xocolata com a decoració i ja tenim les nostres mones de Pasqua llestes per menjar.
Bon profit!
Sobre L’Avellanera
L’Avellanera treballa, des de 1985, per defensar els interessos dels agricultors i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’alta qualitat.
L’entitat, que pertany a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat entre els que destaquen les avellanes, l’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' amb DOP Siurana i el nou licor de crema d’avellanes elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann.
Al llarg de tots aquests anys, els diferents responsables de L’Avellanera han sabut unir les tècniques tradicionals de la zona amb les tecnologies més avançades per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.
L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...
La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...
Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...
Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...
La Cooperativa Vinícola de Sarral organitza, el cap de setmana del 15 al 17 de novembre, la 27a Festa del Vi Novell a les instal·lacions del celler...
La Cooperativa Agrícola del Prat consolida la seva presència a les més importants cites gastronòmiques del circuit i torna, per tercer any...
El celler Empordàlia amplia la seva oferta d’enoturisme amb tot tipus de propostes. El 10 de novembre arriba el moment de l’esport amb Fitness...
Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h