Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb l’entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i els representants de les entitats organitzadores.
El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat ha valorat, per puntuar les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.
Trofeus i diplomes
Diplomes
En el concurs han participat 35 mostres de les diferents mels. El jurat ha estat integrat pels experts i especialistes en apicultura Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels, i Miquel Alemany, de Mels Alemany.
El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la marca Catalunya on el menjar és cultura.
A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit Jordi Armengol, responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos; Josep Maria Claria, responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos; Joan M. Llorens, cap de la sectorial d’Apicultura de JARC; Miquel Gil, representant de la FCAC, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h